Run Forrest run (Koş Forrest koş) repliğiyle hayatımıza giren ve buyuk beğeni toplayan Forrest Gump filmi gercek oldu. Unlu profesor Milan Vodopivec, boş vakitlerini o an nerede olursa olsun, koşarak değerlendiriyor
Spor kıyafetlerini giyen 66 yaşındaki profesor, once yoga yaptı sonra da yolcuların ve calışanların şaşkın bakışları arasında terminal icinde 1,5 saat boyunca tempolu bir şekilde 15 kilometre koştu. Cok sık seyahat ettiği icin dunyanın dort bir yanındaki havalimanında koştuğunu soyleyen Prof. Dr. Milan Vodopivec, "19 yaşımdan beri her gun koşuyorum. Havalimanlarındaki boş vakitlerimi de aynı şekilde değerlendiriyorum. Hindistan, Endonezya, Tokyo, Singapur, Bangkok Frankfurt'taki havalimanlarında koştum" dedi.

Slovenya'da Primorska Universitesi'nde ders veren Ekonomi Profesoru Milan Vodopivec, THY'nin tarifeli seferiyle Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'tan İstanbul aktarmalı olarak Ljubliyana'ya gitmek uzere saat 12.00 sıralarında Ataturk Havalimanı'na geldi. Transit yolcu işlemlerini tamamlayan Prof. Dr. Vodopivec, 6 saat sonraki ucuşunu beklemek uzere pasaport sonrasında bulunan 'CIP Salonu'na gecti. Burada bir muddet dinlenen Vodopivec, 19 yaşından beri duzenli olarak yaptığı gunluk sporunu aksatmamak icin harekete gecti. Kıyafetlerini değiştirerek spor giysilerini giyen unlu profesor, ilk olarak yoga yaptı. Ardından salondan cıkan Vodopivec, parkur olarak kullandığı terminalin bir ucundan diğer ucu arasında tempolu bir şekilde koştu. Vodopivec, yaklaşık 1,5 saatte 15 kilometre katetti.

TERMİNALDEKİ YOLCULAR DİKKATLE İZLEDİ
Elinde pasaportu ve biniş kartı ile spor yapan bir yolcuyu gorenler, onun ilk başta ucağına yetişmeye calıştığını sandı. Ancak bir sure dikkatle izlediklerinde ise yolcunun ne yaptığını anladı.
Bir yanda aprondaki ucakları izleyerek diğer yanda terminaldeki hareketliliğin arasında Yaptığı spora ilişkin DHA'ya acıklamalarda bulunan Profesor Vodopivec, şunları soyledi:
"Ucağımın kalkmasına 6 saat var. Bunu değerlendirmek istedim. 1 saat yoga yaptım. Şimdi de koşuyorum. Cok sık sehayat ediyorum; Hindistan'dan Endenozya'ya Sri lanka'dan Avrupa'ya kadar. Boş vakitlerimde koşuyorum. Havalimanındaki boş vakitlerimi de aynı şekilde değerlendiriyorum. Uzerinde 'Bahanen ne' yazılı bu tişort'u de bu yuzden giyiyorum. Kimsenin spor yapmamak icin bahanesi olmamalı. Bugune kadar bircok havalimanında koştum. Bunlar arasında Tokyo, Singapur, Bangkok Frankfurt var. Benim favorim Frankfurt Havalimanı... Cunku ucuşlarım arasındaki zamanda dışarı cıkıp parkta koşu yapabiliyorum. Havalimanlarındayken koridorlarda koşuyorum. Duzenli olarak her gun bir saat spor yapıyorum. Havalimanlarında bu sure zaman zaman 40 dakikaya duşebiliyor."

Milan Vodopivec, gunluk spor aktivitesini tamamladıktan sonra duşunu aldı ve kıyafetlerini bir kez daha değiştirdi. Daha sonra ucağının kapısına giden Vodopivec, THY'nin tarifeli seferiyle ulkesine uctu.

İnternethaber