[IMG]http://img114.**************/img114/5619/mansetiskorpit0406200610bv.jpg[/IMG]O, hacker’lık aleminin son efsanesi. Bir Turk, lakabı İskorpitx. Tum dunyadan hacker’ların, cokerttikleri siteleri kaydettikleri, İtalyan guvenlik sitesi Zone-h’de, hack’lediği 141 bin siteyle ilk sırada. Once Microsoft’un Meksika sitesini hack’lemesi olay oldu. 17 Mayıs’ta 43 bin siteyi 10 dakika icinde cokertmesiyle asıl sukseyi yaptı. Hack’lediği sitelere uzerinde Ataturk resmi olan bir Turk bayrağı ve PKK, Yunanistan, Fransa ve Ermenistan’la ilgili kufurlu bir mesaj bırakıyor.

Ancak onun hakkında, zehirli iskorpit balığından turettiği ismi ve yaşı dışında hicbir şey bilinmiyordu. Baktık olmayacak, İskorpitx’in peşine duştuk. İzini bulmamız iki gun surdu. Once web site tasarımcısı bir arkadaşına ulaştık. E- posta ile konuşma isteğimizi bildirdik. Uzun uzun derdimizi anlattık. Ertesi gun ikna oldu. Bizimle telefonla bağlantıya gecti. İskorpitx, 45 yaşında, Ege’de yaşıyor ve muhasebecilik yapıyor. Meğer bu hacker’lık işlerine de, internette tavla oynarken puanları calınınca başlamış.

Nasıl başladınız bu işlere?

- Hacker’lıkla 2002’den beri ilgileniyorum. Bir hobi gibi. turk.net’te sanal tavla oynarken başladı bu merakım aslında. Bir gece oyunda tum puanlarımı caldılar. Cok da uğraşmıştım onları biriktirmek icin. turk.net’in operatorlerine bildirdim durumu ama hic ilgilenmediler. Ben de bunu nasıl yaptıklarını merak ettim ve kurcalamaya başladım. Kısa sure sonra, ne kadar puan varsa ele gecirdim. Muhasebeciyim aslında. 1989’da bilgisayarla muhasebe tutulmasına izin verildiğinden beri, bilgisayarla ic iceyim. Şimdi 45 yaşındayım, hálá boş zamanlarımda uğraşıyorum.

Dunyada hacker’lıkla ilgilenen herkes tanıyor sizi. Bu nasıl oldu?

- Beni Microsoft’un Meksika sitesini hack’ledikten sonra tanıdı coğu insan. Microsoft’u hack’lemenin anlamı benim icin cok buyuk.

Peki, 17 Mayıs’ta 43 bin siteyi cokertirken bir amacınız var mıydı?

- Ermeni yasa tasarısı.

Kendinizi sanal ortamda bir savaşcı olarak mı goruyorsunuz?

- Yakında savaş meydanları, silahlar kalmayacak, tum savaşlar dijital ortamda yapılacak zaten. Turk siteleri, PKK sempatizanları tarafından surekli tehdit ediliyor. Sitelere Apo resmi ve marşlar bırakıyorlar. KKTC sitelerine de Rumlar saldırıyor. Bush Turkiye’ye geldiğinde, Brezilyalılar Turk sitelerine karşı savaş ilan etmişti. Binlerce siteyi korumaya aldım. Bunlardan biri de, KKTC Bayrak Radyo TV’nin sitesiydi. Sitenin webmaster’ı benimle bağlantıya /_newsimages/1622172.jpggecip, işi devralana kadar, siteyi Rum hacker’lardan korudum. İskorpitx’in kotu bir amacı yok. Turklere karşı dijital ortamda yapılanlara bir karşılık vermek amacım. Bilişim alanında biz de varız demek. ABD ve Avrupalılara aslında ne kadar ici boş bir teknolojiye sahip olduklarını gostermek. Halkın duygularına tercuman olduğumu duşunuyorum. Ermeniler konusundaki suclamalar cok ağır. Onlar bizim yumuşak tarafımızı buluyorlar. Biz de sanal ortamda onlara karşılık veriyoruz. Sitelere bıraktığım kufurlu mesaj, benim uslubum değil aslında. Ama boyle olmasını onlar istiyor.

SİTELERİ GUNDEME GORE HACK’LİYORUM

Hack’leyeceğiniz siteleri neye gore seciyorsunuz?

