HAYALETLERİ VİDEOYA KAYDETME

evp de visual yani goruntu almak mumkun diyorlar, ornekleri cok ama ben hic denemedim buna hazır hissetmedim kendimi acıkcası, bir kac denemem oldu ama sağlam sabır isteyen bir iş, bunu yapmak icin iki yontem var ki temelde aynılar.

1. Bir TV ve video kamera lazım, Tv yi acıyorsunuz ozellikle arkasından anteni cekiyorsunu yani TV antensiz olacak. Kamerayı bir tripodun ustune Tv den 10 cm kadar uzağa koyuyorsunuz ve Tv yi kaydetmeye başlıyorsunuz. Bu saatlerce suruyor arkadaşlar daha sonra o kaydı bilgisayara aktarıp frame frame izlemek lazım ki deli işi.

2. TV yi acıyorsunuz anteni cekiyorsunuz parazit bir kanal varken videoya (yada dvd recorder) kayıt yapıyorsunuz aynı inceleme burdada soz konusu.

Kısaca ses dosyalarını bilgisayarda incelemek cok kolay zira ses cizgisinde farklı bir titreşim (genelde 2 sn. lik) gordunuzmu tamam orası uzerine focuslanıyorsunuz. EVP kayıtlarındaki sesler genelde 22.000 hertz aralığındadır yani cook ama cok hızlı ve tiz bunu yaklaşık 44.200 duzeyine indirmek lazım ancak bazende ses 10.000 hertz civarına geriliyor bu kayıtlarıda hızlandırmak lazım yalnız bende yaşadım nettede okudum yazıştığım EVP society yani derneklerindede bunu cok tartıştık bakın ses frekansı 20.000 duzeyinde yakalanan seslere sahip varlıklar/ruhlar herneyse genelde iyi niyetli oluyorlar size cevap verebiliyorlar isimlerini soyluyorlar hatta "uşudum" "burası cok karanlık" "ben cok iyiyim" "işte ali ben mutluyum" gibi olumlu mesajlar verirken alt hertz değerlerinde yakalanan sesler saldırgan oluyorlar ki bunada poltergeist activitiy (yani kotu ruh aktivitesi deniyor) genelde titreşim duzeyi duşuk ve basit saldırgan varlıklar oluyorlar. Benim yakaladığım tum rahatsız edici sesler ozellikle git burdan diyeni son derece duşuk frekanstaydı 9000 ler civarı.

Visual EVP kayıtlarında cok fazla poltergeist aktivite tespit ediliyormuş yani TV ekranınıza yansıyan genelde yaşarken iyi olan insanların ruhları/goruntuleri olmuyorlar deniyor. Dedim ya ne o kadar vaktim var nede henuz buna cesaretim. Poltergeist deneyimlerinde genelde insanlar duygusal anlamda zarar gorduklerini belirtmişler. Yani cok sağlam bir psikoloji şart