İbni Abbas radıyallahu anh anlatıyor:
Peygamber aleyhisselÂm zamanında guneş tutulmuştu. Allah'ın Resulu namaz kılıp uzun uzun kıyamda kaldı.
Bundan sonra Peygamberimiz şoyle buyurdu:
— Muhakkak guneş ile ay Allah'ın Âyetlerinden birer Âyettir. Hic bir kimsenin olumu ve yaşaması icin tutulmazlar; şu halde tutulduklarını gorunce Allah'ı zikrediniz.
İnsanlar dediler ki:
— Ey Allah'ın Resulu, durduğun yerde bir şey almaya uzanmış olduğunu, sonra da irkilip geri cekildiğini gorduk. Bunun uzerine Peygamber aleyhisselÂm:
— Katî olarak Cenneti gordum de, bir salkım uzum yakaladım. Koparmaya muvaffak olsaydım, dunya durduğu surece ondan yiyebilecektiniz. Bana Cehennemde gosterildi. Şu anda gorduğum manzaradan daha kotu hic bir manzara gormedim. Cehennemdekilerin coğunu da kadınlardan gordum, buyurdu.
— Ey Allah'ın Resulu, ne sebeble onların coğu kadınlardandır? diye sordular da, Peygamber aleyhisselÂm:
— Kufurleri sebebiyle, cevabında bulundu.
— Allah'a mı kufrediyorlar? diye yine sordular. Peygamber aleyhisselÂm:
— Kocalarına ve kendilerine yapılan nimete kufrediyorlar; onlardan birine dunyayı versen, yahud omru boyunca iyilikte bulunsan, yine senden hoşlarına gitmeyen bir şey gorunce, senden hic bir zaman hayır gormedim, derler, buyurdu. Hayır gormemişmi nem ben karışamam o onun sebebi allah yardımcısı olsun needek kendi yapan kendi bulur derler ya eeeyle işte o da nem haketmiş gibi geldi bana yinede kend bilir ne zaman ne olacağını kimse bilemez onun icin hazırlıklı olalım biz yinede deyilmi yani haaaaa yav 1 sene oldu benim yazı cıkmadı neden beğenmediyseniz burda benim 70 tane arkadaş var bu sitede babam abim ailem arkadaşlar onlarda şikayetcide ben zorluyorum.