Adamın biri Hz. İsa(AS)’ya arkadaş olur,ona;
-Senin yanında sana yoldaş olabilir miyim?...diye teklif eder.
Teklifinin kabul edilmesi uzerine yola koyulurlar.Bir nehrin kenarına varınca yemek molası icin otururlar. Yanlarında ’’UC’’ corek vardır.İkisini yerler,birisi kalır.Bu arada Hz.İsa(AS) nehre varıp su icmek uzere kalkar,su icip donunce ucuncu coreği bulamaz.Adama;
-Coreği kim aldı ?...diye sorar.Adam;
-Bilmiyorum !...diye cevap verir.
Yemekten sonra yol arkadaşıyla beraber yola devam ederler.Yolda iki yavrulu bir geyik gorurler.Hz.İsa(AS) yavrulardan birini cağırır,yavru Hz.İsa’nın daveti uzerine yanına gelince onu keser,etinin bir kısmını kızartarak yerler.Yemekten sonra Hz.İsa geyik yavrusunun kalıntılarına;
-Allah(CC)’ın izniyle canlanıp kalk !...der,yavru da derhal canlanıp kalkarak oradan uzaklaşıverir.Bu olay uzerine Hz.İsa yoldaşına;
-Sana az onceki mucizeyi gosteren Allah(CC) icin soruyorum,’’coreği kim aldı ?’’...der. Adam yine;
Bir muddet sonra bir nehrin yanına varırlar,Hz.İsa(AS), adamın elinden tutarak suyun uzerinden yuruyerek karşı kıyıya gecerler.Nehri aşınca Hz.İsa(AS);
-Az once ki mucizeyi gosteren Allah(CC) hakkı icin sana soruyorum, ’’ucuncu coreği kim aldı?’’-diye sorar.
Adam yine;
Yolları bir cole varır ve dinlenmek icin otururlar.Hz. İsa(AS) bu sırada bir yere kum ve toprak yığar,meydana gelen yığına;
-Allah(CC)’ın izniyle’’Altın ol !’’...der,yığında altın olur.
Hz.İsa(AS) yığını uce bolerek adama;
-Ucte biri benim,ucte biri senin,ucte biri de’ucuncu’ coreği alanın !...der demez ,adam atılır;
-Coreği alan bendim !...diye gerceği itiraf eder.
Bunun uzerine Hz.İsa(AS);
-Altın’ınhepsi senin olsun !...diyerek ondan ayrılır.
Adam oylece altının başında dururken yanına iki yolcu gelir.Gelenler kendisini oldurup altını almak isterler. Adam;
-Onu aramızda Uce boluşuruz,once biriniz şehre varıp yiyecek birşey alsın!...diye teklif eder.Adamın teklifi kabul edilerek gelenlerden biri şehre gonderilir.Şehre giden adam yolda;
-Niye altını onlarla boluşeyim ki,alacağım yiyeceğe zehir katıp onları oldururum, boylece altınların hepsi benim olur!...diye duşunmuş,ve duşunduğu gibi yaparak, yiyeceğe zehri katarak geriye donmuş.
Altın’ın yanında kalanlar da;
-Niye altının ucte birini ona verelim,donunce onu oldurur ve altını ikiye pay ederiz !...diye konuşurlar.
Adam donunce onu oldururler, fakat zehirli yemeği yiyince onlar da olurler. Boylece altın col ortasında ve her ucunun olusunun yanıbaşında sahipsiz kalır.
Daha sonra yeniden yolu olay yerinden gecen Hz.İsa(AS),durumu gorunce yanındakilere;
-İşte dunya budur,ondan sakının!...buyurur..
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Dunya Hirsina Kapilma