Doğu taraflarında yaşayan bir adamın dramı diyebilirim...
Coğumuz bilirizki eskilerde kız cocuklarını cocuktan saymazlarmış.
2 kız cocuğu olan adam eşine surekli baskı yaparak
-Doğura doğura bunları doğurdun uğursuzlar bana bir erkek cocuk doğuramadın
Diyerek surekli kadıncağızı uzermiş
Tanrı birgun kadından yana olmuş ve adama bir erkek evlat vermiş
Adamın tum hayatı artık o erkek cocuğu olmuş herşeyini ona adamış
Ailevi durumları pek yerindede değilmiş zaten iki kızı zar zor anne okula yazdırır
fakat baba kızları hic sevmediği icin onların hicbir isteğini yapmaz kızların okul
masrafları icin annenin ayırdığı parayı oğluna şeker oyuncak vb... şeylere harcar.
Gunun birinde uc kardeş evin salonunda oynarken oğlan bayılır ve yere duşer
Baba eve geldiğinde şok durumdadır zaten hemen oğlunu alıp en yakın hastaneye goturur.
Doktor muayeneye alır tahlilleri yapılır ve adama - Oğlunuzun beyninde ur var der
Adam adete yıkılır bağırıp cağırmaya başlar
-Doktor bey o benim tek evladım onu kaybedersem ben yaşayamam ne olur ne gerekiyorsa yapın
canımı veririm size ......
Doktor ise bu ameliyatı sadece bir hekimin yapabildiğini soyler amerikadaka olduğunu arayıp konuşacağını fakat bu ameliyatın pahalı olacağınıda anlatır
Amerikadaki doktor ile gouruşmeler sonucu doktorun Turkiyede bir Seminerde olduğu oğrenilir
Ameliyat icin hastahane 4.000,00 Ytl Amerikadaki Doktor ise 1.000,00 Ytl ister 5.000,00 ytl parayı nerden bulabilirki???
Adam bunları duyunca uzuntuden perişan olur adamda sadece komşulardan topladı topu topu 2.000,00 ytl vardır.
Doktor a bu konuyu anlatmıştır fakat doktor bir indirim yapamayacağını ama ameliyatı yapan doktor ile yinede konuşacağını soyler adama ve nihayetindede sonuc istediği gibi olur ameliyatı yapıcak olan doktor para almıyacağını sadece hastanenin parasını vermesini soyler
fakat yinede 2.000,00 ytl acık vardır ve ertesi gunde ameliyat...
Adam parayı her ne pahasına olursa olsun bulmayı kafasına koymuştur.
Hemen bir doviz burosunun onune gider ve ilk cantasını dolu gorduğu adamı itekleyerek yere duşurur cantasını alıp kacar
Cantanın icinden tam 2.000,00 ytl cıkar tam ihtiyacı kadar olan para.
Koşa koşa hastahaneye gider ameliyata yarım saat kalmıştır
Doktor gelir ve adama
-Mujdem var size ameliyatınızı yapacak olan doktor durumunuzu iyice duşununce cok uzuldu ve geriye kalan 2.000,00 tamamlamaya karar verdi der.
Adam sevinir ama doktora parayı bulduğunu soyler
doktor ameliyata girecek olan doktoru aramak icin odasına gider aradan bir saat gecer ve halen ortalarda gorunmemektedir.
Adam teleaşlı bir şekilde doktorun odasına girer
-Doktor bey ameliyat saatini 1 saat gecirdiniz diğer doktor gelmeyi duşunmuyormu benim evladım olmek uzere diye bağırır ve o arada bir şey farkederki doktor ağlıyordur
Ağlayarak konuşmaya başlayan doktor
-Ameliyatınız gercekleşemiyecek ... Hocamı 2 saat once canini biri oldurmuş ... Size vereceği parayı bozdurmak icin doviz burosuna gittmiş ve cıktığı anda cani hocamın uzerine cullanarak parasını almış ve hocamı itekleyerek başının kaldırıma carpmasını sağlamış hocam beyin kanamasından oldu Ameliyat gercekleşemez ....
Adam oğlunun hayatını kurtarmak icin hırsızlık yapmış fakat oğlunu kendi elleri ile oldurmuştur...
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Bunu Okuduktan Sonra Insanlar Sadece calışarak Kazanmayı Tercih Ediceklerdir...