Arkadaşlar surelerden sizinle paylaşmak istedim...
Ankebut Suresi :
28. Lût'u da peygamber olarak gonderdik. Hani o kavmine şoyle demişti: "Gercekten siz, sizden once dunyada hicbir toplumun yapmadığı bir hayasızlığı işliyorsunuz."
29. "Siz hÂl erkeklere yanaşacak, yol kesecek ve toplantılarınızda edepsizlik yapacak mısınız?" Kavminin cevabı, "Eğer doğru soyleyenlerden isen, haydi Allah'ın azabını getir bize" demeden ibaret oldu.
30. (Lût) "Ey Rabbim! Şu bozguncu kavme karşı bana yardım et dedi.
31. Elcilerimiz (melekler) İbrahim'e mujdeyi getirdiklerinde, "Biz bu memleket halkını helak edeceğiz, cunku oranın ahalisi zalim kimselerdir" dediler.
32. İbrahim, "Ama orada Lût var" dedi. Onlar, "Orada kimin bulunduğunu biz daha iyi biliriz. Biz onu ve ailesini elbette kurtaracağız. Ancak karısı başka. O geri kalıp helak edilenlerden olacaktır."
33. Elcilerimiz Lût'a geldiklerinde, Lût, onlar yuzunden tasalandı, onlar hakkında caresizlik icine duştu. Elciler ona, "Korkma, uzulme. Biz seni ve aileni kurtaracağız. Ancak karın başka. O geride kalıp helak edilenlerden olacaktır."
34. Şuphesiz biz, bu memleket halkı uzerine, fasıklık ettiklerinden dolayı gokten bir azap indireceğiz.
35. Andolsun biz, aklını kullanacak bir kavm icin o memleketten ibret alınacak apacık bir delil bıraktık.
Araf Suresi :
80. Lût'u da Peygamber olarak gonderdik. Hani o kavmine şoyle demişti: "Sizden once Âlemlerden hicbir kimsenin yapmadığı cirkin işi mi yapıyorsunuz?"
81. "Hakikaten siz kadınları bırakıp, şehvetle erkeklere yaklaşıyorsunuz. Hayır, siz haddi aşan bir toplumsunuz."
82. Kavminin cevabı ise sadece, "Cıkarın bunları memleketinizden! Guya onlar kendilerini fazla temiz tutan insanlar!..." demek oldu.
83. Bunun uzerine biz de onu ve karısı dışında aile fertlerini kurtardık. Karısı ise azab icinde kalanlardan oldu.
84. Onların ustune bir azap yağmuru yağdırdık." Bak, sucluların akıbeti nasıl oldu.
Hud Suresi :
74. İbrahim'den korku gidip kendisine mujde gelince, Lût kavmi hakkında (adeta) bizimle mucadeleye başladı.
75. İbrahim cidden yumuşak huylu, bağrı yanık, kendisini Allah'a vermiş biri idi.
76. (Melekler dediler ki): Ey İbrahim! Bundan vazgec. Cunku Rabbinin (azap) emri gelmiştir. Ve onlara, geri cevrilmez bir azap mutlaka gelecektir!
77. Elcilerimiz Lût'a gelince, (Lût) onların yuzunden uzuldu ve onlardan dolayı ici daraldı da "Bu, cetin bir gundur" dedi.
78. Lût'un kavmi, koşarak onun yanına geldiler. Daha once de o kotu işleri yapmaktaydılar. (Lût): "Ey kavmim! İşte şunlar kızlarımdır (onlarla evlenin); sizin icin onlar daha temizdir. Allah'tan korkun ve misafirlerimin onunde beni rezil etmeyin! İcinizde aklı başında bir adam yok mu!" dedi.
79. Dediler ki: Senin kızlarında bizim bir hakkımız olmadığını biliyorsun. Ve sen bizim ne istediğimizi elbette bilirsin.
