Acaba kitaplarda,hikayelerde,destanlarda anlatılan filmlere konu olan yaratıklar cok eski zamanlarda yaşamış mıydı?Tabii bu yaratıklar derken kastettiğim şey her yaratık değil mesela tutupta bi korku filmindeki canavarı soylemiyorum.
İlk Ornek Olarak:Elfler

Elfler ozellikle J.R.R Tolkein(Herkesin bilmesi uzere yuzuklerin efendisi ve daha bir cok mitolojik kitabın yazarı) Mitolojisinde populerleşiyor.Ama bunun dışında daha bir cok mitolojide mevcutlar.İlk olarak ingiliz ve iskandinav(icinde odin,thor olan mitoloji) mitolojilerinde ortaya cıktığı soyleniyor.Bunun dışında amerika tarihinde noel babaın yardımcıları olarakta gorulurler.Sizce bu kadar cok mitolojide ve farklı farklı kulturlerde gorulmeleri tesadufmu?
İkinci Ornek Olarak:Mitolojik Tanrılar

Yunan tanrılarını buraya koymamın sebebi farklı mitolojideki tanrıların birbirlerine olan benzerlikleri.En basitinden Yunan Mitolojisinden Zeus'u ele alırsak.
Zeus:Yıldırım ve Goklerin tanrısı gibi bir kral tanrı.
İskandinav mitolojisine gelirsek burda bu tanrıyı:
Aslında Thor ama yanılgı payıyla Odin olarakta gorulebilir:Zeusla işlevleri tamamen aynıdır İskandinav Mitolojisindede Yunan Mitolojisindede kral tanrılar hep gokyuzunun,yıldırımın tanrısı.
Bunun dışında bir diğer nokta Yunan,Mısır,İskandinav Mitolojilerindeki kotu tanrılar. Yunan Mitolojisinde Zeus iyi onun kardeşi Hades kotu olarak gecer.
Mısır Mitolojisinde Osiris iyi onun kardeş Set kotu olarak gecer.
İskandinav Mitolojisinde Thor iyi onun kardeşi Loki kotu olarak gecer.
En cok bilinen 3 mitolojide de kotu kavramımı desem yoksa kotulerin hep iyilerin kardeşimi asıl benzerlik desem bilemedim.
Bu orneklerin dışında: Deniz Kızları
Bunlarında bircok yerde adı gecer.Deniz Kızlarının gercek hikayesini Rom icip deniz aslanlarını kadın gibi goren korsanlar olarak okumuştum.Ama Deniz Kızı hikayeleri cok uzak zamanlardan gunumuze kadar geldi.Ben belkide Deniz Kızlarının cok eski zamanlarda yaşadığını ama soylarının tukendiğini duşunuyorum.Son gunlerde cıkan bir videoda bu teorimi destekliyor.Ne kadar doğrudur onu bilemem herkesin kendi yorumu tabii.Belkide soylediğim gibi soyları yıllar once tukendi ama Dunya'nın oluştuğundan beri yaptığı yer yuzu hareketlerinden,orneğin:depremler,suların yukselmesi,alcalması.
Cesetleri kara parcalarına cıkmış olabilir.
Bu videodakiler ne kadar doğrudur onu bilemem.
https://www.youtube.com/watch?v=tuKl-DWj7z0
https://www.youtube.com/watch?v=KsK0kYD5tdQ
Bunun gibi bircok yaratık tarihin her zamanında adı geciyor.
Orklar,Vampirler,Kurt Adamlar
Ben bunları yazarken,mesela mitolojideki tanrıların ortak bir gerceklik payı varken onları tanrı olarak ele almak zorunda değiliz.Mesele Yunan,İskandinav,Mısır tanrıları farklı kulturlerin farklı şekilde dile,yazıya doktuğu aynı turde yaratıklar hatta uzaylılar olabilir.
Yorumlarınızı bekleyip,duşuncelerinizi merak ediyorum.