'' Şimdi biz hepimiz muslumanız hepimiz cennete gidicez once cehenneme gitske bile cennete gidicez sonunda. '' denir.

Soz ile kimse cennete gidemez.İki kelimeyi tekrar edersin, karşıllığında cehenneme bile gitsen sonunda cennet....Bu kulağa guzel geliyor ama ben hicde boyle olduğunu sanmıyorum. Cunku ispatım da var.
LÂ ilahe illallah Muhammedun Resulullah diyerek, kalbinde zerre kadar imanı olan kişi ateşten cıkar.) [Buhari, Muslim, Tirmizi]

Kuran'da başka bir ayette, kelime-i şahadet getiren kişiler var, onalara hitaben buyuruyor ki,
''İman ettik demeyin, islam olduk deyiniz'' buyuruyor. Dikkat ederseniz musluman bile demiyor. İslam olduk deyin deniyor.

Şimdi Halk arasında bu yanlış anlaşılmıştır. Bir kelimeyi soylemekle olmaz, işte bu yuzden ''Allah sinelerin ozunu bilir'' buyuruyor. Biz şeriaten sinelerin ozunu bilmediğimiz icin şehadet getiren o kişiye, kendimize musluman deriz ve demek zorundayız. Cunki biz zahire bakarak hukum vermek zorundayız, cunki sineleri Allah bilir. Gercekte musluman mı değil mi O bilir. Zahire gore bir savaşta muslumanlar arasında olen birisine şehit denilirken Resullallah efendimiz o şehit değildir, evini korumak icin savaşa geldi diyerek onun şehadetinin kabul edilmediğini bildirdi. Gerisini sen duşun.
İnsanlar kestirmeden cennet hayalleri kurmak hoş geliyor ama. ''Dikkat edin.Allahın malı pahalıdır. Allahın malı cennettir.'' hadisini bir kelime ile bedel bicip, hallediyorlar. O zaman nasıl pahalı olabilir ki. Halk istediği gibi anlamak istiyor.

Şimdi dediğin doğru, Muslumansan zerre kadar imanın varsa, yani bu halk tarafından tasdik edilmiş değil, Hak tarafından kabul edilmiş zerre kadar imanın varsa. ''Resulullah bile ben bana ne olacağını bilemiyorum diye buyurmuşken bu bedava cennet hayallerini bırakıp, ''insana calıştığının karşılığı vardır'' Din guzel ahlaktır'' gibi sozleri kendimize kılavuz edersek bir umut olabilir, ben boyle duşunuyorum.