baya enteresan geldi umarım beğenirsiniz
DEV CEKiRGE
Yeni Zellandali ciftci Barry Gissler , 28 nisan 1992 de Reefton daki ciftliginde inanilmaz bir olay yasadi . Tufegiyle vurup oldurmek zorunda kaldigi cekirgenin agirligi tam 12 kg. idi
Bocek uzmanlari bu gune kadar gorulmus en buyuk cekirge oldugu belirtiliyor
GOKTEN GELEN CiT
Sheflied de yasayan Hubert Richards in bahcesine gecenin bir yarisinda , bir meteor dustu .Buraya kadar hersey dogaldi ama Richards sabah uyandiginda bahcesine baka kaldi . Cunku meteorun kalintilari dogal ve cok duzgun bir cit olusturarak , yandaki bahce ile Richards in bahcesini bir santim bile yanlis yapmadan ayirmisti
UC YILLIK KUSME
ABD Colorado daki Littleton dan Presley Bishop son derece yorucu bir is gununun aksaminda evine dondu , Presley bekardi ve yalniz yasiyordu , gidip yatagina yatti . O geceden itibarenBishop uc yil boyunca yatagindan hic cikmadi .Sakali gobegine kadar uzadi , tirnaklarinin boyu on santimi asti . Ne yedi ne de icti , oylesine uyuyor ve uyaniyor sonra yine uyuyordu .Telefonlara cevap vermedigi icin kayboldugunu sanarak deliye donen kizkardesi Bernice in aklina sonunda eve bakmak geldi , polisler geldiginde Bishop uyanikti , hastaneye kaldirilirken akli basindaydi
Bir polis ne hissettigini sorunca cok iyiyim cevabini verdi Bu onun uc yildan sonraki ilk konusmasiydi .
APTALLAR GUNU
Bir muzayede memuru olan 52 yasindaki Des Lismore Ingiltere deki evinde Tv izlerken uyuya kalmisti Birden uyandiginda ekranda Independence Day filminin kl,ibi vardi ve flimdeki haber spikeri dev uzay gemilerinin dunya ya yaklastiklarini haber veriyordu .
Ust kata firlayan Lismore cocuklarini ve karisini uyandirarak battaniye , yiyecek ve su alarak siginaga girmelerini istedi Sonra sehir kulubune gitti ve haykirarak iceri girerek Buyuk bir olay olacak dedi .Kadin barmene ise , Amerika nin uzay gemileri tarafindan isgal edildigini soyleyince , kadin ogullarinin Meksika da oldugunu soyleyerek aglamaya basladi .
Isin asli ancak ertesi sabah anlasildi
ASLAN
Kenya Nairobi deki Turizm Bakanligina giren bir Masai , birden delirerek cam vitrine saldirdi ve icinde bulunan doldurulmus aslani bogmaya calisti , daha sonra yaptigi aciklamada kardesinin bu aslan tarafindan olduruldugunu ve oc almak istedigini soyledi
40 YASINDAN SONRA 60 CM LIK BOYNUZ
Horace Easterwood , ABD Nebraska da yasiyor ve basi gercekten dertte . Basinda uzamaya baslayan boynuzun uzunlugu 60 cm ye ulasti . Olunceye kadar , 1 metreyi asacagi dusunulen boynuzun cikis nedeni , tum doktorlarin cabalarina ragmen anlasilamadi.Bazi doktorlar neden olarak vucudun asiri keratin uretmesini gosteriyor Bu madde kecilerde ve ineklerde bulunuyor .
CENAZE TORENI AMA KIMLERE
Bati Java Bogor kentindeki Pasar Anyar adli alis veris merkezinde 28 mart 1996 da buyuk bir yangin cikmis ve zor sondurulmustu. Yanginin ardindan 78 kisinin oldugu aciklandi cunku 78 komurlesmis beden bulundu ama 10 cesedin disinda digerlerine kimse sahip cikmayinca toplu cenaze toreninden once bir kez daha arastirma yapildi. 67 ceset aslinda dukkanlarin vitrinindeki mankenler ve bir de kediydi ve insan olusu zannetmislerdi .
DUVAR KAGIDININ ALTINDA NE VAR
Sekiz parmakli Sydney adli boyaci 25 yil sonra eksik iki parmagina kavustu. Parmaklarini bir eve boya yapilir ve kagit kaplanirken kullandigi donen bir testereye kaptirmisti, 25 yil sonra parmaklarinin bulundugu yer ise inanilmazdi . Yine ayni evde restorasyon yapilirken , kagitlar sokuldu ve altindan mumyalasmis iki parmak cikti
Simdi Sydney , parmaklarini evinde sakliyor .
KONUSMAMAK
Almanya Bielefeld de acilan bir bosanma davasinda koca olan Ernst Hort un suclanmasinin nedeni , ayda ortalama 3,5 kelime konusmasiydi. Karisi Suzanne mahkemede,
Hicbir zaman ne kavga ettik , ne de tartisabildik , asla bir sey soylemedi diyordu
Suzanne mahkemeye sundugu ani defterine soyle yazmisti , Ernest son uc ayda iki kez konustu .
Ilkinde , Bu kahve bulasik suyuna benziyor , dedi. Ikincisinde ise bosanmak istedigimi soyledigimde , kabul ediyorum dedi .Tabii ki hemen bosandilar .
