İyi yurekli bir vezir, yoksul ve muhtaclara devlet hazinesinden borc para veriyor, borc alanlar, "Bunu ne zaman geriye odeyeceğiz?" diye sorduklarında, "Padişahımız olunce odersiniz" diye cevap veriyordu.

Bu duruma tanık olan bir adam bir gun Padişaha, "Efendimiz sizin veziriniz devletinizin hazinesinden muhtaclara borc para veriyor, vadesini de sizin olumunuze bağlıyor Demek ki niyeti kotu, sizin bir an once olmenizi istiyor, siz olunce de paraları zimmetine gecirecek" diye gammazladı.

Bu gammazlık uzerine padişahın vezirine karşı kalbi bozuldu Kendisini huzuruna cağırıp soylenenlerin doğruluk derecesini ve maksadının ne olduğunu sordu Vezir sıradan bir vezir değildi Gorevinin dışındaki bir takım incelikleri de biliyor ve yerinde bunlardan yararlanıyordu Padişahı yatıştıran ve yureğini ferahlatan şu acıklamada bulundu:

"Padişahım, soylenen doğrudur Ben hazineden muhtaclara borc para veriyor, vadesini de sizin olumunuze bağlıyorum Ama bunu sizin olmenizi değil, tersine daha cok yaşamanızı istediğim icin yapıyorum.

Bilirsiniz ki her borcluya borcunun vadesi kısa gelir, vade dolmasın diye bakar, bunun icin dua eder Bu demektir ki borclarınısiz olunce verecek olanlar, borclarının vadesi dolmasın diye sizin olmemeniz icin dua edeceklerdir ı katında en makbul dualardan biri de borc altındaki kullarının duasıdır.

Benim de maksadım omrunuzun uzunluğu, sağlık ve afiyetinizdir"

alinti.