Evet. Artık ailesine kavuşabilecekti. Tek yapması gereken son kargoyu teslim etmek. Arabasına atlayıp yoluna koyuldu. Hic bir şey keyfini bozamazdı. Zevkli bir şekilde şarkı soyleyerek yoluna devam ediyordu. Ancak yolun ustune bir ağac devrilmişti . Arabadan indi. " Hay aksi , şimdi napsam " dedi. Arkasını donmesi ile kafasına sopa yiyip bayıldı. Uyandığında dar bir yerde sıkışmış haldeydi. " Burası neredesi " dedi kendi kendine. Cebindeki cakmak duruyordu. Cakmağı yaktı . Nefes almakta zorlanıyordu. Cebinde kalemi ve telefonu duruyordu. Hala bir şey anlamamıştı. Telefon titreşimdeydi. Telefon calar calmaz birden hafif toprak iceri dokuldu. Evet . Duşunduğunuz gibi o bir tabuttaydı.
Panikledi ve telefonu actı. Telefondaki ses " Eğer arkadaşlarını yada aileni arayıp istediğimiz parayı bulamassan orada kalacaksın " dedi. Adam hemen telefondaki sarja baktı. Ne şanstı ama. Şarzı fulldu. Hemen en yakın arkadaşını aradı. O kadar cok paniklediki arkadaşının numarasını 3-4 kez yanlış yazdı. Sonunda doğru yazıp arkadaşını arayıp olayı anlattı ondan para istedi. Arkadaşı " Seni severim ancak sırf para icin boyle numaralar uydurma. Param olsaydı zaten verirdim şuan meşgulum sonra ara " Deyip kapattı. Ancak arkadaşı zengin bir iş adamının oğluydu..
Arkadaşından hayır gelmeyince dostunu aradı. Aralarınsa su sızmazdı. Ona da olayı anlattı ve para istedi. Dostu " Dostum seni severim bilirsin ancak anlaman gerek yeni bir iş kuracagım. Sana illaki para gelir. Ancan şuan kendi parama ihtiyacım var. Ordan kurtulunca ara , buluşuruz " dedi. Bu ne yuzsuzluktu.
Anne yada babasını arayamazdı. Yaşlanmışlardı. Onları korkutmak istemiyordu. Amcasını aradı. Amcası " Ulan sen ne yuzle para istiyorsun benden bana bir yardımın mı dokundu " diyip yuzune kapattı. Umidi kırılmıştı. Bu arada tabuta toprak dolmaya başlamıştı. Ayrıca cakmakta artık yavaştan sonmeye başlıyordu. Sevgilisini aradı . Sevgilisi alo bile demeden hemen soze girdi
" Aşkım hicbir şey demeden beni dinle. Fazla zamanım kalmadı. Belkide beni sadece sen sevdin gercek anlamda. En iyi arkadaşım parası olduğu halde beni yalancı yerine koydu. En yakın dostum işim var sana para veremem dedi. Amcamı aradım yardımın dokundu mu dedi . Anneme ve babama bunlardan bahsetme. Uzulmelerini istemem. Ben artık yolun sonuna geldim. Elveda.." diyerek telefonu kapadı. Gozlerinden yaşlar boşalıyordu. Bu arada telefon caldı ve telefondaki ses " Parayı buldun mu hala zamanın var dedi ". Bizim adam ise " Hayır parayı bulamadım ama her sevginin gercek olamıyacagını buldum dedi ve telefonu kapadı. Zamanı vardı . Sarjıda vardı. Ancak o telefonunu kapadı. Cakmağı sondurdu. Karanlıkta beklemeye başladı. Bir sure sonra kumlar tekrar dolmaya başladı. Her taraf kum oldu. Artık kurtuluşu olmadığını biliyordu. Telefonunu acarak sesini kaydetti. "Ben bir kargacuyum. Eğer bunu bulursanız arkadaşıma dostuma ve amcama şunu soyleyin. Sizi affetmiyeceğim ! . Anne baba sizi seviyorum. Aşkım seni seviyoru....."
Son sozu bu oldu. Artık tamamen toprağa gomulmuştu . Ustelik en onemli şeyi anladığı sırada. Sevginin her zaman doğruyu soylemediği gerceği ..
Arkadaşlar tamamen kendim yazdım... Yorumlara acığım
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Gercek sevgi /Kargocu'nun caresizliği/ Uzun ancak etkileyici.