80. (Lût Keşke benim size karşı (koyacak) bir gucum olsaydı veya guclu bir kaleye sığınabilseydim! dedi.
81. (Melekler) dediler ki: Ey Lût! Biz Rabbinin elcileriyiz. Onlar sana asla dokunamazlar. Sen gecenin bir kısmında ailenle (yola cıkıp) yuru. Karından başka sizden hicbiri geride kalmasın. Cunku onlara gelecek olan (azap) şuphesiz ona da isabet edecektir. Onlara vÂdolunan (helÂk) zamanı, sabah vaktidir. Sabah yakın değil mi?
82. Emrimiz gelince, oranın altını ustune getirdik ve uzerlerine (balcıktan) pişirilip istif edilmiş taşlar yağdırdık.
83. (O taşlar Rabbin katında işaretlenerek (yağdırılmıştır). Onlar zalimlerden uzak değildir.
26. Suara Suresi
160. Lût kavmi de hak elcilerini yalanladı.
161. Kardeşleri Lût onlara şoyle demişti: "HÂl korunmuyor musunuz?"
162. "Ben size gelen emin bir elciyim."
163. "Artık Allh'tan korkun da bana itta edin."
164. " Ben bu iş icin sizden bir ucret istemiyorum. Benim ucretim yalnız Âlemlerin Rabbi'ndendir."
165. "Âlemlerin icinden erkeklere gidiyor da,
166. Rabbinizin sizin icin yarattığı eşlerinizi bırakıyor musunuz? Doğrusu siz haddi aşmış bir kavimsiniz."
167. Dediler. " Eğer bu tavrını sona erdirmezsen, ey Lût, yemin olsun bu topraktan surulenlerden olacaksın."
168. Lût dedi: "Ben sizin şu yaptığınıza ofkelenenlerdenim."
169. "Rabbim, beni ve ailemi bunların yaptıklarından koru."
170. Bunun uzerine biz onu ve ailesini toplu halde kurtardık.
171. Ancak geridekiler arasında bir kocakarı kaldı.
172. Sonra otekilere mahvedip batırdık.
173. Uzerlerine bir de yağmur yağdırdık. Ne de kotuymuş uyarılanların yağmuru!
174. Elbette bunda bir ayet var ama onların coğu inanmamıştır
Lut aleyhisselam'ın kavmiyle mucadelesi Kuran'da acıkca anlatılır.
Lut kavmi cinsi bir sapıklık olan, şimdilerde eşcinsellik ve homoseksuellik diye tabirler kullanarak insanların gozunde hafifletmeye calıştıkları erkek erkeğe ilişki gibi ağır bir curum işliyorlardı.
Kur'an-ı Kerim bu curmu "Daha once dunyada kimsenin yapmadığı iğrenclik" olarak tasvir eder. Hz.Lut, kavminden yaptıkları bu iğrenc işi terk etmelerini isteyince onlar da, "Eğer senin dediğin doğru ise, biz yanlış yolda isek, haydi başımıza bela gelsin" diye karşılık verdiler. Bunun uzerine de Hz. Lut Allah'a dua etti ve Lut kavmine bela geldi. Belayı getiren melekler once Hz. İbrahim'e uğradılar. Hz. İbrahim meleklere mani olmak istediyse de melekler artık hukmun verilmiş olduğunu, Lut kavminden sadece Hz. Lut ve ailesinin (karısı haric) kurtulacağını ifade ederler.
Sodom ve Gomore olarak tarihin kaydettiği Lut kavmi, iman etmeyen Hz. Lut'un hanımı ile beraber helak olur.
İBRETLER
1. Erkek erkeğe ilişki cok ağır bir curumdur. Hicbir şekilde hafifletilemez. Fıtrata tamamen aykırıdır. Hicbir yorum bu fiili meşru gosteremez.
2. Allahu Teala sevdiği bir kulunun duası ile bir kavmi helak eder. Allah indinde salih bir kul, kafir, fasık butun bir kavimden değerlidir.