- Siteleri biraz gundem belirliyor. Danimarka’daki karikatur krizi zamanında da, Danimarka sitelerine karşı saldırılar yaptım mesela. Turk sitelerine kesinlikle el surmuyorum. Tehlikede olanları koruyorum.

Ama Antakya Devlet Hastanesi’nin sitesi gibi Turk kamu sitelerinde de sizin mesajınızı goruyoruz.

- Hosting şirketleri uzerinden binlerce site tarıyorum. Arada Turk siteleri de karışabilir. Orneğin gecen gun ABD’li bir şirketten hosting alan Digiturk’un sitesi karşıma cıktı. Yalnızca uyarı mesajı gonderdim. Turk sitelerini kullanım dışı bırakmak gibi bir amacım yok. Yalnızca guvenlik acıklarını gorduğumde uyarıyorum.

Sizi rekortmen hacker yapan şey nedir?

- Yuzde yuz Turk yapımı bir yazılım kullanıyorum. 15 saniyeden daha az surede, uc bin 500 siteye ulaşabiliyorum. Zaten işinizi en cok 10 dakikada bitirmeniz gerekiyor. Ozellikle ABD’deki siteler, cok oyalanan hacker’ları fark edebiliyor. 43 bin siteyi, 10-12 dakika icinde hack’ledim. Boyle hızlı olamadıkları icin bu kadar başarılı olamıyorlar.

Bu bilgi ve yeteneğinizi hacker’lıktan başka şeyler icin kullanıyor musunuz?

- Hacker’lar kara ve beyaz olarak ikiye ayrılır. Kara olanlar, son olarak Gima’ya yapılan saldırıdaki gibi kredi kartı kopyalayan hacker’lar. Ben boyle bir hacker olsaydım, inanın tum hacker’lardan daha cok kredi kartı bilgisine sahip olurdum. Ama şu anda cezaevinde olurdum herhalde. Ben internette karşıma cıkan database’leri yok ediyorum, benden sonra gelen hacker’lar bulmasın diye. Bu kotu niyetli insanlar, kolayca yakalanıyor.

Turklerin hacker’lıkta Brezilyalıları bile geride bıraktığı yonunde haberler cıkıyor. Sizce neden Turkler hacker’lığa merak saldı?

- Ben ADSL’in yaygınlaşmasını buyuk bir etken olarak goruyorum. Eski bağlantılarla hacker’lık yapılamazdı zaten. Genc insan sayısı cok ve hepsi de inanılmaz yetenekli. Bilgisayar merakı ve zeka biraz fazla oldu mu, gencler hacker’lığa sarıyor.

İSKORPİTX OLDUĞUMU AZ KİŞİ BİLİYOR

İskorpitx, iskorpitten geliyor. Turkiye’de coğunlukla Ege Denizi’nde bulunan, carpan balığının ismi. İnsana carptığında, deriyi şişiren bir tur zehirli balık. İskorpitx olduğumu, ailem ve calışma arkadaşlarım biliyor sadece. Kucuk bir yerde yaşadığım icin kolayca duyulabilir ve deşifre olabilirim. Cok buyuk şirketler ve sitelerle uğraştığım icin beni cekemeyen pek cok insan var.

SAHTEKARLIĞA GİRMEDİĞİM İCİN İCİM RAHAT

Yeni bilişim yasasına gore, evinizden hacker’lık yapınca suclu, internet kafeden yapınca suclu olmuyorsunuz. Boyle sacmalıklar var. Ama yasadan once de, yurticinden hicbir siteyle uğraşmadığım, sahtekarlığa girmediğim icin icim rahat. Benim amacım protesto. Yabancı siteleri hack’leyerek Turklerin sesini duyuruyorum.BURASI BENİM DİKKATİMİ CEKTİ OKURKENSizi rekortmen hacker yapan şey nedir?

- Yuzde yuz Turk yapımı bir yazılım kullanıyorum. 15 saniyeden daha az surede, uc bin 500 siteye ulaşabiliyorum. Zaten işinizi en cok 10 dakikada bitirmeniz gerekiyor. Ozellikle ABD’deki siteler, cok oyalanan hacker’ları fark edebiliyor. 43 bin siteyi, 10-12 dakika icinde hack’ledim. Boyle hızlı olamadıkları icin bu kadar başarılı olamıyorlar.
KAYNAK[IMG]http://img218.**************/img218/3107/atk176cy2lh8qx.gif[/IMG]