Muzik oğretmeni, icra memurlarını gorunce kalp krizi gecirdi. Gorevli '112 Acil'i aradı, 'Normaldir, birazdan gecer' cevabı aldı. Genc kadın cırpınarak oldu.
Yakıcı sağlık skandalı
İzmir Konak'ta 45 yaşındaki muzik oğretmeni Fatma Onder Kuyucaklıoğlu, eve gorgu tespiti icin gelen icra memurlarını gorunce kalp krizi gecirdi. Memurlardan A.K., '112 Hızır Acil'i arayarak yardım istedi. Telefondaki gorevli "Bu tur durumlar normal, bekleyin duzelir" yanıtı verdi.
Kızlarının gozu onunde...
Ancak zaman ilerledikce kadının durumu daha da kotuye gitti. Acil Servis bir kez daha arandı ancak ambulans geldiğinde cok gec olmuştu. Fatma Onder Kuyucaklıoğlu, 45 dakika sonra kızları 12 yaşındaki Ilgaz ve 4 yaşındaki Sıla'nın gozleri onunde hayatını kaybetti.
'Normal olum' mu!
Evine gelen icra memurlarını goren oğretmen, fenalaştı. İcra memurları, Acil Servis'ten 2 kez yardım istedi. Gorevli, 'Normaldir bekleyin' dedi. Genc kadın cocuklarının gozu onunde oldu.
İzmir Konak'ta tekel bayisi işleten Turan Ozdil, mal almak icin nakit sıkıntısı cekince arkadaşı Huseyin Kuyucaklıoğlu'ndan (44) yardım istedi. Bankadan 5 bin TL kredi cekeceğini belirten Turan Ozdil, arkadaşından kendisine kefil olmasını istedi. Kuyucaklıoğlu da kefil oldu.
Bir anda fenalaştı
Bir sure sonra Ozdil taksitleri odeyemeyince, alacaklılar borclu hakkında yasal işlem başlattı. İzmir İcra Dairesi Mahkemesi, icra keşfi icin Kuyucaklıoğlu ailesinin evine gitti. Kapıyı acan 45 yaşındaki Muzik oğretmeni Fatma Onder Kuyucaklıoğlu, gorevlilerin İcra Dairesi'nden geldiğini duyunca bir anda fenalaştı. Avukat ve icra memurunun haciz işlemi icin geldiğini zanneden iki cocuk annesi kadın bir anda yere yığıldı. Annesinin yere yığıldığını goren 12 yaşındaki kızı Ilgaz ve 4 yaşındaki Sıla ağlamaya başlarken, icra memuru Ali Karakaş, 112 Acil Servisi'ni arayarak yardım istedi. Ali Karakaş, "Sağlık gorevlileri, evine icra gelen kişinin fenalaşmasının 'normal' olduğunu ve biraz beklememizi soyledi. Genc kadın daha da kottu olunca ikinci kez aradım. 45 dakika sonra geldiler" dedi.
Eşi kriz gecirdi
Ancak Fatma Onder Kuyucaklıoğlu olaydan bir sure sonra cocuklarının gozu onunde hayatını kaybetmişti. Eşinin olum haberini alan Huseyin Kuyucaklıoğlu, sinir krizi gecirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
TAKVİM