Adana’da evli ve 3 cocuk babası 54 yaşındaki Faruk Unal, yaptırdığı DNA testiyle yıllarca komşusu ve ustası bildiği kişinin babası, 26 yıl calışıp emekliye ayrıldığı iş yeri sahibinin de ağabeyi olduğunu oğrendi.

Yureğir ilcesi Akıncılar Mahallesi'nde 57 yıl once evli ve 3 cocuğu olan Ayşe Celik, S.N. adlı kişinin evine kocasıyla birlikte kiracı olarak geldi. İddiaya gore, Celik bu arada gonlunu evli ve 6 cocuğu olan ev sahibi S.N.’ye kaptırdı. Cift yasak aşk yaşamaya başladı. Bu arada, Celik’in art arda iki erkek cocuğu dunyaya geldi. Cocuklar olduktan sonra Ayşe Celik’in kocası Omer Unal cıkan dedikodular nedeniyle eşini ve cocuklarını terk etti.

Ayşe Celik 5 cocuğuyla tek başına kaldı. Bu arada, cocuklara ev sahibi S.N. bir baba gibi kol kanat gerdi. İnşaat malzemeleri satan S.N., Ayşe Celik’in cocukları Faruk Unal (54) ve diğerlerini iş yerinde calıştırıp sahip cıktı.

S.N. bir sure sonra da Faruk Unal’a R.N.’nin fabrikasında 1987 yılında işe girdirdi. S.N. 2005 yılında hayatını kaybederek Ali Hocalı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Faruk Unal da hayatı boyunca hep yanlarında olan S.N.’nin hayatını kaybetmesine cok uzuldu. Unal’ın annesi de 2011 yılında hayatını kaybetti. Annesi hayatını kaybettikten sonra Unal’a cevredeki yaşlı vatandaşlar "Annen ve S.N. aşk yaşadı siz de ondan sonra dunyaya geldiniz bu adamın cocuğu olabilirsiniz bunu bir araştırın" dedi.

Duyduklarını ilk başlarda pek onemsemeyen Unal, daha sonra patronu olduğu kişiye "S.N. bizim de babamız olabilir annem ve babanız aşk yaşamış" dedi. Bu duruma patronu inanmadı, boyle bir şey olmayacağını soyledi. Faruk Unal 2013 yılında calıştığı yerden emekli oldu. Kimlikte ismi yazan babasını hic gormeyen Unal, baba hasretiyle yanarken mahalledeki komşuları, "Sizin babanız S.N. olabilir" demeye devam etti.

Faruk Unal, bu konuda gerceği oğrenmek icin S.N.'nin ailesini ve eski patronunu sıkıştırmaya devam edince N. ailesinin en kucuk oğlu F.N. DNA testi yaptırmaya karar verdi. Unal ve F.N.’den alınan kan ornekleri ozel bir hastaneye verildi. Hastane de ornekleri test icin İngiltere’ye gonderdi. Bir sure sonra gelen rapor, Unal ve F.N.’nin yuzde 99.86 kardeş olduğunu gosteriyordu.

USTASI BABASI, PATRONU AĞABEYİ CIKTI

DNA sonucunda Unal 54 yıl sonra ustasının babası olduğunu, patronunun ise ağabeyi olduğunu oğrendi. Ancak N. ailesi DNA testine rağmen bu sonucun doğru olmadığını, babalarından bir ornek alınarak test yapılması gerektiğini belirtti. Unal, her şeyin ortada olduğunu soyledi ama aileyi bir turlu ikna edemedi. Unal, bunun uzerine aile mahkemesine başvurarak "soy bağının değiştirilmesi, ve babasından doğan hakların verilmesini" talep etti. Unal, DNA testi gelir gelmez baba hasretini dindirmek icin mezara gitti. Babasının mezar taşını sevip, mezarı sulayarak dua etti.

Unal, 54 yıl bildiği her şeyin yalan olduğunu soyleyerek, "Annem ile babam arasında bir ilişki başlamış zaten bunu biz oğreneli 2 yıl oldu cunku bizden hep saklamışlar. 1970’li yıllarda babamızın inşaat malzemeleri satan bir yeri vardı ve biz yanında calışırdık ama baba olarak bilmiyorduk. Aynı evde oturduğumuz icin okuldan sonra yanında calışırdık yani elimizden tutar bizi buraya getirirdi. Meğerse babamızmış haberimiz yokmuş bunu yıllar sonra oğrendik. Daha sonra babamızın birinci hanımından olma ve cıvata iş yeri olan oğlunun yanına beni işe girdirdi. 1987 yılında oraya girdim 2013 yılında emekli oldum meğerse bu calıştığım yer de ağabeyiminmiş" dedi.

