Alanya Belediyesi Kultur Mudurluğu'nde gorevli İlhami Yetkin'in senaryosunu yazdığı ve Emine Ozmuftuoğlu İlkoğretim Okulu oğretmeni Zerhan Dim Ozen'in yonetmenliğini yaptığı “Eğitimsel Frekans Transferi” adlı oyun, Alanya Belediye Kultur Merkezi'nde gosterime sunuldu. Ucretsiz olduğu duyurulan tiyatroya giren izleyicilerden para alınmazken, cıkarken kapıda tiyatro bileti 3 YTL'ye satıldı.

Oğretmen ve oğrenci ilişkileri ile eğitim sistemindeki aksaklıkların anlatıldığı oyunu, 31 ilkoğretim okulu oğrencisi sahneledi. Oğrencilerin başarılı performans sergilediği oyunu yaklaşık 100 kişi izledi.
Kapıların kapanıp ışıkların sondurulmesinin ardından salonda ilginc bir anons yapıldı. Oyun başlamadan once yapılan anonsta, “Lutfen cep telefonlarınızı acık tutun, rahatca konuşun, cocuklarınızı salonda koşturun” anonsu yapılınca seyirciler şaşkınlık yaşadı.

Oyundan sonra acıklamalarda bulunan senaryo yazarı İlhami Yetkin, tiyatroya girişte ucret almayıp cıkışta ucret talep etmelerindeki amacın, izleyicileri kandırmak değil, tiyatroya daha fazla ilgi cekebilmek olduğunu soyledi.

Yetkin, girişte ucret odemeyen kişilerden cıkışta 3 YTL istediklerini ve hic kimsenin de buna itiraz etmediğini bildirdi.
Oyun başlamadan once cep telefonlarının acık tutulması ve cocukların salonda koşmasına izin veren anonsa da değinen Yetkin, “Buradaki amacımız, halkın tiyatro izleme adabını geliştirmekti. Kimseye saygısızlık etmek gibi olmasın ancak, tiyatro izlerken coğu kişi telefonla konuşuyor, cocuklar da oynuyor. Boyle tiyatro seyredilmez. Biz buna dikkati cekmek icin bu anonsları yaptık ama yine salondaki birisi telefonla uzun uzun konuşarak, bir cocuk da her tarafta koşarak bizi haklı cıkardı” diye konuştu.

A.A