3. Lut kavminin fiili şu anda yaygın şekilde işlendiği halde toplu bir helak olmuyorsa bu, Efendimiz'in hurmetinedir.
4. Bir Peygambere akrabalık, o kişi mu'min olmadıkca bir değer ifade etmez. Ayrıca iman bir nasip ve bir kalp işidir. Peygamber hanımı da olsa bir kişi kafir olarak kalıp kafir olarak olebilir.
5. Bela hukmu kesinleştikten sonra salihlerin duası da belayı defedemez. Bela hukmu kesinleşmeden dua ve sadakalarla belayı uzaklaştırmak gerekir.
Sapıklıkları yuzunden Allah tarafından cezalandırılmış bir
kavim.Onlar bugunku ortadoğuda Filistin civarında
yerleşmiş kavimdi.Ahlaksızlıkta cok aşırılardı.Eşcinsel
sapıklıklarında cok ileri gitmişler.Soylenenlere gore
oyle bir ortam varmış ki,erkekler, yolda gecen diğer
erkeklere tecavuz ediyorlarmış.Bu ve bunun gibi ahlaksızlıklar.Hz
Lut kavmini uyarmak icin cok uğraştı ama yola
getiremedi.Hz Lut'u kendilerine mudahale ediyor diye
yurtlarından cıkarmaya başladılar.Allah Hz Lut'u ve
diğer inananları geceleyin bu sapıkların bulunduğu
yerlerden uzaklaştırdı.Ve bu kavmin uzerine yağmur
gibigibi taşlar yağdırarak kendilerini cezalandırdı.Lut
kavminin yaşadığı bu bolgeye Sodom ve Gomore denmiştir.Bu
bolge bugun eşcinsellerin simgesi olarak kullanılır.
Musluman Olan Bir Papazın İtirafları
Sinan Yorulmaz... Uluslararası Tarsus Protestan Kilesesinin Evanjelik Başpapazı iken Musluman olan İlker Cınarın yardımcısıydı... Cınarla birlikte Yorulmaz da Musluman oldu. Papaz yaptığı roportajda şu acıklamaları yaptı:
Siz, Başpapaz İlker Cınarın yardımcısıydınız ve onunla birlikte İslama dondunuz...
Evet, ben de Musluman oldum. Gonulden, samimiyetle İslama bağlıyım artık.
Kac yaşındasınız?
25 yaşındayım. 5 yıldır Hıristiyandım.
Nasıl Hıristiyan olmuştunuz?
Eski Protestan Başpapazı İlker Cınar aracılığıyla İzmirde bir seminere katılmıştım. İlker Cınar, 1987den beri Hıristiyan camiasının icindeydi.
Tebrik ederiz Musluman olduğunuz icin.
Cok teşekkur ederim. Allah sizden razı olsun.
Ne zaman Musluman oldunuz?
1 ay oluyor. Kurban Bayramından biraz onceydi.
Musluman olmanıza yol acan belirgin bir etken var mı?
Hıristiyanlığın, Turkiye uzerinde oynanan siyasi oyunların bir aracı olarak kullanıldığını acıkca gorduk. Bazı dış gucler, ozellikle Aleviler ve Kurtlerin Hıristiyanlaştırılmasını istiyordu bizden. Amerikan konsolosluğundan bize direktifler geliyordu. Ulke icinde faaliyet gostermede zorluk var mı, emniyet gucleri sorun cıkarıyor mu? diye soruyorlardı bize. Emir veriyorlardı. Alevi ve Kurtlere Hıristiyanlığı anlatın diyorlardı. Biz Musluman olduk ve Turkiye icindeki Protestan kiliselerini, ne yapmak istediklerini, gelen emirleri belgelerle acıklama yoluna gittik.
Alevi ve Kurtlerin Hıristiyanlaştırılmasını kim istiyor tam olarak?
