Adam yorgun argın eve donduğunde 5 yaşındaki oğlunu kapının onunde beklerken bulmuş.
Cocuk babasına
“baba 1 saatte ne kadar para kazanıyorsun ?” diye sormuş. Zaten yorgun gelen adam
“bu senin isin değil” diye yanıtlamış. Bunun uzerine cocuk
“babacım lutfen bilmek istiyorum” diye yanıt vermiş. Adam,
“illaki bilmek istiyorsan 20 dolar” diye yanıt vermiş. Bunun uzerine cocuk,
“peki bana 10 dolar borc verir misin” diye sormuş. Adam iyice sinirlenip
“benim, senin sacma oyuncaklarına veya benzeri şeylerine ayıracak param yok hadi derhal odana git ve kapını kapat” demiş. Cocuk sessizce odasını cıkıp kapısını kapatmış adam sinirli sinirli bu cocuk nasıl boyle şeylere cesaret eder diye duşunmuş aradan bir saat gectikten sonra adam biraz daha sakinleşmiş ve cocuğa parayı neden istediğini bile sormadığını duşunmuş belki de gercekten lazımdı. Yukarı cocuğun odasına cıkmış ve kapıyı acmış. Yatağında olan cocuğa “uyuyor musun ?” diye sormuş. Cocuk,
“hayır” diye yanıtlamış.
“Al bakalim istediğin 10 doları sana az once sert davrandığım icin uzgunum ama uzun ve yorucu bir gun gecirdim” demiş. Cocuk sevincle haykırmış “teşekkurler babacığım”.
Yastığının altından diğer buruşuk paraları cıkarmış adamın suratına bakmış ve yavaşca paraları saymış bunu goren adam iyice sinirlenerek
“paran olduğu halde neden benden para istiyorsun, benim, senin sacma cocuk oyunlarına ayıracak vaktim yok” demiş. Cocuk,
“ama yeterince yoktu” demiş ve paraları babasına uzatarak
“işte 20 dolar, 1 SAATİNİ BANA AYIRIR MISIN ?” demiş.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Baba 20 Dolar Verirmisin?