KOYUNUN iNADI
21 nisan 1996 da Avustralya , Skye de polisler , dagcilar ve koruyucular 3 saat ugrastiktan sonra , 45 metrelik bir ucuruma dusmus olan hamile bir koyunu kurtarmayi basardiklarinda yorgunluktan bitmislerdi
Koruyucu Mac Lure hayvani yukariya cikardiginda herkes alkisliyordu .
Koyunu yere birakan koruyucu uzerine takili askilari cikardiktan sonra hayvana donerken , koyun birden firlayarak ucurumdan asagiya atlayiverdi . Bu kez olmustu
BUYUK LOTARYA
Bil Helko California lotaryasini tuturdugunda sevincten ucuyordu cunku buyuk odul 1 milyon dolara yakindi .
O aksam karisi ve arkadaslariyla bir Hollwood restoraninda sampanyali buyuk bir parti verdi , bir Porsche araba ismarladi ve Hawaii de ailece bir tatil icin cek imzaladi.
Helko ertesi gun odulunu almaya gittiginde , hayatinin en buyuk sokunu yasadi , 9097 kisi ayni sonucu bilmisti. Helko sadece 100 dolar alabildi . Sonrasi bilinmiyor ama Helko herhalde bir daha loto oynamadi .
NE SANS AMA
Avusturyali bir ogretmen ogrencilerine kumarin cok kotu bir sey oldugunu kanıtlamak icin , izin alarak cocuklari kumarhaneye goturdu . Bu is icin 20 pound ayırmisti ama olmayacak sey oldu ve tek kollu canavar , daha ilk atısta 150 000 pound kazanınca neye ugradıgını sasırdi . Ogretmenin adi Helfried Luck yani Sansli Helfried idi.
SOFRA TAKIMLARI
Lincoln lu Allison Johnson un 24 yil hapiste kalmasinin neden,i cesitli yerlerden defalarca cok kıymetli sofra takımları calmasiydi . Cezasini bitirip hapisten cikar cikmaz Allison kentin en iyi restoranina gitti ve en pahalli yemekleri ismarladi. Hesap gelinceodemedi ve polisin cagrilmasini istedi , kendisini iyi hissetmiyordu. Tutuklanip hastaneye kaldirildiginda , midesinde sekiz gumus catalin bulundugu anlasildı .Allison , 4 yil daha hapis yattı .
SOGAN
ABD Michigan , Ypsilanti deki Burger King dukkanina sabahin ilk saatinde giren bir adam silahini cekerek , kasadaki paralari istedi . Kasiyer kiz , bir siparis alip , ucretini kasaya yazdiktan sonra kasanin acilabilecegini soguk kanlılıkla soyleyince adam durakladı ve kızarmıs sogan halkası siparis verdi ama kız bu kez , sogan halkalarinin kahvalti saatinde verilmedigini soyledi ve siparisi reddetti .
Bunun uzerine adam basini sallayarak tabancasini cebine soktu , arkasini donerek dukkandan cıkıp gitti. Soygundan vazgecmisti .
SON VEDA
8 yil once babami kaybettim . Cok kisa zamanda olmustu. Hastanedeyken en son ziyaretine gittigimde doktorlar durumunun iyiye gittigini ve kisa bir zaman sonra eve donebilecegini soylemislerdi . Bes gun onun yaninda kaldiktan sonra birkac gun icin eve dondum ama siddetli bir soguk alginligina yakalanmistim , evden cikamiyordum . O gun oyleden sonra civarinda sıcak bir banyo yapmaya karar verdim . Banyoya gittim , kuveti doldurmak icin muslugu actim ve elimi akan suyun altina tutmus sıcakligini olcuyordum .Sonra garip bir sey oldu .Aciklamak cok guc , sanki gozlerimle gormuyor gibiydim , elim suyu hissediyordu ama baska hicbir sey hissetmiyordum , felc olmus gibiydim buna beynimde dahildi . Birkac dakika sonra her sey duzeldi , dolan kuvete girdim bu arada saate baktim 15 .30 du Iste tam o anda babamin oldugunu anladim ,bunu dusunmem icin hicbir neden yoktu , sabah onunla konusmustum , hastaneden cıkmaya hazırlaniyordu ama emindim ona bir sey olmustu Kuvette oturmus dusunurken telefon caldı , arayan kızkardesimdi ve babamin 15. 30 da oldugunu soyluyordu Simdi kesinlikle eminim babam bana veda etmisti
YIPPPEEEEE...............
48 yasindaki Harold Brown , San Francisco daki Transamerica Piramidinde guvenlik gorevlisi olarak calısıyordu , bir sabah aniden haykırmaya basladı .
Insanı zirvede gormek istiyorum , ben tanri tarafindan gonderildim . diyerek kosmaya basladi Arkadaslari pesinden kosup yakalamaya calisirken 29 kattaki hava saftindan asagi atladi . 90 metre yukseklikten asagiya duserken yipppeeee..... diye bagiriyordu.
100 km hizla beton zemine carptigi son anda bile bagirmasini surdurdu .Duserken t-shirti ve jeani hiz yuzunden uzerinden yirtilarak cikmisti
Sonra ne mi oldu
Iki dakika kipirdamadan yerde kaldi sonra kipirdadi ve basini kaldirarak gulmeye basladi Bacaklari , dizleri ve topuklari kirilmisti tum gordugu zarar buydu , hicbir ic kanamasi olmadigi gibi , organlari da zarar gormemisti Ambulansla hastaneye goturulurken bile sarki soyluyordu .
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- >>> garip olaylar kozmik şakacı iş başında <<<