Merhaba Arkadaşlar Anlatmak istediğim konuya gelmeden once ; Gecenlerde bir arkadaşım gazete kuponlarından National Geographic belgesel seti almış .
N.G.nin unlu bir belgesel dizisi var GERCEK Mi ? diye (is it real?). Bu belgesel dizisinde Hayaletler gercekmi diye bir tanesi vardı. İnananlar ve İnanmayanlar Goruşlerini anlatıyorlar ve sonunda N.G size -Siz karar verin gercek mi ? diye soruyor.
Bu belgeseli izledim. Belgeselde konu dondu dolaştı tabiki KARABASAN'a geldi. Ve Şupheciler kısmından Japon bir Profesor Karabasan basması dediğimiz olayın tamamen bir beyin oyunu olduğunu ceşitli deneylerle kanıtladı .!!! .
Profesore gore -ki bunu kanıtlamış durumda , Beyinde oyle bir fonksiyon varki; insan derin bir uyku halindeyken ruya gorduğunde , (sizinde ruyanın icindeymiş gibi hissettiğiniz geceleriniz olmuştur.) beyin herhangi bir uyanma durumuna gecmesi ve kişinin kendi vucuduna zarar vermesi durumuna karşı bir kilitleme mekanizmasını devreye sokuyor. Bu kilit sistemi devreye girdiğinde vucuda bir felc durumu geliyor ve ayaklar kollar hareket ettirelemez hale geliyor . Yoğun baskı ile calışan kalpte normalde daha cok zorlanmaya başlıyor ve o durumda sanki uzerinize buyuk bir yuk koymuşlar gibi goğus kafesininzde baskı hissediyorsunuz. Nefes daralmasıda peşinden geliyor . Beynin bu mekanızmayı devreden cıkarması belli bir sure alıyor ... Sizde bu sırada uyanmış bir durumda yakalanırsanız sadece gozleriniz hareket ediyor oluyor. O SIRADA GOrULen yaratıkların ise tamamen bir onceki ruyadan fırlayan gercek dışı beyin yanılmaları olduğunu soyluyor . KARABASAN Turkiyedeki adı , Japonyada başka bir isimle başka şekilde tabir ediliyor , diğer kulturlerdede aynı şekilde !,
Tamamen Pskolojik ve Beyinin bir oyunudur ; Karabasan diyip . Konuyu kapatıyor...

ARkadaşlar belgeselden edindiğim bilgileri sizlerlede Paylaşmak istedim. Yazının tamamı benim klavyemden cıkmıştır .... Yorumlama size kalmış
National Geographic'in bu belgeselini izlemenizi oneririm.