Nicole Queen
ABD'nin unlu 'paparazzi'si Musluman oldu Dini Hikayeler

Nicole Queen’in cektiği unlu sanatcıların fotoğrafları Amerika’nın en cok okunan magazin dergilerinde yayınlanıyordu.
Amerika'daki unlulerin ozel fotoğrafcısı ya da başka bir ifadeyle 'paparazzi'si Nicole Queen, Musluman oldu. Aralarında Justin Timberlake'in de bulunduğu pop starların ve sporcuların fotoğraflarını ceken Queen'in kareleri Amerika'nın en cok okunan magazin dergilerinin vazgecilmeziydi.

Ancak bir gece YouTube'da İslam'ı anlatan videolar sayesinde Muslumanlığı kabul etti. Teksaslı fotoğrafcı Nicole, hayat hikÂyesini bize anlattı.

Amerikalı unlulerin fotoğrafcısı Nicole Queen, uyuşturucu bağımlısı genc bir anne ve babanın cocuğu olarak dunyaya gelir. Annesi uyuşturucu sattığı icin tutuklanıp 30 yıl hukum giydiğinde henuz 4,5 yaşındadır. Sonra abisiyle birlikte annesinin kuzenine evlatlık olarak verilir. Evlatlık verildiği ailenin yanında cok zor gunler geciren Queen'in anneannesinden oğrendiği bir alışkanlığı vardır. Her pazar otobuse binerek kiliseye gider. Bu durum 17 yaşına kadar devam eder.

17'sine geldiğinde bir apartman dairesi kiralayıp tek başına yaşamaya başlar. Hem okur hem de calışıp kirasını oder. Bir fotoğraf studyosunda makyoz olarak iş hayatına atılan Queen, bir sure sonra fotoğraf cekmeye başlar. Sonra menajerlik yapar. Amerika'nın değişik kentlerine gidip fotoğraf studyoları kurar. Tam beş yıl şehir şehir dolaşır. Yorulduğunu farkettiğinde Dallas'a geri doner. Burada kendisine bir studyo acarak meşhur W otelindeki Ghost Bar'da unlulerin katıldığı davetlerde işini yapmaya devam eder.

"Hayatta tek kişi umurumdaydı: BEN"
Queen'in fotoğrafcılığını yaptığı unluler arasında Justin Timberlake, Owen Wilson ve Kate Hudson gibi dunyaca unlu isimler var. Onlarla birlikte bircok unlu sporcu ve pop starın da fotoğraflarını cekme imkanı bulur. Zamanla sadece burada değil, unlulerin gittiği diğer eğlence merkezlerinde de fotoğraflar ceker ve bunlar her hafta hem Dallas'taki gazetelerde hem de People ve Paper City gibi dergilerde yayınlanır. Dunyaca tanınan Vogue dergisinde yayınlanınca Queen'in unu daha da artar. Cevresi genişler. "Her istediğim partiye girebilirdim ve her gittiğim partide muhakkak bir arkadaşla karşılaşırdım. Aşırı seksi, dekolte kıyafetler giyiyor ve bir ton makyaj yapıyordum. Cok populerdim. Coğu zaman hayranlarımla karşılaşıyordum. Benimle fotoğraf cekiliyor ve bunları myspace ya da facebookta yayınlıyorlardı. İctim, eğlendim... Hayatta tek bir kişi umurumdaydı: BEN." diyen Queen, zaman icerisinde icinin sıkıldığını, yaptığı işin hayatını ve ozellikle de ruhunu yıpratmaya başladığını fark eder. Queen, o gunleri icin 'Fena bir hayat tarzı bu.' diyor.

Bir gun Justin Timberlake ile gittiği partide kalabalıklar etraflarını sarar. O zamanki halini şoyle anlatıyor; "Magazincilerin flaşları patlıyordu, uc poz cekip makineyi boynumdan indirdim. Artık devam edemeyecektim. Kendimi cok kotu hissettim. İnsanların cığlıkları, flaş patlamaları, etten duvar oren bodyguardların hali, bağırıp duran menajerler... Justin Timberlake'in normal bir yaşam tarzı surememesinin sebeplerinden biri de benim. 'Hayatımda guzel olan nedir' diye merak etmeye başladım. Etrafımdakilere iyilik olarak ne yapıyordum ki? Hicbir şey... Sadece eğlenen ve icen insanların resmini cekiyordum. Wow! İşte bu da benim Amerika'ya katkımdı; dunyayı daha materyalist ve boş bir yer yapmak icin!"
"İslam'ı YouTube'dan oğrendim"