Dunya Kiliseler Birliğinde alınan kararlar arasında var bu. Alevi ve Kurtlere yoğunlaşılması.
Başka?
Milli duyguları gelişmemiş insanlarla ilgilenin onları Hıristiyan yapın dediler.
İyi de, Aleviler ve Kurtler arasında Turkiyeye bağlı insanlar cok sayıda, değil mi?
Haklısınız. Alevi ve Kurt vatandaşlarımız coğunlukla bu oyunlara gelmiyorlar. Turkiyeye bağlılar. Sadece bazı ateistleşmiş, Alevi kulturunden kopmuş insanlar, kafası karışmış Kurtler ve İslam inancından uzaklaşmış, milli kulturu cozememiş insanlar hedefe alınıyor. Onlar tuzağa duşebiliyor.
Musluman olmanızın sebebi, Hıristiyanlaştırmanın Turkiyeye zarar verdiğini gormeniz miydi?
Bu birinci sebep. Vatanımızla inancımız arasında kaldık.
Hıristiyanlığın bir siyasi arac haline getirildiğini gorduk. Biz, inancını samimi şekilde yaşayanlara bir şey demiyoruz. Ama soz konusu olan, ulkenin birlik ve beraberliğinin sarsılması ise bir burada yokuz.
Vatanla inanc arasında kalmayı, biraz acar mısınız?
Biz Hıristiyan olduğumuz icin, sanki artık Turk değilmişiz gibi bir durum oldu. Turkiye artık bizim ulkemiz değildi adeta. Alevilerin, Kurtlerin Turkiyeyle bağını koparmak icin onların Hıristiyanlığa davet edilmesi isteniyordu. Bu gayet acık.
Sizden başka ne istiyorlardı?
Mesela bize, Irakı işgal eden Amerikan askerine dua etme direktifi geliyordu! Ben Amerikan askerine niye dua edeyim ki?
Ulke bolunmesin diye mi Musluman oldunuz yani?
Bir bakıma evet. Bir bakıma da kendi kurtuluşumuz icin. Kabul ediyorum, normal bir Musluman olma hikayesi değil bizimki. Fakat, biz İslami hayatın guzelliklerini yaşamaya calışıyoruz.
Eski bir papaz olarak, imamlar hakkında ne duşunuyorsunuz?
İmamlar, papazlardan inanc bakımından cok farklı. Hıristiyanlar, İslamdaki Allahı gercek tanrı saymıyorlar. Peygamberimizi [sallallahu aleyhi vesellem] bir sahtekar ve yalancı olarak gorurler. Bir Muslumana sorsanız Hıristiyanın Allahıyla bizimki aynı der. Hıristiyan ise Hayır der, Onların Allahı şeytanın bir ceşididir. Musulumanlar, imamlar daha merhametli, daha sevecen, durust.
Sizin kilisedeki pozisyonunuz neydi?
Ben iki yıl once Tarsus Protestan Kilisesinde Pastorun yani İlker Beyin asistanlığına getirildim
Peki, once İlker Bey mi Musluman oldu?
Biz her hafta biraraya gelip konuşuyorduk. Bu faaliyetleri yapıyoruz ama ulkemize zarar gelmesin? dedim. O da bana dedi ki Sinan haberin olsun, durumlar karışık deyip olan biteni acıkladı. Ben de ona Bu iş cığırından cıkıyor dedim. O da bana Yıllarımızı, gencliğimizi verdik ama bu işten sıyrılmalıyız dedi.
Misyoner miydiniz?
Evet. Bu faaliyetin icindeydik.
Namaz kılıyor musunuz?
Elbette. Yeni başladık ama devam ediyoruz.
Yıllarınız kilisede gecti, şimdi camiye gidiyor musunuz?
Cumaları gidiyoruz.
Muslumanlar size nasıl davranıyor?
