-bir gun Kainat Serveri Peygamber Efendimiz(SAV) at ustunde giden ebu sufyan eşi hint ve oğluna islam dinini anlatmak icin geldiğinde Hz. Ebu Sufyan oğlunu atından indirip oğlunun yerini Rasullah icin bıraktı.. Allah Rasulu(SAV) islam dinini anlattı o da guzelce dinledi Allah Rasulu anlatımı bittikten sonra gittiği... Hz. Hint dediki neden boyle yaptın Ya ebu sufyan oğlunu indirip onu bindirdin Hz. Ebu Sufyan dedi ki:O(SAV) buna daha layık
------------------------------------------------------------------------
-Hz. Omer halifeliği doneminde kapısına bir iş icin ebu sufyan ve bir kac arkadaşı da gelmişti onlar kapıda bir-iki saat bekledler o sırada Hz Bilal geldi ve hemen iceriye aında bunu goren Hz Ebu Sufyan "şuna bak bi zamanlar kolemizdi şimdi bizden daha fazla ehemmiyet veriliyor" bunu duyan ordaki arkadaşlarından biri "ne sanıyordun ya! Biz Allah Rasulune ceşitli duşmanlıklar ederken onlar Onun (SAV) yanındaydılar O(SAV) 'nunla hicret ettiler
Hz Ebu Sufyanın beyninde şimşekler caktı napıcam bu gunahlarım affolacak diye duşunuyordu hemen islam orduları safında savaş katıldı gozune bir mızrak geldi ve gozu cıktı HZ Ebu Sufyanın bu durum karşısındaki sozleri onu muslumanlığını gosterir" cık ey gozum gerceği uzun zaman gormedin!"
----------------------------------------------------------------------
Hz Hint(RA) da bir savaşata muslumanlar safındaydı ve muslumanlar gerisin geri kacıyordu... kacmayın diye bağırıyordu ben kadın başımda burda savaşıyorum muslumanlar kacmaktan haya ettiler savaşı galip bitirdiler...
-------------------------------------------------------------------
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Hz. Ebu Sufyan(Peygamber Efendimize musluman olmadan oncede saygı gosterirdi)