coğumuzun bildigi hadise suleymanın ordusunun gecişi sırasında bir dişi karıncanın diğer karıncaları uyarması ve suleyman sizi bilmeden ezmesin yuvalarınıza girin demesi..
Karınca vadisine geldiklerinde bir dişi karınca dedi ki: "Ey karınca topluluğu kendi yuvalarınıza girin."neml suresi
Burada bir mucize olduguna inanıyorum.. Bilim adamlarının araştırmalarına gore kralice karınca yani dişi karıncanın emri ile diğer işci karıncaların tetikte hareketsiz bekledikleri soyleniyor..Ayette ise emri veren yine dişi bir karınca..Ayrıca yazıda değişik seslerin değişik tepkilere yol actıgıda keşfedildiğine gore yuvalarınıza donun anlamına gelen bir ileti nicin kralice tarafından gonderilemesin..Ateistlerin "bilimden uzak bir oyku" niteliği ile baktıkları anlatım tarzı ise bence en mukemmel anlatım bicimi..hem o zaman ki insanların anlayabileceği hemde gorduğunuz gibi bizim kolayca anlayabileceğimiz bir ayet..şoyle indirilse idi sizce ne kadar anlaşılırdı "Dişi karınca antenlerinden frekanslar gondererek diğer karıncaları yuvalarına cekti vs..."
ayetten anlayana 2 mesaj
1-Karıncalar iletişim kurabilir..
2-Emir verici merci dişi kralice karıncadır..
İşte milliyetteki o haber..
Karıncalar yuvalarında konuşuyor
İngiliz bilim adamları, karıncaların yuvalarının icinde konuştuğunu ifade ediyor.
İngiliz gazetelerinde yer alan habere gore, yuvaların icine minyatur mikrofon ve hoparlor yerleştiren araştırmacılar, kralice karıncanın işci karıncalara yonelik sesini kaydedip tekrar caldı. Oxford Universitesi’nden Jeremy Thomas, kralicenin sesini caldıklarında işci karıncaların antenleri havada ve ceneleri acık saatlerce hareketsiz savunma durumunda beklediklerini kaydetti. İngiliz bilim adamı, "En onemli keşif, değişik seslerin karınca kolonisinin değişik tepkilerine yol acması’ dedi.
Araştırma Science dergisinde de yayınlandı.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Karınca ve hz.suleyman olayında bir mucize..