Bir guN Adamın Biri Peygamber Efendimiz (s.a.v) sormus. sen bana ALLAHIN oldugunu soluyorsun ama hic bir kanıtı yok bana bunu kanıtlayabilirmisin demiş adam PEYGAMBER (s.a.v) efendimize... Sonra Efendimizi Super bir cevap vererek Soyle demiş... şimdi o zaman bildigin gibi pekmez sekerlidir. ama o Şeker Gozukmez ama tadını alırsın... sen bu pekmezin icindeki şekeri bana ispatladığın zaman benda sana ALLAHIN varlıgına inandıracağım... diyerek o adama orada buyuk ders verir. ne olursa olsun ALLAH vardır. ALLAH birdir.diyerek adam oradan hemen uzaklasır ve Efendimiz o adama orada Cok Guzel Bir Ders Verir..

Hikaye adı : Medine’nin Mutlu Cocukları:

Peygamber Efendimiz kendisine peygamberlik gelmeden once, Mekke yakınlarındaki Hira isimli mağarada, yuceler yucesi Allah’ı, ucsuz bucaksız evreni ve insanların halini duşunur dururmuş…
Bir gun CebrÂil isimli melek Ona, Allah’tan “oku” emrini getirmiş… Ama o gunlerde insanlar okumayı terk etmiş, bilgisizlik, başıbozukluk ve sorumsuzluk icindeymişler.

Sık sık savaşlar olurmuş. Kanlar dokuluyor ve insanlar acımasızca olduruluyormuş. İcki ve kumar, o zamanki insanların vazgecemediği zararlı ve kotu alışkanlıklardan sadece ikisiymiş.
Ozellikle bir kotu Âdetleri daha varmış ki, belki de bu onların en kotu davranışlarıymış. Neymiş bu kotu Âdetleri biliyor musunuz? Kız cocuklarını diridiri toprağa gommek!

İşte, merhamet duyguları korelen bu insanların yaptıkları kotuluklere son vermek icin Rahman ve Rahim olan yuce Rabbimiz, sevgili Peygamberimizi gondermiş… Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim ile de, kız cocuklarının toprağa gomulmesini, haksız yere adam oldurulmesini, hırsızlık yapılmasını ve icki icilmesini yasaklamış.

Şukurler olsun Rabbimiz !...

Yorumlarınızı eksik etmeyiniz Rep'de atabilirsiniz(: