Londra'daki camii ye yeni bir imam gonderilmiş. Adam şehire gitmek icin hep aynı otobuse biniyor ve coğu zaman aynı şofore rastlıyormuş.
Bir gun, bilet alırken şofor yanlışlıkla 20 cent(kuruş) fazla vermiş. İmam yanlışlığı oturunca, parasını sayınca fark etmiş. Kendi kendine duşunuyormus 20 centi(kuruşu) geri versem mi şofore? ama icinden bir ses diyormuş ki cok gulunc bir para, ve şoforun umrunda değil. Otobus şirketi cok para kazanıyor zaten.. sadece 20 centi(kuruş) onlara zarara sokmaz. Ve bu parayı saklayabilir ve bana
tan gelen bir
gibi duşunebilirim
İnecegi durağa gelince, imam kalkmış ve fikrini değiştirmiş, inmeden once şoforun yanına gitmiş, 20 centi(kuruşu) geri vermiş ve demiş ki paranın ustunu fazla verdiniz.
Şofor gulumsemiş ve demiş ki Siz camii nin yeni imamısınız değil mi? Aslında uzun zamandır sizi caminizde ziyaret etmek istiyordum, islamı oğrenmek icin, ve bilerek size fazla para verdim nasıl tepki vereceğinizi gomek istedim.
İnerken imam artık bacaklarını hissetmiyormuş, yere yığılacakmış, bir direğe tutunmuş ve kendine gelmeye calışmış, gozlerinden yaşlar dokulerek gokyuzune ellerini acarak bakmış ve demiş ki: