dostlar oncelikle bu topiği acma nedenim , Osmanlı nın son donemlerinde zayıflatılması amacıyla , vatikan tarafından gorevlendirilmiş casusular olan volcan , topal manol , emin ağa vs gibi tipleri lanetlemek , tali nedense bu alcakların Osmanlıdan caldıkları (436 ton altın diye rivayet edilir) ganimeti , osmanlının torunları olan bizlere geri verebilmektir , burda yayınladığım belgeler kısmi tahriflere uğramıştır bunu bilin , belgelerin aslına sahip cok nadir insan bulunuyo , şunuda belirtmeliyim , kacak kazı işi buyuk bi suctur , eğer yeri bilen yada bulan arkadaşlar varsa resmi izin almadan kazı işine girmesin

hatta benim yonetici arkadaşlardan ricam bu topiği sabite almaları , Anadoluda defineci sayısı kesin bilinmiyo ama en azından 5-8 milyon defineciden bahsediliyo , bu iş yapılıyo madem bilimsel yapılmalı , tarihi eserlere zarar verilmemeli , ben nacizane bilgilerimi burdan forumdaşlarımla paylaşmaya hazırım , arkeolog değilim bunu herkes bilsin , ama define macerasında baya yetiştim

volcan gomdurduklerinin yeri bulunmasın diye gomeni ya oldurur , yas kor , sağar , dilsiz bırakırdı...

Volcanın kendi sozudur "benim definelerimi , ya cobanlar veya avcılar , yada dahiler bulup cıkarabilir" ... bilgilerinize

burda verdiğim kayıtların coğrafi bolgeleri tarafımda saklıdır eğer merak duyanlar olursa , yerleri acıklarım , ama arazide resim ceken arkadaşlar olursa resimleri paylaşsın , ben bolgeye uzağım , eğer yakın arkadaşlar varsa ve zamanları olursa bence araştırsın , bu efsane değil gercektir , bu arada defineciler kimseye sırrını vermez ben burda forumdaşlarıma anlatıyorum umarım anlaşılır

vergi rekortmeni manukyanın ozel kasasından calındığı iddea edilen eşkiya belgeleri


EŞKİYA KAYIT TERCUMELERİ

--------------------------------------------------------------------------------

MANUKYANDAN CALINAN EŞKİYA BELGELERİ
SAYFA 1
ORTA ANADOLU KUCUK ASYA:40 saat icinde olan bolgede Anda dağı Sakarya yeşildağ da denir.

Bu merkezde 39 sene 11 ay 29 gun 19 saat eşkıyalık yaptık ve buyuk soygunlar yaptık. Deniz korsanı Timoryani ve cete başı maiyeti ile Prepetis Marmara deniz sahilinde mine reis burnu civarında icinde deniz girintisi kıvrıntısı yaptığı Bacalı mağara yakınlarında 4 adacıklar karşısından bir yola cıkarak yuruduk ilerde altından acı su gecen mermer ayaklı kemerli halkalı Efem Avam koprusunu gecerek 4-4,5 saat ileride 3 gozlu kemer kopruden gecerek doğuya 1,5 saat ilerde oldukca sivri ve yuksek karatepeye vardık.

Karatepeye cıkarken de bir yerli anataş uzerine kabartma Cerkez eğerinin takım olarak yaptık. Kantarmasına da katlanmışca vaziyette eğerin ust kaşına taktık. Bu civarda 3 kaynak vardır. Kurt tepenin eteğidir. Zirveye cıktığımızda iki renkli mermerden oldukca buyuk boyu iki kulac 1,85 santim eni bir kulac 150 santim olan bir tekneyi ana taşa kurnazlıkla yaptık. Ve bir koşesini kasten kırdık şarka,doğuya gelen koşesini. Teknenin sağ on tarafında rusca yazılar yazılmıştır. Gorunmez kapalıdır.bu tekneye cok yakın domuz kotrası vardır. Onunde guneyinde 18 santim bu kotraya 18 basamakla demir ızgaralarla icini girilir.

