Dunya yaratılmadan once, iyi ve kotu huylar ne yapacaklarını bilmez vaziyette dolanıyorlarmış. Bir gun toplanmışlar ve her zamankıinden daha fazla canları sıkkın oturuyorlarken; Saflık ortaya bir fikir atmış: "Neden saklambac oynamıyoruz?"..
Hepsi bu fikri beğenmiş. Cılgınlık bağırmış."Ben ebe olmak ve saymak istiyorum"...Baska hic kimse cılgınlığı arayacak kadar cıldırmadığı icin, Cılgınlık bir ağaca yaslanmış ve saymaya başlamış.1,2,3,..
O saydıkca iyi huylarla kotu huylar saklanacak yer aramışlar. Şefkat Ay'ın boynuzuna asılmış; İhanet cop yığınının icine girmiş; Sevgi bulutların arasına kıvrılmış; Yalan bir taşın altına saklanacağını soylemiş ama yalan soylemiş cunku golun dibine saklanmış; Tutku dunyanın merkeizne gitmiş; Para Hırsı bir cuvalın icine girerken cuvalı yırtmış.Aşk; kararsız olduğu gibi, nereye saklanacağını da bilmiyormuş.(Aşkı saklamak zordur )Ve cılgınlık 100'u saydığı anda; Aşk sıcrayıp gullerin arasına girmiş ve saklanmış..
Ve Cılgınlık bağırmış.. "Onum, arkam, sağım, solum sobe,geliyorum!" İlk once Tembelliği gormuş, cunku saklanacak enerjisi yokmuş.Sonra Şefkati ayın boynuzunda, İhaneti coplerin arasında, Sevgiyi bulutların arasında, Yalanı golun dibinde ve Tutkuyu dunyanın merkezinde birer birer bulmuş.Sadece biri haric. Umutsuzluğa kapılan Cılgınlığın kulağına Haset fısıldamış: "Aşkı bulamıyorsun, cunku o gullerin arasında saklanıyor."
Cılgınlık catal şeklinde bir sopa almış ve gullerin arasına saklamış, ta ki yurek burkan bir haykırış onu durdurana kadar. Ve haykırıştan sonra, Aşk elleriyle yuzunu kapayarak ortaya cıkmış. Parmaklarıyla kapadığı yuzunden sicim gibi kan akıyormuş. Cılgınlık, Aşkı bulayım derken, heyacandan Aşkın gozlerini kor etmiş.. "Ne yaptım ben?!!" diye bağırmış."Seni kor ettim. nasıl onarabilirim? Aşk cevap vermiş: "Gozlerimi geri veremezsin. Ama benim icin bir şey yapmak istersen, benim klavuzum olabilirsin"..
İşte o gunden beri Aşkın gozu kordur ve Cılgınlık da her zaman onun yanındadır...
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- cok guselll