Bir Şehidin Oykusu
- El - Fatiha -

Yaşatmak İcin Can Veren Bir Kahraman

ALİ BULENT ORKAN

Mamak Askeri Cezaevi dehşet gunlerini yaşıyordu...

..........Ali Bulent Orkan gezerdi bu hucrede daha onceleri. On onbeş gunluk sakalı ile havalı havalı yururdu bu havasız mekÂnda. Her sabah yarım saatlik bahce vaktinde bir olurdu bakışlarımız. Mamak Askerî Cezaevi dehşet gunlerini yaşarken, komunist orgutlerin kılını bile kıpırdatamadığı o şiddet ortamında, teşkilÂtımız mensupları ferdî cıkışlarıyla destanlara konu olacak kutlu bir direniş gosteriyorlardı. Bunun en estetik orneğini Ali Bulent Orkan sergilemişti.

Şer orgutlerinin azılı tetikcileri idarenin baskısına boyun bukmuş yedek gardiyanlık yaparken, Ali Bulent Orkan gibi kardeşlerimiz direnişin sembolu olmuştu. Rutbesiz erlere 'komutanım' diye hitap etmek mecbur ve aksi durum, ağır cezaî mueyyidelere gerekceydi. Fakat, kardeşim Ali Bulent;

-Hey asker ağa bir baksana, diye kapıdaki yuzbaşıya seslenerek, mitolojik bir cıkış yapıyor ve gunluk sakal tıraşının mecbur olduğu o işkence gunlerinde bir haftalık sakalı ile, uc adım hucre voltası atarak, 'Kartal kanat' yuruyordu. O sanki idam mahkûmu değil de, ilÂhî bir celsenin karizmatik hÂkimi gibiydi. Ali Bulent Orkan, 13 Ağustos 1982 Cuma gunu sabaha karşı Ankara Ulucanlar Cezaevi'nde asılarak şehit edildi. Mubarek bedeni Ankara Karşıyaka Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Ruhu şad makamı cennet ...

Yusuf Ziya ARPACIK

SENİ VE HAKKINDA KARAR VERENLERİ UNUTMADIK !..

13 Ağustos 1982, Ali Bulent Orkan'ı sabah ezanıyla Mamak zindanlarından sehpaya yolcu ettiğimiz, yiğit gonuldaşımızın şehadet şerbetini ictiği unutulmayan bir gundur. Allah yolunda, sehpada can veren bu yiğit gardaşımız, bu yolda ne ilk ne de sonuncudur. Bu kervana katılmak icin ben de gonul diliyle her zaman Mevla'ya yalvarıyorum. "Yarabbi, bana da Ali Bulent Orkan’ınki gibi şerefli bir olum nasip eyle..."

12 Eylul oncesinde zalimlerin, murtedlerin, munafıkların, ateistlerin, komunistlerin gunumuz Ebu Cehil’lerinin, Ebu Leheb’lerinin karşısında, sanki bir Hz. Hamza, bir Hz. Omer gibiydin. Onların korkulu ruyalarıydın. Kim ne derse desin, kim ne soylerse soylesin. Eksikliğinle, fazlanla, eğrinle, doğrunla, Turk-İslam'a hizmetin ve o yolda sehpalarda can verişin seni bizlere unutturmuyor. Gonullerimizde yaşıyorsun. Seninle gurur duyuyor, seninle ovunuyoruz. Gonlumuzu serinleten, bizi hayata bağlayan bir pınar gibisin. Tarihteki şehit duşen butun onemli şahsiyetler gibi adını altın harflerle yazırdın.

Dun omuz omuza idik. Ac, acık kaldık, susuz, uykusuz kaldık, işkencelerde "Allah, Allah" diye beraber inledik. Sen sehpada yağlı ilmikle yeni bir hayat bulurken, biz olmeden diri diri zindanlara konduk. Gercekte ise, ne sen, ne de bizler olmedik. Bizi oldurduklerini sananlar yanıldıklarını yavaş yavaş anlıyorlar ve daha da iyi anlayacaklar... Gerekirse kafalarına vura vura anlatacağız. Bizim inanclarımızı ve fikirlerimizi değil elbiselerimizi astıklarını gorduler.

