İkisi sanayici, biri mimar uc ortak, su terazisinden damlayı kaldırdı, eğim ve acı olcmeyi tek bir mekanik alette buluşturdu.
HaberTurk'un haberine gore, 80 eurodan başlayan lazerli ve dijital versiyonlarına karşı patentleri kendilerinde 25 liralık urunlerin piyasaya suren 3 ortak, ilk ay 20 bin adet sipariş aldılar.
Vehbi Ateş (50), Recai Ozturk (54) ve Sermet Elci (56) adlı uc işadamı, 2008 Temmuz'unda bir araya gelerek damlalı su terazisinden, damlayı kaldırıp, eğim ve acı olcmeyi bir alette toplayan bir alet uretmeye karar verdiler.
25 LİRADAN BAŞLIYOR
Ortaklar, 2009 yılı başında isimlerinin baş harflerinden oluşan VRS adlı şirketi kurdu. Mart ayında patent aldılar ve piyasada fiyatı 80 eurodan başlayan dijital ve lazerli urunlere karşı fiyatı 25 liradan başlayan kendi mekanik urunlerini mayıs ayında uretmeye başladılar.
Uc ortak, Turkiye'den sipariş alıp, teslim ettikten sonra ikinci partinin uretimine başladı. Ortaklar, urunu sonbaharda Kanada'ya ihrac edeceklerini de soyledi.
DAHA BUYUK FABRİKAYA TAŞINIYORLAR
Ortaklardan Elci, Eğimolcer adını verdikleri aletin uretim hikayesini şoyle anlattı:
"Fikir bir sureden beri kafamdaydı ve ceşitli denemeler yapıyordum. Konuyu aile dostum Vehbi Ateş'e actım. Aletin mekaniği uzerinde ciddi bir calışma yapılması gerekiyordu. Vehbi de arkadaşı Recai'ye konuyu anlattı. Ucumuz bir araya geldik ve başarılı olursak, piyasaya yeni bir urun cıkarabileceğimizi anladık. Mekanik konusunda butun sorunları Recai cozdu. İlk uretimi de onun fabrikasında yaptık. İşlerin buyuyeceğini gorduğumuz icin şimdi uretimi Vehbi'nin daha buyuk olan fabrikasına taşıyoruz. Aletle ilgili tum ayrıntıları www.egimolcer.com adresinden oğrenebilirsiniz."
HURRİYET
NOT:Helal oLsun