[IMG]http://img8.**************/img8/1162/resim2l.jpg[/IMG]
Adamın biri ilk defa gittiği kucuk bir kasabada şaşkın şaşkın gezindikten sonra yol kenarında duran bir arabanın yanına sokulmuş ve arka koltukta tek başına oturan cocuğa:
- Buraların yabancısıyım, parkın hemen yanıbaşındaki fırını arıyorum, cok yakın olduğunu soylediler.
Cocuk arabanın penceresini iyice actıktan sonra:
- Ben de buraya ilk defa geliyorum ama sağ tarafa gitmeniz gerekiyor sanırım.
Adam, cocuğun da yabancı olmasına rağmen bunu nasıl anladığını sormuş ister istemez.
Cocuk :
- Ihlamur ciceklerinin kokusunu duymuyor musunuz ? diye gulumsemiş. Kuş cıvıltıları da oradan geliyor zaten.
- İyi ama bunların parktan değil de tek bir ağactan gelmediği ne malum demiş adam ?
- Tek bir ağactan bu kadar yoğun koku gelmez diye atılmış cocuk. Ustelik manolyalar da katılıyor onlara. Hem biraz derin nefes alırsanız,fırından yeni cıkmış ekmeklerin kokusunu da duyacaksınız.
Adam gozlerini hafifce kısarak denileni yaptıktan sonra, cebinden bir kağıt para cıkartıp teşekkur ederken farketmiş onun kor olduğunu. Cocuk ise konuşurken bir anda sozlerini yarıda kesmesinden anlamış adamın kendisini fark ettiğini.
Işığa hasret gozlerini onsan saklamaya calışırken :
- Uc yıl once bir kaza gecirmiştim demiş. Gormeyi o kadar cok ozledim ki. Siz gorebiliyorsunuz değil mi ?
Adam, cocuğun tarif ettiği yerde bulunan fırına yonelirken :
- Artık emin değilim demiş. Emin olduğum tek şey, benden iyi gorduğundur.
alinti.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Gormek Sadece Gozle mi olur..?