İsrailoğulları icin salih bir adam varmış. Onun da salih bir karısı varmış. Allah Teala o zamanın peygamberine şoyle vahyeder:
- "Filan salih kula git, soyle. Ben onun omrunun yarısını zengin kıldım, yarısını da fakir. Eğer gencliğinde zengin olmayı secerse, biz onu gencliğinde zengin kılar, ihtiyarlığında da fakir kılarız. Eğer zenginliği ihtiyarlığında isterse biz onu gencliğinde fakir, ihtiyarlığın da ise zengin kılarız."
O zamanın peygamberi adama bunu bildirir. Adam karısına gelip, durumu anlatır ve:
- "Bu hususta fikrin nedir?" diye sorar. Karısı:
- "Sen sec" der. Adam karısına:
- "Ben fakirliğin genclikte olmasını sectim. Cunku ben o zaman yoksulluğa ve Rabbime ibadet etmeye sabredebilirim. İhtiyarladığım vakit, zengin olursam gecim sıkıntısı cekmem, yiyeceğim bulunur, Rabbime ibadet ve taatte bulunmaya da gucum, kuvvetim bulunur. Bunun uzerine karısı şoyle der:
- "Ey adam! Eğer genclikte fakir olursan, Allah’a ibadet etmeye gucun yetmez, cunku biz o vakit, gecim derdi ile meşgul olur, Allah’a ibadet ve taatta bulunmaya ve tasaddukta bulunmaya eremeyiz. Eğer zenginliği genclikte secersek, vucutlarımızın ve bedenlerimizin kuvvetli olmasından dolayı, Allah’a ibadet ve itaat etmeye gucumuz yeter. Adam karısına:
- "Goruşun cok guzel, ben de boyle yapacağım" der. Bunun uzerine Allahu Teala o peygambere şoyle vahyeder:
- "O adam karısına, Allahu Teala şoyle buyuruyor de:
- "Siz bizim taatimizi tercih ettiniz. Siz butun calışmalarınız bana ibadet etmenize ayırdınız. Ve her ikinizin niyeti hayır işlemekte birleşti, ben de sizin butun omrunuzu zenginlik icinde gecirmenizi takdir ettim. Sen ve ailen bana ibadet ve taat uzere olun. Dilediğiniz sadaka olarak verin ki, dunyada ve ahirette nasibiniz olsun. Allah her şeyden mustağnidir."
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- İbadete Oncelik Vermenin Mukafatı