İngiltere'de yaşanan olay akıllara durgunluk veren turden. Yaşlı kadının oturduğu apartman dairesinde beş yıldır olu olduğunu kimse farketmedi!

89 yaşında emekli bir kadındı. Adı Isabella Purves'tu. Kimseyle fazla konuşmazdı, arada bir yuruyuşlere cıkarken ya da penceresinde gorulurdu.

Komşuları onu 'Kendi halinde hoş bir kadın' diye tanımlıyor. Ama şimdi hepsi şaşkın. Zira postacısından, karşı komşusuna kadar iclerinden hicbiri yaşlı kadının beş yıldır dairesinde olu olduğunu farketmedi!

Purves'un curumuş cesedi, ancak alt komşusunun tavanı aktığı icin şikayette bulunması uzerine farkedildi. Şikayet uzerine daireye giden polisler korkunc manzarayla karşılaştılar.

Yaşlı kadının emekli maaşının banka hesabına yattığı ve tum giderlerinin buradan otomatik olarak odenmesi nedeniyle yokluğunu kimsenin farketmediği ve apartmana hicbir kokunun yayılmadı kaydedildi. Ancak, polisler olayın ardından Broughton Yolu'ndaki apartmanın en ust katındaki dairenin tum pencereleri acmak zorunda kaldı.

Komşular ve cevredeki esnaf, onca zaman boyunca olayı nasıl farketmediklerinin şaşkınlığı icerisinde. Cicekci Sandra Brownlee, 'hoş ve kendi halinde' biri olarak tanımladığı yaşlı kadını 2004'e dek her gun alışveriş pencereden sepetini sarkıtırken gorduğunu anlatırken, 18 yıldır ailesiyle Purves'in hemen karşı dairesinde yaşayan 34 yaşındaki Cleo Gifford "18 yıldır buradayız. Bayan Purves'in hic ziyaretcisi olmadı. Her zaman kapısının onunun temizler ve arasına yuruyuşe cıkardı" diye konuştu.

Apartman binasının girişinde cicekci dukkanı işleten Giovanni Cilia "Kimse nasıl kokuyu duymaz ya da nerede olduğunu merak etmez" diyerek şaşkınlığını ifade etti.

Purves'in 44 yaşındaki postacısı da "Onunla 10 yılda bir kez postasını verirken karşılaştım. Cok mektup gelmezdi. Ara sıra gelirdi. Ben de şuphelenmedim" diye konuştu.

Komşularının hic tanımadığı, tanımak icin caba bile sarfetmediği ve yokluğunu farketmedikleri yaşlı kadının hic evlenmemiş olduğu oğrenildi. Polis şimdi yaşlı kadının bir yakını olup olmadığını bulmaya calışıyor.