Ben unlu bir dedektifim. Unlu derken tanınan anlamında değil elbette. İşimi iyi yapar manasında bana unlu dedektif derlerdi. Nerde bir olay ben hemen ordaydım. Cozemediğim sır yoktu. Bir cok kez cinayet gordum. Bir cok kez kan gordum. Gozyaşı gordum. Gozyaşı dokenleri gorunce onlara uzulurdum. Cunku ben ağlamazdım ! Artık gorevi mi bırakma zamanım gelmişti. Ancak son bir gorev olduğunu soylediler. Ayrıca buyuk miktarda para verileceğini soylediler. Bu para ile geri kalan hayatımı bolluk ile gecirebilirdim.. Son gorev nedir diye sordum.Bana şok edici bir cevap geldi ...
"kardeşini oldureceksin"
Şaşırdım ve cılgına dondum. "Bunu benden nasıl istersiniz" diyerek sertce yumruğumu vurdum masaya. Karşımdaki bana " Sakin ol ve detayla dinle " dedi. "Senin kardeşini uyuşturucu kullananların ana basamağı. Onu yok edersek buyuk bir darbe indiricez , kardeşin sana guvenir ona usulca sokulup işini bitireceksin. Sonrada paranı alıp gideceksin. Yapsanda Yapmasanda kardeşin olecek. En azından acı cekmeden olsun. " dedi..
Aslında kafam kotu işlere calışmazdı ancak bir şeyler olmuştu bana. "Tamam" dedim. Kafamdan gecen o duşunceyi hala nasıl hayal ettiğime inanamıyorum.Duşuncem şu idi. Kardeşimin yanına sokulacaktım. Onu yaralayacaktım. Sonrada oldu diceyektim. Bana guvenirlerdi. Sonrada kardeşimi gizlice yurt dışına kadar yollıyacaktım.
Guneşli ve parlak bir gundu. En sevdiğim hava şartları vardı. Bunu gorunce co k sevindim. Kesin işim yaver gidecek dedim .Kardeşimin yanına gitmek uzere yola cıktım. Patron " Şu ceketide giy de tam olsun "dedi gulerek. "Sağ ol" dedim. Evet kardeşimin bulunduğu yere gelmiştim. İceri girdim. Her yerde ayyaş adamlar vardı. Kardeşim iki eli arkasında yuzu cama donuktu. "Sen mi geldin kardeşim " dedi.Arkası bana donuktu " Evet" dedim ve olaya girdim
"Kardeşim seni buradan cıkaracağım ancak oncelikle bana guven , seni hayati olmayan bir bolgenden bıcaklayacagım sonrada seni oldurdum diyecegim. Sonra seni havaalanına kadar goturup kendi ellerimle seni uğurlayacağım . Bu işte iyi para var. Paranın yarısını sana gondereceğim " dedim.
Kardeşim bana " Sen iyi bir dedektifsin. Ancak bu planın seni kotu bir dedektif yapıyor. Kardeşin icin geri kalan hayatını oldurmek mi amacın " dedi. Ben ise sinirlenerek " Ben burda seni ve beni duşunuyorum plan budur gercekleştiricez " dedim ve birden bir kurşun sesi geldi. Birde kırık cam sesleri..
Kardeşim yere yığıldı. Etrafıma bakındım. Camın kırıldığı yere baktım. Cok kucuk bir delikti. Bu mermi olsa olsa keskin nişancınındır dedim. Ve birden sanki her şeyi anladım gibi oldum. Başım dondu. Hemen ustumdeki ceketi cıkardım. Evet doğruydu. Biraz inceledigimde ceketimde ses dinleyici vardı. Kardeşimin olu bedeninin yanına uzandım. Her şey bitmişti. Patronumu gordum. Sana guvenim sonsuzdu. Ancak konu kardeşin olunca boyle bir şey yapacağını da tahmin etmiştik. "Uzgunum ama seni tutuklamalıyım" dedi.
Elime ilk defa kelepce takılıyordu. Soğuktu. Beni tam arabaya bindirip gotururken patronum bana bakıp şu soruyu sordu. " Bu işi para icin mi kardeşin icin mi kabul ettin " diye.. Ben ise hic bir şey demedim
Beni yakaladılar ve hapse attılar. Boyle bir dedektifden bu beklenmezdi diye her gun beni ezdiler...
Şimdi beyaz sakallarımla yağmurlu bir gunde dışarıdayım.İşin garibi nedir biliyormusunuz. Patronun o gun sorduğu kardeşin mi para mı sorusuna hala cevabım yok.. Kardeşimin olduğu yerden şehri izliyorum. Yağmur kesildi. Yavaştan guneş cıkıyor. Gokkuşaı oluştu. Ama bu da ne ? Goz yaşı mı? Ama ben ağlamazdım. Bu gune kadar ...
Arkadaşlar tamamen ben yazdım. Yorumlara acığım. Yeri belki burası değil ancak başka bir yerede yazılmazdı bu kodu. Zaten garip bir hikaye