O geceden sonra kim olduğunu, hayatta neler yaptığını, dunyaya niye geldiğini sorgulamaya başlamış Queen. Gece kuluplerinin yuksek sesli muziği, eğlenen insanların cığlıkları surekli kulağında yankılanır, uykuları kacar. İşte bu sırada kendine bir soru sorar: "Allah'a hayatını acıklamak zorunda kaldığında ne diyeceksin? Aman Allah'ım ne diyebilirim ki: mmm, uzgunum Allah'ım ama cok meşgulum, icki icmekten ve insanlarla takılmaktan Seni duşunmeye hic ayıracak vaktim olmadı. Başkalarına yardım edecek vaktim de..."

Boyle duşunduğu donemde bir arkadaşı, youtube'da bazı videoları seyretmesini tavsiye eder. Bu, Musluman olan Teksaslı bir papazın, Yusuf Estes'in videosudur. Estes, artık sabahları uyandığında hayatın daha anlamlı hale geldiğini soyler. Queen'e gore "Ah, soyledikleri kulağa ne kadar hoş geliyor." Artık gece işten geldikten sonra internete girip guneş doğana kadar araştırma yapmaktadır. İslamiyet'i kabul eden insanları dinler. Bunlardan biri de Yusuf İslam'dır. "Yusuf İslam'ın Musluman olmasının sebepleri benim sebeplerimle aynıydı. Aman Allah'ım sonunda aradığımı bulabildim!" diyen Queen, şoyle devam ediyor: "Hatırlıyorum, bir arkadaşım (şimdiki eşim) bana o zaman şoyle demişti: 'Seni cekici ve hoş bulan insanlar kim ki? Ne tip insanlar onlar? Onlar aynı senin gibi tipler, hayatta sadece kendini duşunen ve başka bir idealleri olmayan insanlar'. Bu sozler cok acıydı. İcimi parcaladı. Fakat arkadaşım geciş donemimde benim en buyuk destekcim oldu. Bir gun evime yakın bir camide yeni Musluman olanlara verilen derse katılmak istedim. Ustume giyecek uygun bir kıyafet bulmak icin dolabıma baktım. İyi şanslar! İşte o gun delirdim. Dekolte ve seksî kıyafetler ve dar kot pantolonlardan başka bir şey yoktu. Ağlamaya başladım. Nasıl bir hayatım vardı? Kıyafetlerimin coğunu buyuk bir utancla atmaya başladım. Sonra da 2007'nin nisan ayında şehadet getirip Musluman oldum. "

"Eski arkadaşlarıma gelince..."
Queen, Musluman olduktan sonra gittiği işlerde ve mekanlarda daha secici davranır. Eski arkadaşlarıyla irtibatı kesmez ama mesela onlarla artık bara gitmez. Evlenir. Eşinin ailesiyle tanışmaya Urdun'e gittiğinde başını orter. Başortulu olarak toplumda gezmek onu cok rahatlatır. Dallas'a donduğunde de başını acmaz.

Queen fotoğrafcılığa devam ediyor. Ama kendi deyimiyle 'daha temiz işlerde' calışıyor. Eskisi gibi kuluplerde ya da cılgın partilere gitmiyor. Şimdi daha cok vakıf toplantılarında ve duğunlerde fotoğraf cekiyor. Ayrıca Musluman Amerikan Derneği ve İslamiyeti Kabul Eden Hanımlar organizasyonlarında faal olarak calışıyor. Bazen okullara gidip İslamiyet'i anlatıyor.

Nicole Queen: "Cok mutlu bir evliliğim var. Allah'ın rahmetiyle ailemize yeni bir fert katılması icin umit ediyoruz. Arkadaşlarımızla akşam yemeklerine gidiyoruz. Eşimle gol kenarında piknik yaparken guneşin batışını seyrediyoruz. Eşimin iş yerinin davetlerine katılıyoruz. Eski gece partilerinin ve bencil insanların muhabbetlerinin yerini işte bunlar aldı. Bence cok guzel bir değiş tokuş."
(Nicole Queen ile bu roportaja vesile olduğu Elif Kavakcı'ya teşekkur ederiz.)

GULİZAR BAKİ
Zaman Gazetesi
21 Şubat 2009, Cumartesi