"RAZIYSANIZ BABAMIZI KABİRDEN CIKARALIM"

Babasının olumune cok uzulduğunu anlatan Faruk Unal şoyle devam etti:

"Sevdiğimiz bir insandı bize cok iyi davranırdı. Mahallenin yaşlıları da dedi ki 'Ustanın baban olma ihtimal var sen bunlardan biriyle DNA test yaptır' dedi. Babamın ilk hanımından olan ailenin en kucuk cocuğuyla da beraber buyuduğumuz icin DNA icin 'ben veririm gidelim test yaptıralım' dedi. Bir laboratuvara gittik test yaptırdık ve 20 gun sonra sonuclar elimize ulaştı yuzde 99 kardeş cıktık. Tarifi imkansız bir şekilde hem uzuldum hem sevindim. Cunku bir omur gitti ailenin en kucuğuyum ve yaşım 54 babamı yeni buluyorum var mı boyle bir şey. Zamanında bir annenin ve babanın yapmış olduğu hata mı desem birbirlerini sevmişler mi diyeyim ama bize yıllarca baba hasreti cektirdi. Kimlikteki insan babamız değil 1974 yılında olmuş ben 1964 yılında doğmuşum gostermedi annemiz bize ama o adamın uzerine yazmışlar bizi. Bırakıp gitmiş adam da zaten başka biriyle evliymiş. Biz babamızın yanında calışıp oğlunun da yanında emekli olana kadar ne ağabeyimizin olduğunu ne de kendisinin babamız olduğunu bilmiyorduk. Karşı taraf hala inanmıyor babadan testi alalım diyorlar. Babamız 2005 yılında vefat etti Ali Hocalı koyune defnettiler ve gerekirse kabrini actırıp baba ile sizin aranızda DNA testini yapalım dediler. Biz de siz 8 kardeşsiniz sizinle yapalım dedik birinizle yaptık kardeş cıktık hepinizle yapalım yazıktır kabrini acmayalım dedik, 'hayır baba ile yapılsın' dediler. Sonrasında dedik ki, siz babamızı cıkarmaya razıysanız tamam cıkaralım. Kabir actırıp tekrar bir test yaptırmayı duşunuyorlar ama biz kendi kardeşleriyle yuzde yuz cıktığımıza gore babam S.N."

"BURUK SEVİNC"

Unal, tarifi imkansız buruk sevinc yaşadığını ifade ederek, "54 yıl sonra babamın kim olduğunu buluyorum ve 3 oğlum var onlar da dedesinin kim olduğunu oğrendiler. Anneme de kızmamak mumkun değil bir cocuk doğurmuşsun olabilir karşı tarafı da sevebilirsin hepimizin gecmişte yanlışları olabilir ama insan cocuğunu gercek babasından saklamamalıydı. Artık bunu kime soyleyeceğiz annemiz 2011 yılında vefat etti babamız ise 2005’de vefat etti yani icimizde beslediğimiz baba sevgisini yıllar sonra DNA sonucuna gore oğrendik. Sevincimiz sonsuz ama buruk bir sevinc cunku anneyi ve babayı kaybettikten sonra oğrenebildik" diye konuştu.

Avukat İsa Ayanoğlu ise DNA sonucundan emin olduktan sonra aile mahkemesine bir dava actıklarını anlatarak, "Bu dava soy bağının duzeltilmesiyle alakalı. Bu dava neticelenmeden henuz tedbir istemli olarak miras payının denkleştirilmesiyle alakalı da ayrı bir dava sureci başlattık o da şu anda goruluyor. Bu dava icerisinde mahkeme mevcut olarak vermiş olduğumuz DNA testini yeterli gorur ise yeni bir test yaptırma yonune gitmeyecek. Eğer yeterli gorulmez ise o zaman belki mezardan bir ornek alınarak ya da kardeşlerinden bir ornek alınarak bunların karşılaştırılması suretiyle oz kardeşi olup olmadıklarını ya da rahmetli S.N.’nin cocuğu olup olmadığını tespit edecek. Ondan sonra zaten nufus kaydının duzeltilmesi ve sonrasında diğer yasal miras haklarından faydalanmasıyla ilgili bir surec gundeme gelecek" dedi.

Gazeteler