"Azrail benimle oynuyor, oleceğim"

Arkadaşlarıyla serinlemek icin gittiği golette can verdi...

08.06.2009 12:51Bursa'da, serinlemek amacıyla arkadaşlarıyla birlikte girdiği golette boğularak hayatını kaybeden ilkoğretim okulu 7. sınıf oğrencisi Hamza Kuloğlu'nun, kısa bir sure once aynı yerde boğulmak uzereyken kurtarıldığı ortaya cıktı. 14 yaşındaki Hamza'nın "Azrail benimle oynuyor, oleceğim" diyerek arkadaşlarına fotoğraf dağıttığı oğrenildi.

Edinilen bilgiye gore merkez Osmangazi ilcesi Kucukbalıklı Mahallesi Şanlı Cadde'de ikamet eden Hatica Salih İlkoğretim Okulu 7. sınıf oğrencisi Hamza Kuloğlu, SBS'den sonra arkadaşlarıyla oynamaya başladı. Bir sure sonra Hamza Kuloğlu, 6 arkadaşıyla birlikte serinlemek amacıyla Kucukbalıklı Mahallesi Bursa Buyukşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi arkasındaki Nilufer Deresi uzerindeki golete gitti. Golete ilk olarak Hamza ve 2 arkadaşı girdi. Bir sure sonra goletin derin olması sebebiyle boğulma tehlikesi yaşayan cocukların yardımına cevredekiler yetişti. Uzatılan hortumla iki cocuk kurtarılırken Hamza Kuloğlu boğularak hayatını kaybetti.

OLECEĞİM DİYEREK FOTOĞRAF DAĞITMIŞ

Hamza'nın cesedini itfaiye dalgıcları karaya cıkarttı. Gorgu tanıklarından Muhammet Kuloğlu, "Sınavdan cıktıktan sonra serinlemek amacıyla buraya geldiler. Ben girmedim, Hamza ve 2 kişi daha girdi. Bir sure sonra boğulmaya başlayınca hortum uzatarak 2 cocuğu kurtardık. Hamza hortumu iki kez denemesine rağmen tutamadı. Ve uzucu olay meydana geldi. Hamza bir gun once de aynı yerde boğulma tehlikesi yaşadı. Ama kurtarmayı başarmıştık. olayın ardından Hamza, 'Azrail benimle oynuyor, oleceğim' diyerek bizlere fotoğrafını dağıttı." dedi.
Hamza'nın oğrenim gorduğu Hatice Salih İlkoğretim Okulu 7/C sınıfında ise oğrenciler, Hamza'nın ismini tahtaya ve sırasına kazıdı. Hamza'nın sırasına "Yerin boş kaldı gel" yazan oğrenciler, taptaya da 'Mekanın cennet olsun, seni unutmayacağız Hamza' yazdı.

Cihan

http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2009/06/08