Asr-ı saadette Peygamberimiz (AS) Ashabıyla beraber bulunuyordu Bir genc cıkageldi ve cok saygısızca:
— Ya Resulallah! Ben felanca kadın ile arkadaş olmak olmak istiyorum, onunla zina yapmak istiyorum dedi
Ashab-ı Kiram, bu durumdan cok ofkelendiler İclerinden gazaba gelerek genci dovmek ve huzuru Resulullah'dan cıkarmak isteyenler oldu Bazıları bağırıştılar Cunku genc cok hayasız konuşmuştu
Sevgili Peygamberimiz (SAV) bırakın o genci buyurdu Resulullah, genci yanına cağırdı, dizinin dibine oturttu Gencin dizlerini kendi mubarek dizine değdirecek bir şekilde oturttu ve:
— Ey genc, birinin annenle bu kotu işi yapmasını ister misin? Bu cirkin hareket hoşuna gider mi? diye sordu Genc hiddetle:
— Hayır Ya Resulallah, diye cevab verdi Resulallah:
— Oyle ise o cirkin işi yapacağın kimsenin evlatları da bundan hoşlanmazlar Sonra:
— Peki, bu cirkin işi senin kız kardeşinle yapmak isteseler, sever misin? diye sorduklarında genc :
— Hayır, asla! diyerek hiddetleniyordu Şu halde insanlardan hic kimse bu işi sevmez buyurdu
Sonra HzPeygamber (AS) mubarek elini bu gencin goğsune koyarak şoyle dua etti:
— Allah'ım! Sen bu gencin kalbini temiz kıl Namusu ve şerefini muhafaza eyle ve gunahlarını da bağışla, buyurdu
ŞevÂhud-un Nubuvve S 230
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Zİna Etmek İsteyen GenC