12 Eylul'den sonraki, engizisyon mahkemelerindeki gibi zulmu şiar edinmiş, gırtlağına kadar icki dolu marksist zihniyetli yargıcları, seni idama mahkum edenleri, ettirenleri, kararına imza koyanları unutmadık. Olağanustu yetkilerle donatılan bu mahkemeleri "idam kararları cıkarmadan, inkilabımızın haklılığını ispatlayamayız" diyerek mahkemelere idam kararı verdiren, idam kararlarını onaylayıp infazını sağlayan, idam anında koltuğunda purosunu tuttururken, viskisini yudumlayarak oturan, ********leri unutmadık. Allah onların nefesini bir gun bizim elimizle keser inşaallah.

Ya peki, 12 Eylul sonrasında bizlere insanlık dışı işkenceler yapan, C-5 odalarında attıkları kahkahalarla "Burada Allah yok, Peygamber izinde" diyerek kudurmuş itler gibi uzerimize saldırarak salyalarını akıtan katliam figuranlarını nasıl unuturuz!!!

Biz biliyoruz; seni, hangi ***** dollerinin niye cezalandırdığını. Butun aleme de ilan ediyoruz ve şunu soyluyoruz “Bilesiniz ki, birgun sıra bize de gelecek, butun kinimizle ve sabırsızlıkla ocumuzu alacağımız o gunu bekliyoruz.”.

İdamından once yattığı Mamak zindanlarında; hakkımızda, rehabilitasyon fikirleri ureten, bu fikirleriyle seni idam ettiren, bizleri yıllarca zindanlarda tutturan şizofrenler, megaloman cuceler, paranoyak Amerikan uşakları, Hristiyan medeniyetinin Turkiye’deki aşağılık temsilcileri, akademik unvanlılar, Turkiye’li Salman Ruşdiler, Ankara'nın gobeğinde en konforlu binalarda, viski kadehlerini tokuştururken cezaevlerindeki Ulkuculerin tedavisini konuşan hokkabazları unuttuysak yazıklar olsun bizlere...

Kuffar seni suclu bulup idam etti. Ama unutmasınlar biz onları Allah'ın adaletiyle yargılayacağız. Eğer seni adaletle yargılasalardı mağdur ve mazlum olduğunu değil ceza vermek madalyalar verilmesi gereken biri olduğunu anlayacaklardı. Ama karıncalı beyinler bunu anlayamadı. Batılın temsilcileri seni bilmeden, belki en guzel makamla odullendirdiler. Şehitlik nişanesiyle şereflendirip, seni sevdiklerine, Resulullah'ın yanına gonderdiler. İnanclı olsalardı boyle olduğunu bilir ve seni idam etmezlerdi... Bugun cok pişmanlar, ahlayıp vahlıyorlar. Biz niye boyle yaptık, nasıl yanıldık diye dovunuyorlar!...

Yiğidim! Guneşi balcıkla sıvayabilirler mi? Bunu yapmaya kalkıştılar! Hic, İslam'a gonul vermiş onun askeri, onun hizmetkarını unutturabilirler mi? Hayır ellerindeki balcığı kendi yuzlerine bulaştırdılar. Allah bize onları daha kotu hallerde de, gormeyi nasip etsin.

Sevgili, nur yuzlu Ali Bulent; seni dualarımızla yad ediyoruz. Senin icin, seninle, acı ve cile ceken aileni selamlıyor, hurmet ve sevgilerimizi bildiriyoruz. Her birimizi bir Ali Bulent Orkan olarak bilmelerini istiyoruz.

Osman Başer

http://www.ulkum.com/kahramanlar/esar/alibulent_orkan[/b][/COLOR] sitesinden alınmıştır.

Arkadaşlar bu forumda Deniz GEZMİŞ ' Kardeşimizin ağbimizin hakkında konular acıldı ben Sağ Goruşlu bir vatandaş olarak Sağ goruşlu ağbilerimizinde unutulmaması icin bu konuyu actım Sonucta Sağ - Sol bir goruş şeklidir ben sağcı olabilirim ancak deniz gezmişide - Turkeş ide cok iyi okudum anladım bence hedefimiz Aynı Yolumuz farklı arkadaşlar lutfen 12 Eylul u Unutmayalım Sağcı olsun Solcu olsun hepside bu vatanın evlatları

Bir Yorum Eksik Etmeyin arkadaşlarım

Teşekkurler