Tekneye kuzeyden guneye gelirken kaldırım bir yol dereye iner yolun bitiminde iki kaya bulunur. Bu kayanın birinde leğen ibrik resmi vardır. Buraya yakın dokuz lokmalı zincir resmi mevcuttur. Karatepenin doğusunda buyuk bir mezarlık cok tarihidir. Karatepenin uzerinde yatır mevcuttur. Karatepenin batı kuzeyinde bir taş yığını vardır. Karatepenin uzerinde bir kayada 21 lokma zincir vardır. Karatepedeki işlerimizi bitirdikten sonra vezir tepeye vardık. Vezir tepede tam zirvede etrafı kaldırım taşı doşeli 22 adım boyunda bir vezir mezarı yaptık. Bu tepede 4 koşe bir taşta cıplak sol ayak resmi vardır. Burada kayada yay ok resmi vardır. Tepede bir taşın uzerinde tabanca resmi vardır.

Vezir tepeden guneye donersek bir koy bir de vezir koprusu vede mandıra yerleri gorunur. Vezir tepenin poyrazında bir iki donum kadar buyukluğunde bir sazlı gol vardır. Bu golun ortasında adacık halinde bir karataşta 2 adet guvercin resmi yaptık. Biri yalaktan su icer, biri icmiş yukarı bakar. Bu taş aslında bir ceşmenin yalak taşıdır. Bu golun doğu kısmı yarıktır. Bu yarık kanalda 40 adet kaldırım halinde taşlar dizilidir. Butun taşlarda ceşitli işaretler yapılıdır.

Sarı gol doğu tarafında kayalıklarda bir asker ,yeniceri askeri kayaya tırmanır vaziyette,elinde silah ,kutukluk belinde, sivri kulahlı,yan bakar durumda kayaya tırmanır vaziyette resmedilmiştir. Askerin uzerinde bir yan sarkar vaziyettedir. Sarıgolun bir ayağı harami dereye karışır. Suyun karıştığı yerden biraz aşağıda ana kayaya hark(ark) ile domuzluğu oyularak hargın boyu 12 adımdır. Emin ağa namında bir değirmendir. Bu değirmenin icine 3 basamakla inilir. Savak yerine 9 basamakla cıkılır. İlk basamak kırıktır. Domuzluğa yakın sağ duvarın icinde 9 civciv ile bir tavuk, tavuğun başı uzerinde bir civciv yaptık. Bu civcive bir yılan saldırır vaziyettedir.

Değirmenden cıkan suyun sağında ve biraz aşağıda bir yerde bir ayağı kırık ayıyı,ayıcıyı yaptık. Ayıcı ayıyı oynatır halde. Ayıcının sopası yanında dayalı ,elinde defi, sigara cubuğu ensesinde sokulu , değirmenin onunde yarık bir kaya,kopek izli taş vardır. Bu taş binek taşıdır. Bu taşın uzerine cıkıp ta arkanı değirmene verip karşıya bakınca kucuk bir mağara gorulecektir. Bu mağara askıdadır. Kapının yanına kesme bir yol yaptık. Mağaranın kapısından iki kişi girecek genişliktedir.

İcinde bir cift okuzu ,bir cocuk ceker vaziyette yaptık. Değirmenin doğusunda bir kaynak arası duvarla yapılıdır. Değirmenin onunde cayırda bir incir ağacı Emin Ağa değirmeninin guneydoğusuna 15-20 dakika mesafede , 7 basamakla cıkılan bir mağara, bu mağaranın kapısının uzerinde 6 civcive bir yılan saldırır halde , bu yılanın kuyruğunda kahve değirmeni vardır. Yılana da şahin kuşu saldırır haldedir. Bunların yanında bakraclı bir kız resmi vardır. Mağaranın tavanında catlak, bu catlaktan sol el ile alınacak bir harita vardır. Bu mağaranın kapısının karşısında ,40 adım mesafede Emin Ağaya ait mezar vardır.

