Ulkenin birinde idarecileri yola koyulmus ilan etmislerki: ulkemize kral lagzim onu 5 sene kral yapacagiz , istedigini yapabilir , istedigi onundur ,istedigini soyabilir, istedigini vurabilir, istedigi gibi ulkede saltanat surebilir .
kim olmak ister?
herkes olmak istemis!
idareciler: yalniz 5 sene kralliktan sonra bizim kizgin bir columuz var, orda hep sicak kavuran gunes, alta sicak ve kavuran col kumu, orda ne yiyecek nede icecek var,
hep yabani havanlarla dolu, yilan , akreb , aslan vs bu vahsi hayvanlar hep saldiracaklar. oraya onu ebedi atacagiz demisler.
hepsi geri cekilmis, istenilen beden cok agir gelmis halka !!!
biri ortaya atilmis, kendini gosterircesine ben olmak istiyorum, 5 sene kral oluyumda sonra ne olursa olsun diyerek.
buna birdaha anlasmayi ve iki taraf icin sartlari anlatmislar buda kabul ediyorum, dedigim gibi 5 sene kiral olayimda ne olursa olsun diye karsilik vermis.
bes sene boyunca ulkeye adeta pes ettirmis,
her gun eglence her gun sokaklarda gurultulu gosteris, her gun insanlara zulum vs surdurmus.
sayili gunler tukenmis kralin zamani dolmus,idareciler koluna girmisler,
biz anlasdigimiz gibi seni 5 sene kral yaptik ve simdi zamanin doldu!!
ve anlasmanin diger kismina gecip seni columuze ebedi atacagiz diye ona hitab etmisler,
oda : siz yaniliyorsunuz 5 sene daha dolmadi bana oyle geliyorki daha dun kral olmus gibiyim,
tabi eglenceyle ve zevkle zaman daha cabuk biterde insan bunu analayamaz.
neyse anlasma geregince , bunu cole dogru goturmusler , bunun icinde hep bir yakici pismanlik ve kendi kendini suclama , ben ne yaptim ne kotulukler yaptim nefsime zulmettim vay benim halime diyerek , anlasma geregince cole atilmis ve orda artik yaptiklariyla karsi karsiya kalmis, eyvahki nasil eyvah , donulme imkani olmayan bir pismanlik , yakip kavuran azab.

idareciler yine ulkede ilan vermisler eski kraliniz cole gitti simdi bu ulkeye 5 senelegine yeni bir kiral lagzim .
kim olmak ister?
onu onceki kral gibi 5 sene kral yapacagiz , istedigini yapabilir , istedigi onundur ,istedigini soyabilir, istedigini vurabilir, istedigini zindana atabilir,istedigi gibi ulkede saltanat surebilir.
kim olmak ister?

ardindanda columuze ebedi atacagiz tipki onceki kiraliniz gibi, orda ne yiyecek ne icecek ne kolge var hep yakan kavuran gunes yukarda ve kizgin kumda altta ve vahsi hayvanlarki hep onu parcalayacaklar.

kim olmak ister?
kiral olamak isteyen yokmu?

herkes siddetle kacinmis!! kim olmak isterki aman kiral olup kisa bir zevki sefadan sonra bu azaba tabi tutulmaktansa , ac ve sefil kalmaya tercih ederiz diye bir fisilti baslmis, derken biri ortaya tevazu ile cikmis ben isterim demis.
herkes buna saskinca bakmis ve idareciler: sartlarimizi biyliyorsun ?
oda : evet biliyorum ve kabul ediyorum.!
bunu kiral tahtina gecirmisler , buda onceki kiralin tam tersi
hic bir gurultu , eglence zulum yok 5 sene boyunca kimse onu dogru durust gormemis, gorsede hep tevazu icinde gorulmus,
herkes bunun haline sasmaya basklamis, ve ulkeyi bir konusma ve saskinlik sarmaya baslamis, bu kiral acaba acilari ve iskenceleri seviyormuki boyle sanki cole atilmayi bekliyormus gibi hic bir sey yapmiyor.
barime birazda olsa hayatini yasasa zaten yakinda cole atilacak ,birazda olsa zevki sefa surse zaten yakinda yanip kavrulacak .

bes sene aciyla sikintiylada olsa gecer gider, bu kralinda zamani dolmus ve idareciler koluna girmisler,biz anlasdigimiz gibi seni 5 sene kral yaptik ve simdi zamanin doldu!!
ve anlasmanin diger kismina gecip seni onceki kiral gibi columuze ebedi atacagiz diye ona hitab etmisler,
bu adeta sevinircesine tebesummle idarecilere biliyorum ve bekliyorum diye karsilik vermis.
idareciler bunun haline sasirmislar.
bu adam delimi ne?
5 sene kraldi , kimse onu kral gibi yasadigini gormedi, simdi seni yakip kavuran cole atacagiz orda vahsi hayvanlar seni parcalayack diyoruz tebessum ediyor adeta seviniyor.?
acaba bu adam tam anlamadimi gidecegi yeri diye birer defa daha colu anlatmislar bu her sferinde nerdeyse sevincten havalara ucarcasina tebessum etmis.

idareciler colun kapisini bir acarlarki birde ne gorurler

adeta cennetten ici guzelliklerle dolmus bir boyuk bahce ve ortasinad boyuk bir saray.

yesillikler selaleler , havuzlar boyuk bir saray icinde binlerce hizmetciler

vahsi degil yenilecek ve binilecek hayvanlar kolgelikler vs..

hemen krala yonelip : sen bizim columuzu ne yaptin diye sormuslar?

kralda : ben 5 sene kraldim ama bir an dahi olsun kral gibi yasamadim , gecemi gunduzume kattim ve burayi kiraliyetim yaptim,
alin gecici kraliyet sizin olsun ben burda artik ebedi kiralim. !!!!!!

evet Allah tealada bizi buraya 60 sene ortalam gondermis , ister ilk kral gibi olalim ve cehenneme hazirlanalim
ister ikinci kiral gibi olalim cennet icin calisalim.

kim 60 seneligine kral olmak ister?

isteyen yokmu?