aslinda oldukca ciddi olan bir meseleye mizahi bir dille yaklasmak istiyorum. Kissadan hisse alabilenlere...
cok zengin bir adam olur ve cocuklari babalarina kabirde ne sorulacagini merak ederler. iclerinden bi tanesi bir fikirde bulunur.
- Bir adam kiralayalim babamla beraber kabre koyalim ve ertesi sabah adami cikartip gece olup bitenleri bize anlatmasini isteyelim der.
Diger kardeslerde bu fikre sicak bakarlar ve baslarlar kabre girecek gonullu aramaya. Tabi kimse istemez korkudan. En son care fakir mi fakir, uzerinde yirtik bir gomlek, pis ve yamali bir pantalon ve alti delik desik olmus ayakkabisindan baska dunya'da hic bir seyi olmayan bir gariban bulurlar. Adama servet sayilabilecek bir miktarda para teklif ederler ilk gece babalari ile kabre girmesi icin. Adam parayi duyunca kabul eder ve girer kabre. Neyse gecenin bir yarisi Munker ile Nekir oluyu sorgulamak icin kabre inerler. Munker;
- Nekir baksana kabirde iki kisiler. der. Nekir;
- Evet ama birisi olu oteki canli istersen once canliyi sorguya cekelim. olu nasil olsa burada bir yere gidemez der. Munker bunu kabul eder ve girerler mezara. Bizim gariban melekleri gorunce korkar ama belli etmemeye calisir. Nasilsa beni degil oluyu sorguya cekecekler diye dusunurken Munker adamin yakasindan tutup
- RABBIN KIM ? der
neye ugradigini sasiran zavalli korkudan kem kum etmeye baslar ve bir cevap veremez. Nekir adama oyle bir tokat vurur ki adam yerin yedi kat dibinde bulur kendini. Melekler adami tekrar mezara getirirler ve sorarlar;
- uzerindeki gomlegi nerde nasil kazandin? Adam korkudan zangir zangir titrer ve bunada bi cevap veremez. Tabi yine tokat yine yerin tedi kat dibi. Pantalonu, ayakkabisi, omrunu nerede ve nasil gecirdigi sorulari ile bizimki sabaha kadar sorgulanir durur. Sabah olunun cocuklari gelip mezari acarlar ki zavalli adam her tarafi mos mor, korkudan bembeyaz olmus bi sekilde cikar mezardan. cocuklar sorar;
- Eeee melekler ne sordular babama ?
- Ben, der adam su yirtik gomlekle su yirtik pantalonun hesabini veremedim. Babanizin halini varin siz dusunun.
cocuklar adama parasini vermek isterler ama adam arkasina bile bakmadan oradan kacmaktadir...
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Kabİrde İlk gece kardeŞlerİm hepİmİzİn okumasi gereken bİr yazi