İsrailoğulları arasında fasık bir adam vardı,gunah işlemekten vazgecmiyordu.Oyle bir zaman geldi ki,toplum onun gunahlarından dolayı iyice rahatsız oldu ve Allah'a dua ettiler ve yalvardılar.
Allah(c.c.) Hz.Musa(a.s)'ya vah yetti:"İsrailoğulları icinde genc gunahkar birisi var.Onu ulkenden cıkartın ki,onun gunahlarından dolayı toplumun uzerine cehennem ateşi yağmasın!"Hz.Musa (a.s)o beldeye gelerek o genci oradan surdu.Sonra bir koye gitti.Musa(a.s.)onu oradanda surdu.Sonunda gunahkar,ıssız bir mağaraya sığındı ve bir muddet sonra hastalandı...Toprağa yığılarak başını yere koydu ve şoyle mırıldandı."Annem olsaydı,halime acır,zilletime ağlardı.Babam olsaydı,yardımıma koşar,bir care arardı.Hanımım olsaydı,ayrılığımıza ağlardı.Cocuklarım olsaydı,cenazemin arkasında ağlıyarak:Ey Rabbimiz garip,zayıf,gunahkar,şehrinden kovulmuş,sonrada ıssız mağaraya sığınmış olan,dunyadan,ahirete yolculuk eden babamızı bağışla!"derlerdi.
-Ey Allah'ım,beni babamdan ,annemden,cocuklarım ve hanımımdan ayırdın,beni rahmetinden de ayırma.Beni onların ayrılığı ile yaktın,bari ateşinle yakma!
Allah annesi,hanımı şeklinde huriler;oğulları ve babası şeklinde melek gonderdi.Bunlar onun yanında ağlamaya başladılar.Genc adam:"Annem,babam,hanımım ve cocuklarım artık yanımdalar"deyip sevince garkoldu.Kalbini arındırarak bağışlanmış olarak Allah'ın rahmetine kavuştu.
Bunun uzerine Allah Musa'ya(a.s.) buyurdu ki:
"Falan yerdeki falan ıssız mağaraya git,orada velilerimden birisi vefat etti,gereken cenaze işlemlerini yap!"
Musa(a.s.)denilen yere vardığında,Allah'ın emri ile surgun ettiği gencin olusunu ve cevresini huriler ve meleklerle cevrili gordu.
O zaman Musa(a.s.)Allah'a yonelerek:"Ey Allah'ım bu olu senin emrince surgun ettiğim genc değil mi"dedi?
Allah(c.c.)Hz Musa'ya:"Evet ya Musa,fakat sonra onu bağışladım.Cunku o buruk gonulle bana yalvardı,memleket hasretine,anne,baba,hanım ve cocuk ozlemine katlandı.Olmeden once ona annesi,eşi şeklinde iki huri babası ve cocukları şeklinde,melekler gonderdim ki onun bu acıklı,garipliğine ve onun elemlerine katılsınlar,derdine ortak olsunlar!Şayet garip olseydi,yer ve gok ehli ona acır ve yasını tutup ağlardı.Bağışlıyanların bağışlayıcısı olan ben,onu nasıl bağışlamazdım!"
Garip bir kimsenin olum anında Allah meleklerine der ki:"Ey meleklerim,bu adam garip bir yolcudur,cocuğundan,hanımından,anne ve babasından ayrı duşmuştur,arkasından yas tutacak ağlayacak kimsesi yoktur."
Allah gari kimsesiz kişierin cenazelerine olen kişilerin yakınları şeklinde melekler diker ve kıyamet gunubne kadar dua okurlar.