İngiltere'de 13 yaşındaki bir erkek cocuğu baba oldu. Boylelikle cocuk yapmak gercekten "cocuk oyuncağı" oldu.
İngiliz Sun gazetesine konuşan cocuk-baba Alfie Patten, kendisinden uc yaş buyuk kız arkadaşı Chantelle Steadman'ın hamile olduğunu oğrendiklerinde hem şaşırdıklarını, hem de uzulduklerini, ancak kurtaj yaptırmamaya karar verdiklerini soyledi.
ABLASI DA 13'DE ANNE OLDU
Cocuğun 13 yaşında baba olmasının ardından İngiliz basını ailenin hayatını mercek altına altı. 13 yaşındaki cocuğun ablasının da aynı yaşta anne olduğu ortaya cıktı. İngiliz Muhafazakar Partisi lideri Cameron olayı endişe verici olarak nitelendirdi.
"Bir bebeğe sahip olmanın iyi olacağını duşundum. Bunu nasıl karşılayacağımız uzerinde ise hic duşunmedim. Gercekten cep harclığım bile yok. Babam bana bazen 10 sterlin verir" diyen Alfie Patten, baba olmanın nasıl bir şey olacağını bilmediğini, bebeğin bakımını ustleneceğini kaydetti.
Alfie'nin babası 45 yaşındaki Dennis Patten ise oğlunun durumun anormalliğini henuz idrak edemediğini, bir bebek sahibi olmakla ilgili olarak tek bildiği şeyin anne ve babasının kendisine yardım edeceği olduğunu soyledi.
Kucuk anne de gazeteye yaptığı acıklamada, erkek arkadaşıyla doktora gidip hamile olduğunu oğrendiğinde ağlamaya başladığını ve ne yapacağını bilmediğini ifade ederek, "Hamile olduğunuzu oğrendiğinizde, tek duşunduğunuz şey ailenizin sizi oldureceği oluyor" dedi.
Chantelle Steadman'ın Eastbourne'deki evinde bir odayı paylaşmalarına izin verilen ciftin, hamileliğin 12. haftasında durumu fark ettikleri ve 6 hafta boyunca gebeliği ailelerinden gizledikleri belirtildi.
Maisie adı verilen bebeğiyle birlikte dun hastaneden taburcu edilen, 5 kardeş sahibi Chantelle'in annesi ve 43 yaşındaki babasının işsiz olduğu ve kirada oturdukları kaydedildi.
İngiltere, cocuk annelerin en fazla olduğu ulke. Bu olguyla başa cıkmak icin hukumet duzeyinde ceşitli kampanyalar başlatıldı, okullarda eğitim programları uygulandı ama cocuklar 10-11 yaşında bile cinselliği yaşamaya başlıyor.