Adıyaman'da, 19 yıl once kaza geciren ve yoğun bakım unitesinde 40 gun kalan 50 yaşındaki Mehmet Coban, ruyasında surekli kendisini mezar taşı yaparken gordu. Coban, iyileştikten sonra ruyasında gorduğu mezar taşını meslek olarak yapmaya başladı

İnşaat işcisi olan Mehmet Coban, 1999 yılında trafik kazasında ağır yaralandı. Kaza sonrası durumu ağır olduğu icin Malatya'ya goturulen Coban, 40 gun boyunca Turgut Ozal Tıp Fakultesi yoğun bakım unitesinde tedavi gordu. İyileştikten sonra kısa sureli hafıza kaybı yaşadığını ve yoğun bakımdayken surekli ruyasında kendisini mezar taşı yaparken gorduğunu anlatan Coban, bu mesleğe merak sardı.

İyileşmesinin ardından mezarlığa gidip, mezar taşı ustalarıyla tanışarak ruyasını anlattığını ve iş istediğini belirten Coban, "Kendimi toparladıktan sonra da ruyalarımda surekli mezar taşı yaptığımı goruyordum. Sonra bir mezarcının yanına giderek cırak olarak calışmaya başladım, Kendimi geliştirdikten sonra da kendi işimi yapmaya başladım ve şu anda ruyamda gorduğum gibi mezar taşı imal ediyorum" dedi.

OLMEDEN MEZAR YAPTIRIYORLAR

Yoğun bakımda gorduğu ruyanın etkisiyle yaşamı değişen Coban, gunumuzde ise bircok kişinin hayattayken kendi mezar taşını yaptırmak istediğini vurgulayarak, "Kimi insanlar geliyor, mezar yerini satın alıyor. Sonra gelip bize sipariş veriyor. Biz de mezar taşını hazırlıyoruz. Vasiyet ettikleri de kişi olunce defninden sonra gelip, bizden mezar taşını yerleştirmemizi istiyor. Artık kendi mezarını ve mezar taşını yaptıran cok fazla" diye konuştu.

İnternethaber