Muthiş. Oz dinimize donduğumuz ve gercekleri acıkladığımız icin bize sahip cıkıyorlar. Turkiyenin Musluman halkını, halkımızı cok seviyoruz. Hepsine muteşekkiriz.
Hıristiyan olarak mertebeniz vardı. Musluman oldunuz ve kursuden indiniz. Neler hissediyorsunuz?
Evet, sıradan bir vatandaşız artık.
Maaşınız vardı değil mi?
Evet. Maaş + prim. Kilisemizi ziyaret eden yabancılardan para da alıyorduk. Yurtdışından geliyorlardı. Turistler ve misyoner grupları gelirdi. İnanc turizmi kapsamında gelenler, Turkiyede yeni kiliseler kurmak isteyenler bizi de destekliyordu parasal olarak.
Ne kadar kazanıyordunuz?
Bunu soylemek istemiyoruz.
Şu anda Musluman oldunuz ve maaş yok?
Yok.
Ne olacak?
Bir-iki hafta sonra bakacağız.
Papazlık dışında bir mesleğiniz var mıydı?
Muhasebeciyim.
Aileniz Musluman mıydı?
Evet.
Hıristiyan olmanızı nasıl karşılamışlardı?
Tepki gostermişlerdi biraz. Rahmetli babam ozellikle cok uzulmuştu. Şimdi İslama donduğumu goremediği icin uzgunum.
Allah rahmet eylesin.
Amin.
Musluman olduğunuzu duyunca anneniz ne dedi?
Muthiş bir sevinc duyuyor. Onceden pek goruşemiyorduk. Şimdi goruşuyoruz.
Kardeşleriniz?
4 kardeşiz. İkisi buyuk biri kucuk benden. Kardeşlerim Yuvaya hoş geldin diyorlar.
İlker Bey ve siz misyonerlerin niyetlerini deşifre ettiğiniz icin olum tehditleri alıyorsunuz. Kim bu tehdit edenler?
Emniyet guclerimiz araştırdı bu kişileri. Cep telefonu mesajları gonderiyorlar. Artık sen olu bir insansın gibi. İlker hocama İlker bey cok ayıp ediyorsunuz, biz hÂl sizin ruhunuzun kurtulması icin dua ediyoruz ama artık siz bir olusunuz diyorlar. Telefonda konuşanlar: Sizi mahkemeye vereceğiz, surundureceğiz, pişman edeceğiz diyorlar. İlker Hocam ağır tehditler alıyor. Hemen her gun geliyor tehdit mesajları. Dun akşam da olum tehdidi aldı. O kadar cok ki tehdit mesajı, telefondan siliyoruz artık, yer kalmıyor.
Yabancı misyonerler geldiklerinde kiliselerde mi calışma yapıyor?
Evet. Benim kilisemde staj goren, eğitim alan 10 yabancı vardı. Karı koca, 5 erkek 5 bayan.
Kadınlar ne yapıyor?
Onlar da İsa ve İncil hakkında kadınlarla toplanıp paylaşım yapar.
Kilisede misyonerler ne yapıyor?
Bunlar gelip ortama uyum sağlamak, Turk kulturunu tanımak, ne tur faaliyetler yapılabileceği konusunda eğitim alırlar. Turkce oğrenirler.
Sonra?
Turkiyede gidip istedikleri yerde misyonerlik faaliyetleri yaparlar.
Sizden sonra Hıristiyan cemaatten Musluman olan oldu mu?
Evet! Şu anda 6 kişi var bizim cemaatimizden. Bize teşekkur ediyorlar. Kurtuluyoruz cok şukur diyorlar. Ve sanırım Turkiye genelinde Hıristiyanlıktan İslama donuşler oluyor. Bizi İzmirden arayanlar da oldu. Bu Hıristiyanlar, Bunları oğrendiğimiz cok iyi oldu diyorlar.
Bugune kadar bazı insanların Hıristiyan olmasını sağladınız. Ne olacak şimdi?