Başında siyah putlu bir taş vardır. Bu mağaranın onunden gecen patika yolunun uzerinde 12 dikili taş vardır. Yedinci taş putludur. Haramidereye sarıgolun suyunun karıştığı bir noktadan yukarı doğru yurursek aynı suyun ayağından donen 3 değirmeni gorup geceriz. Dereyi daha yukarı takip edersek dağın alan kısımlarında sarı meşeliğe geliriz. Sarı meşeliğin tam ortasında 2 okuz kıc kıca yatar vaziyette yaptık. Okuzlerden birinin boynunda 7 lokmalı zincir. Diğerinde bir can vardır.

Bu oyalandığımız yerler vezir tepenin batı istikametindedir. Biraz daha yukarılarda ki kısımlarda kirazlı yaylada ,bir tek okuz boynunda can, otlar halde gorulecektir. Bu kirazlı yaylaya 2 saat mesafede , Erikli Yaylada pek cok nişanlarımız vardır. Erikli Yaylaya yakın bir yerde top koru icinde ,hamile kadın, elinde bir cocuk ,top koruda 7 adet mezar vardır. Bu mezarlar aslında bir yığmadır.


Not: Sayfa sıralaması belgelerin sayfa duzenine gore yapılmıştır.
Ortada ki yığmanın tam ortasından , kıbleden kuzeye bir kaldırım yol gider. Top koru ardıc ağaclıdır. Bu top koru alanı girişinden geriye donup harami derenin yukarı kısmını takip edince dere ikiye ayrılır. Sağ kola giden şeytan deredir. Şeytan derede 3 tarafı ana taştan hargı(ark) dahi ana taşa oyulmuştur. Hargı 5 adımdır. Bu değirmen Alibey değirmenidir.

Değirmen ile dere arasında basamakla cıkılan bir sofra kaya vardır. Sofradan aşağıda 200 adım kirec kuyusu vardır. Biri derenin sağ tarafında, diğerleri sol tarafındadır. Derenin taşları mermer kirec taşlarından olup derenin diğer yakasında kızılcık ve ıhlamur ağacları vardır. Dereden aşağıda siyah kırmızılı topraklık ve karşısında ak topraklık vardır.

Alibey değirmeni 3 tarafı ana taşa oymadır. 3 sağ, dordu sol tarafta giriş delikleri vardır. Değirmenin icine 3 basamakla girilir. İcinde sol tarafta bir ocak şomine vardır. Şominenin icinde bir put vardır. Değirmenin duvarında bir kandil konacak yer vardır. Değirmenin kapısının sağında bir metre boyunda ,bir put değirmenin sol tarafında 7 basamakla savak başına cıkılır. Değirmenin kapısına karşı muska bir cayır, bir donum kadar bahcesi vardır.

Bu cayırın her uc koşesinde demir kazıklar cakılıdır. Bu değirmenin doğusuna rastlayan dağın birinci tepesini aşarak kazan dereye varırız. Kazan derede her bir tarafı ana taştan oyulmuş ve bizler tarafından kapatılan bir dağarcık değirmeni yaptık. Domuzluktan dokulen suyun altına bir domuz resmini yaptık ve değirmenden biraz aşağıda 5 arşın kadar yukseklikten dokulen suyun altını taşlar ve molozlarla kapadık. Havuza yakın bir yerde bir oturak koltuk taşı vardır.

Bu taşın karşısında 30 cm boyunda bir put yaptık. Bu putun bir ucu uzundur. Buradan baktığımızda bir mağara goreceğiz. Bu şelalenin bulunduğu dere suyunda alabalık yaşamaktadır. Şelalenin yukarısında, kayanın yuzunde bir balık resmi vardır. Bu kayada değirmen doğusunda bir fırın ağzı şeklinde bir yer vardır.

Dağarcıklı değirmenin onunde yarım dekarlık bir cayır vardır. Orada bir binek taşı, onun yanında karpuz biciminde yarık bir taş vardır. Yarığın ortasında bir taşta kurt resmi vardır. Değirmene gelen bir kaynak suyu tam 200 arşın mesafeden gelmektedir. Bu sudan su icerken dizimizi dayadığımız taşta kucuk bir put,suyun geldiği yerde bir duvar, değirmenin uzerinden bir yol kuzey istikamete doğru talip edersek bir kara orman mevkiinde alnı kesik bir kaya goreceğiz.


Alıntıdır...
__________________