Sorunun ilgincliği bu sorunun doğru ya da yanlış cevabının olmaması…
Yağmur bulutları apacık cok şiddetli bir fırtınanın gelmekte olduğunu soyluyor.
Karanlık yağmurlu bir gece, şimşekler cakıyor, gok gurluyor, tam bir fırtına var ve siz arabanızla gece saat 02.00′da yoldasınız.
Genelde tek başınıza yolculuk yapıyorsunuz ve o akşam da oyle yaparak ıssız bir yolda ilerlemeye başladınız…
Arabanız iki kişilik. Ve ileride bir otobus durağı goruyorsunuz.
Arabanızla otobus duraklarının yanından gecerken oracıkta bekleyen insanlar sizi hep huzunlendirmiştir oldum olası…
Cunku otobus durakları size gecmişinizi hatırlatmaktadır…
Ve işte o yağmurlu ve fırtınalı gecede otobus durağına yaklaşınca 3 kişinin beklemekte olduğunu fark ettiniz.
Bunlardan; Birincisi bir doktor. Sizi daha once gecirdiğiniz kalp krizinden kurtarmış.
İkinci kişi, cok yaşlı ve neredeyse olmek uzere olan birisi.
Ucuncusu ise, hayatınızın ruyası, her zaman tanışmak istediğiniz birisi…
Hava gittikce kotuleşiyor ve arabanızda sadece bir kişilik yer var.
Boyle bir durumda siz olsaydınız ne yapardınız?
Hemen cevap vermeniz gerekmiyor. Duşunun unutmayın doğru ya da yanlış cevap yok. Sizin tercihin onemli sadece…
Goruşmeye girenlerin cevapları şoyle olmuş:
A) Hasta adamı en yakın hastaneye goturelim.
B) Doktor daha once hayatımı kurtardığı icin onu alırdım.
C) Manen duşunursem tabii ki hasta adamı alırdım ama kendi geleceğimi ve hayatım icin her zaman tanışmayı arzuladığım bu kadını arabaya alırdım.
Goruşmeye katılanların yuzde 90′ı aynı cevabı vermiş; “Yaşlı adamı alırdım”
Ama bir kişi farklı bir cevap vermiş ve o kişiyi işe almışlar…
İşte işe aldıran o cevap: Arabadan inip anahtarı doktora veririm, doktor benim hayatımı kurtardığı gibi yaşlı adamı da hastaneye yetiştirip hayatını kurtarabilir. Boylece ben de hayatımın insanıyla otobus durağında baş başa kalır onu tanıma fırsatını yakalarım.
Bu cok duşunulmeyecek bir cevap değil ama insanoğlu bencildir ve hic kimse arabasını vermeyi duşunememiş.
Ya siz?

Hakkettysem Rep pls xD