Bir genc hafızlığını tamamlarken her gun sabaha kadar Kur'an'ı hatmeder.Bundan dolayı da sabah derslerine yorgun ve bitkin olarak cıkar.Durumu oğrenen hocası Kur'an'ı bu şekilde okumasını arzu etmediği icin bir gun onu karşısına alır ve:
-'' Evladım! Biliyorsun Kur'an ,indiği gibi okunmalıdır.Bu gece sen Kur'an'ı , karşında ben varmışım gibi oku.''der.
Genc gider ve Kuran'ı hocasına okuyormuş gibi okur.Sabah huzuruna geldiğinde :''Efendim ,bu gece Kur'an'ı ancak yarısına kadar okuyabildim.''' der.
Bunun uzerine hocası:
-''Pekela bu gecede Efendimiz'e okuyor gibi oku.'' der.Talebe şaşkınlık ve heyecan icinde Nebiler Serveri'nin huzurunda olduğu duşuncesiyle o gece dikkatli okur.Ertesi gun de ustadına Kur'an'ın ancak dortte birini okuyabildiğini soyler.Ustadı talebesindeki manevi yukselişi gorunce:
-'' Bugunde o emin melek Cebrail 'in Efendimize (sav)tebliğ ettiği anda dinliyor gibi oku .''der.Talebesi ertesi gun hocasına gelip:
-vallahi hocam bugun ancak bir sure okuyabildim.''der.
Ustadı son adımı atar:
-''Şimdi de onu binlerce hicabın verasında bulunan Yuce RABBİMİZ'İN huzurunda okuyor gibi oku.Duşun ki O seni dinliyor ve Kur'an'ı senle mukabele ediyor.''
Talebe ertesi gun gozyaşları icinde ustadına gelir ve şoyle der:
-Ustadım !Fatihadan başladım ilk ayetleri okudum! ama ''iyyake na'budu ''demeye bir turlu dilim varmadı.Cunku 'SADECE SANA KULLUK YAPARIM !diyemedim.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Kur'an okuyan gencin hikayesi