Muhammed Nasûhî Efendi, bir ara uc gun muddetle sevenlerinden birinin dÂveti uzerine hava değişikliği icin Camlıca civÂrındaki Bulgurlu'ya gitti. Bulgurlu'ya gelişlerinin ilk gecesi, gece yarısından sonra teheccud namazını kıldıktan sonra yanında bulunanlara;
- Bize bugun Uskudar'a gitmek gerekiyor. Hizmeti yerine getirdikten sonra inşÃ‚allah yine geliriz. Arzu eden bizimle gelebilir, buyurdu.
Sabah namazını kıldıktan sonra Uskudar'a gelmek uzere yola cıktı. Yolda karşısından derviş kıyÂfetli biri geldi ve;
-Ben duÂcınız da efendime gidiyordum. DergÂhınıza vardım. "Efendim hazretleri (yÂni siz) Bulgurlu'dadır." dediler. Cok şukur efendime burada kavuştum. Size gelişimin sebebi, Uskudar'da Bulbulderesi denilen yerdeki bir mağarada, Nakşibendiyye yolu mensuplarından ŞÃ‚h Haydar adında bir zÂt vardı. Bu zÂt kimsenin işine karışmayan, haram işlememek icin insanlardan uzak yaşamaya gayret eden biriydi. Omrunun sonuna doğru bana; "Artık duny hayÂtım bitmek uzeredir. VefÂt ettiğimde cenÂzemi yıkamak, namazımı kılmak, kabre koymak ve telkînimi vermek uzere Nasûhî hazretlerinin vekil olmasını istirhÂm ediyorum. Bu vasiyetimi unutma ve başkaları yapmak isterlerse mÂni ol. VefÂtımı ve vasiyetimi ona bildirmene luzum yok. Ona Allahu teÂl bildirir." buyurdu. LÂkin duÂcınız işguzÂrlık yapıp kendiliğimden geldim. Bu gecenin son ucte birinde vefÂt etti, dedi.
Nasûhî hazretlerinin yanında bulunan talebeleri, onun bir kerÂmetini daha gorduler. VefÂt eden zÂtın dediği gibi oldu. Nasûhî hazretleri talebeleriyle birlikte Bulbulderesine geldi. Kabrini kazdırdı.CenÂzesini yıkadı. Namazını kılıp, kabre koydu ve telkînini verdi.