Şanlıurfa'nın Siverek ilcesinde izlediği bir Turk filmindeki “acıl susam acıl” sahnesinden etkilenen bir kişi, koydeki iş yerine sesiyle acılan kapı yaptı. İlceye bağlı Sarıoren koyunde actığı kucuk bir iş yerinde elektrik işleri yapan Hasan Maltekin (32), ilkokul mezunu olduğunu ve kucuk yaşlardan beri elektrikli aletlerin tamirlerine ilgi duyduğunu ifade etti.
Daha once uzaktan kumandayla calışan dinamo ve beşik yaptığını iddia eden Maltekin, “Kucukken yaşıtlarım koyun otlatırken, ben elektrik kablolarıyla uğraşıp elektronik aletleri sokup parcaları yerine takıyordum. Daha sonra su kuyuların devreye girmesiyle elektrikcilik işine başladım, 11 yıldır bu işle uğraşıyorum” dedi.
Gecmiş yıllarda izlediği “Kırk Haramiler” filmindeki “acıl susam acıl” komutuyla acılan mağara kapısının kendisini etkilendiğini dile getiren Maltekin, kendi atolyesinin kapısını da boyle yapabilme hayalini kurduğunu, 5 aylık bir calışma sonrasında da “Zaman rolesi, ses algılayıcı devre, entegre, trafo ve kontaktor” ile kapı otomatiği kullanarak, bunu hayata gecirdiğini anlattı.

Maltekin, “İzlediğim filmde, haramilerin lideri mağaranın kapısını acmak icin 'acıl susam acıl' diyordu. Ben de kendi sesimle acılan bir kapı yaptım. Şimdi kendi sesimle calışan ve 'acıl susam acıl' dediğimde acılan bir kapım var” diye konuştu.
Bunun dışında farklı projelerinin de olduğunu dile getiren Maltekin, kendisine imkan tanınması halinde cok daha farklı calışmalara imza atacağını ifade etti.
Mynet