Aziz Mahmud Hudayi hazretleri buyurdu ki: "Ey oğul! Bir mecliste bulunduğun zaman az konuş. Sana sorulmayan şeye cevap verme. Bir şey sorulursa cevÂbını bilmiyorsan, bilmiyorum de. Bilmediğine, bilmem demek ilmin yarısıdır. Eğer cevÂbını biliyorsan, kısa cevap ver. Sozu uzatma. Mecliste bulunanlara imtihÂn icin bir şey sorma. Onlarla munÂzara ve munÂkaşa etme. Kendini beğenerek en başa, yukarıya oturma. Edebe cok riÂyet eyle. Edepsizlik her zaman ve her yerde yasak ve sevimsizdir. Her yerin kendine mahsus bir edebi vardır. Arkadaşlarına comertlik et ve iyi muÂmelede bulun. Duny sevgisini gonulden cıkar. Allahu teÂlÂnın rızÂsına kavuşmak yolunda senin onune ve yoluna bir şey engel olursa onu terk eyle. Ey oğul! Duny ve duny nîmeti hayaldir. Gok kubbesi altında hicbir şey aynı hal uzere kalmaz, hep değişir. Onun icin duny malına, makÂmına ve duny hayÂtına guvenme. Biz bu dunyÂda misÂfiriz, yolcuyuz. Sonunda ayrılıp gideceğiz. Sıkıntın varsa uzulme. Bir an sonra ne olacağımız belli değil."
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- Aziz Mahmud Hudayi Hz.'den Oğutler