Biz Hıristiyan yaptığımız insanlara bugun tek tek ulaşmaya calışıyoruz. Bundan sonra canla başla İslam icin calışacağız.
Kac kişiyi Hıristiyan yapmıştınız?
Tarsusta bilinen 50 kişi var. Ayrıca Hıristiyanlıkla ilgilenen fakat henuz Hıristiyan olmamış 150-200 kişi var. Onlara da ulaşmaya uğraşıyoruz...
Cok vaktinizi aldık, hakkınızı helal edin.
Ne demek, siz helal edin. Siz de Allaha hizmet ediyorsunuz.
Eyvallah.
Allah razı olsun.
KUTULAR
Papazsın dediler, kız vermediler!
Evli miydiniz?
Hayır. 1 yıl once evlenmek istedim fakat olmadı.
Neden?
Evleneceğim kişi Muslumandı. Benim misyonerlik faaliyetimden dolayı evlenmeyi kabul etmedi. Oysa birbirimizi sevmiştik. Hıristiyan cemaat ve yetkililer onun Musluman olduğu icin imansız olduğunu soyluyordu. Bana baskı yaptılar. Faaliyetlerinde ayak bağı olur diyorlardı.
Sizde papazlar evlenebiliyor demek?
Protestan olarak, bir Hıristiyanla evlenebiliyordum.
Seviyordunuz ha?
Aşıktım.
Belki şimdi evlenebilirsiniz aşkınızla?
Maalesef. Artık başkasıyla evli. Ona kavuşamamak hayatımdaki en buyuk yıkımlardan biridir. Laf aramızda, başıma ne geldiyse bu Hıristiyanlık yuzunden geldi. Ailemle aram acıldı, sevdiğime kavuşamadım, arkadaşlarımdan ayrı duştum, neler neler...
Dinler arası diyalog İslamı curutmek icin var!
Dinler arası diyalog hakkında, her iki dine de girmiş biri olarak ne duşunuyorsunuz?
Dinler arası diyalogun amacı, halkı İslamdan koparmak, İslamı curutmektir. Başka nasıl olabilir ki dinler arası diyalog? İslama saygısı olmayan biriyle, Hz. Muhammede yalancı diyen biriyle nasıl diyaloga girebilirim?
Papazların İslama saygısı yok mu ki?
Sadece ekranda merhaba deyip gulumsuyorlar. Ama az otede, kendi merkezlerinde, butun kiliselerde İslam aleyhine konuşulur. Protestan kiliselerinde Hz. Muhammedin bir sahtekar, Muslumanların inandığı yuce Allahı bir şeytan olduğunu soylerler.
Siz de papazken vaazlarınızda boyle mi soylediniz?
Muslumanlıktan Hıristiyanlığa gecmiş birini kalbinde yine biraz iman kırıntısı olur. Ama yabancılar gelip bizim kilisemizde acıkca İslama, Allaha, Hz. Muhammede iftira ederler. Biz soylememiştik.
Turkiyede 8 milyon İncil dağıtıldı!
Noelde İstanbul Beyoğlu ve Ankara Kızılayda İncil dağıtıldı...
Biliyorum. Her yerde son surat dağıtılıyor.
Sizin bulunduğunuz Tarsusta da dağıtıldı mı?
Elbette. Hem de tam 5 bin tane! Bu, sadece Tarsus Uluslararası Protestan kilisesinin faaliyetidir. Diğerlerini saymıyorum.
Vay canına!
2020 yılına kadar Turkiyede 1 milyon İncil dağıtmayı hedefliyorlardı. Oysa şimdiden 8 milyon İncil dağıtmış durumdalar!
8 milyon İncil mi dağıttılar?
Evet. Durum cok ciddi. Tehlike cok buyuk. Gecen yaz Urfa ve civarında dağıtılan İncil sayısı 500 bin
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- Kuran ve Eşcinsellik Hakkında