Yazmadan Once Bir Teşekkuru Cok GormeyeLim Lutfen
Evimde Dergilerime Bakıyordum elime arkadaşm dergisi gecti icinde garip bilgiler vardı bende bır bakalım dedım ve begendım
buraya yazmak istedim işte o garip bilgiler
1-İlk Futbolu Cinliler Oynamıştır Bundan Milyonlarca yıl Once
2-İstanbul Beyazıt Semtinde bulunan ve Cıkan Yangınları Haber Vermek uzere İnşa Edilen Kulenın Yuksekligi 85 Metredir
3-İtalya'nın Turistik kentlerinden biri olan Venedik, bir anlamda kanallar kenti olarak da bilinir.Bu kentte toplam 400 kopru bulunur
4-Timsahlar Aglamaz ve Gozyaşı dokmezler;ama aglamaya benzer sesler cıkarırlar.
5-Fransa Kralı 14.Lui,kendisine bir saray yaptırmak ister.Versay Sarayı olarak da bilinen bu sarayın inşası tam 47 yıl surmuştur
Şimdide Birkac Galat-ı Meşhur Yazıcağım.
Galat-ı Meşhurlar Doğru bilinen Yanlışlardır İşte Galatı Meşhur Ornekleri
1-Su Uyur Duşman Uyumaz Aslında Onun Anlamı Su Uyur Duşman Uyumaz Su=Suvarı Demek Yani Suvarı Uyur Duşman Uyumaz
2- Evraklar: Evrak kelimesi varak'ın coğuludur. Anlam olarak zaten coğul olan bir kelimeye coğul eki konulması hatadır.
3-Selvi: Bu oldukca meşhur bir galat. Aslı servidir.
4-Evliya: Veliler demek.
5-Eşkiya: Şakiler
6-Fukara: Fakirler
7-Tuccar: Tacirler
8-Mesire yeri, deyişi de hatalıdır. Mesire "seyr" kelimesinden turemiştir ve gezilen yer anlamındadır. İcinde ikileme barındırır. Kara sevda da bu ikilemelere ornek gosterilebilir. Sevda siyah demekse, kara sevda da kara siyah olur. (Esved kelimesi sevda kelimesinden turemiştir.)
9-Eski devlet bakanı yerine devlet eski bakanı denmeli. Cunku eskiyen devlet değil, kişinin bakanlığıdır. Tıpkı yuksek inşaat muhendisi tamlamasında olduğu gibi. Bunun da doğrusu inşaat yuksek muhendisi olmalı
10-Ana gibi Yar Bagdat Gibi Diyar oLmaz Sozude Galatı Meşhurlardandır Ana Bir Ucurum İsmidir Ana gibi UCurum oLmaz demek isteniliyor

Galat-ı Meşhur Orneklerinde Sadece Siyah Yazılan Yerler Alıntıdır Pembe Yazılan Ornek Bana ait (Annem Solemişti) Geri Kalan Tum Yazılar Bana Ait