hepsini okusaniz sevinirim rep isterim
Leonardo da Vinci
Elm sərkərdə, təcrubə əsgərdir.
Dəmir istifadə olunmayanda paslanır. Su duranda iylənir, soyuqda donur. İnsan ağlı da istifadə olunmayanda vərəmləyir.
Orda ki rəssamın əlini ruh idarə etmir, orda sənət olmur. Orda ki fikir əllə birgə işləmir, orada rəssam yoxdur.
Onore de Balzak
Məhəbbət cox qəribə qəlp pul kəsəndir. O, təkcə misi qızıla cevirmir, bəzən də qızılı misə cevirir.
Yaxşı ər hec vaxt axşam birinci yatmır və səhər sonuncu oyanmır.
Kim ki milyonları axtarır, onları nadir hallarda tapır, kim ki, axtarmır, hec zaman tapmır.
İncəsənət dindir, onun oz kahinləri var, amma şəhidləri də olmalıdır.
Pifaqor
Gunəş batanda uzanan kolgənə baxıb ozunu boyuk adam hesab eləmə.
Səadət dalınca qacma, o, sənin ozundədir.
Boyuk vədlər vermədən boyuk işlər gor.
Oz ehtiraslarının əsiri olan adam hec vaxt azad ola bilməz.
Uşaqlarınızın goz yaşını qoruyun ki, qəbrinizin ustundə axıtmağa goz yaşı qalsın.
Fransua Rable
Hər şey oz zamanında gəlir - gozləməyi bacarsan.
İnsan əqli yumruqlardan gucludur.
İştaha yemək vaxtı gəlir.
İbn Sina
Kainatın ruhu həqiqətdir.
Əgər dostum duşmənlərimlə dostluq edirsə, onunla dostluğu davam etdirmək olmaz. Zəhərlə qarışmış qənddən ozunu qoru. Olmuş ilanın ustundə oturmuş milcəkdən ozunu qoru.
Kim xoşbəxt olanda onu qiymətləndirmirsə, o, bədbəxtliyə yaxınlaşır.
Zaman kecmir, kecən bizik.
İşsizlik və avaralıq təkcə cəhalət yaratmaqla qalmır, onlar eyni zamanda xəstəlik mənbəyidir.
Sokrat
Evlənmək vaxtınız gəldimi, evlənin. Qorxulu hec nə yoxdu. Əgər arvadınız yaxşı olar, xoşbəxt olarsınız, pis olar, filosof olarsınız…
Əfzələddin Xaqani
Cavanlara qocalıq yaraşmadığı kimi,qocalara da cavanlıq yaramaz.
Ağlın varsa, gucə, qızıla, nufuza tabe olma! Qoy sənə rəhbərlik edən ancaq təmiz vicdanın olsun.
T.Fikrət
Zəiflərə mərhəmət gostərmək ədalətli olmaq deməkdir.
Y. V. Tarle
Həqiqətən xeyirxah olmaq ucun, həddən artıq xeyirxahlıqdan bir az artıq xeyirxah olmaq lazımdır.
B. Paskal
Biz həqiqəti təkcə ağlımızla deyil urəyimizlə də dərk edirik.
Y. Fucik
Mən həyatı sevmişəm və onun gozəlliyi uğrunda doyuşmuşəm.
Abbasqulu Ağa Bakıxanov
Cox yeməkdən ozunu qoru, cunki bədənin sağlamlığına və ağla ziyan vurur.
Sənə tapşırılmayan işi gorməyə calışma, cunki ondan xeyir gorməzsən, oz işindən də geri qalarsan.
Dostoyevski
Həqiqi sevən urəkdə ya qısqanclıq sevgini, ya da sevgi qısqanclığı oldurur.
Dunyaya qalib cıxmaq istəyirsənsə, əvvəl ozunə qalib ol.
Elə dəqiqələr var ki, insanlar bu vaxt cinayət istəyirlər.
Sevgi o qədər qudrətlidir ki, insanları yenidən doğulmağa məcbur eləyir.
Tanımadığını sevmək mumkun deyil.
Bəraət qazandırın, qınamayın, amma yamanlığa, pisliyə başqa ad verməyin.
Xoşbəxtlik xoşbəxtliyin ozundə deyil, onu qazanmaqdadır.
Canlı Allah gormək istəyən onu şuurunun bomboş fəzasında yox, sadə insan sevgisində tapacaq.
Edit Piaf
Xoşbəxtliyin haqqını goz yaşlarıyla vermək lazımdır.
Mən hamı ucun oxumuram, hər kəs ucun oxuyuram.
Mən hər gecə acı 500 dəfə sevgidən olurəm.
Dinləyicilər istedadlı olan gunlər həyat cox gozəl olur.
Artist və publika goruşməməlidir. Pərdə duşən kimi aktyor sehrli cubuğun hərəkətilə ani olaraq yoxa cıxmalıdır.
Sevgi yoxa cıxanda onu ya qızdırmaq, ya da tullamaq lazımdır. Bu, sərin yerdə saxlanılası ərzaq deyil.
Sevgi yanğınından sığortalanmırlar.
Mən sevgidən olmurəmsə, mən olməyə bir şey tapmıramsa, bax onda mən can verməyə hazıram.
Həyat ən yaxşı ozunu oldurmə alətidir.
Mən istəyirəm ki, mənim «Etiraf»ımı oxuyanlar Mariya Maqdalenaya dedikləri kimi mənə də «ona bağışlanacaq, cunki o sevirdi» deyəcəklər.
Freyd
Ər demək olar ki, həmişə sevimli kişinin əvəzedicisi rolunu oynayır.
Əlinədəki daşı atmaq əvəzinə ilk dəfə soyuş soyən adamı sivilizasiyanın banisi saymaq olar.
Həqiqət sizi azad edə bilər.
Sevgi həya-abır, xəcalət hissindən qurtulmağın ən etibarlı yoludur.
İnsanı xoşbəxt eləmək Yaradanın planlarına daxil olmayıb.
Əgər insan həyatın mənasıyla maraqlanmağa başlayırsa deməli o xəstədir.
Hitler
Nə təxəyyul, təsəvvur, nə də istedad olmayan yerdə internasionalist olmaqdan başqa carə qalmır.
Xalqın ozunə başcı secə biləcəyi bir respublikanı gotursək pul, reklam və buna bənzər vasitələrlə dovlətin başında təlxəyi də oturtmaq olar.
İnsanları daha yaxşı tanıdıqca itləri daha cox sevməyə başlayıram.
İntellegentlər cəmiyyətin tullantısıdır.
Mən sizi vicdan adlanan xulyadan azad edirəm.
Qalibləri sorbu-sual eləmirlər.
Yalan boyuk olduqca onu demək asanlaşır.
Otu yaşıl, səmanı mavi cəkən hər bir rəssamı sterilizasiya eləmək lazımdır.
Markiz de Sad
İnsanlar ehtirası məzəmmət eləyir. Onlar unudur ki, fəlsəfə məşəli də işığını ordan goturur.
Əgər Allah hər şeyi yaradıbsa, deməli xeyir və şəri də, insanın qusurlu təbiətini də o yaradıb.
Qəddarlıq yeganə insan enerjisi novudur ki, hələ ki, sivilizasiya onu sonacan yoldan cıxara bilməyib. Deməli o, qusur yox, xeyirxahlıqdır.
Olumdən sonra hec nə yoxdur. Bu qorxutmur, əksinə sakitləşdirir.
Hec nəyi olmayan adamın hər şeyə sahib olan insana hormət etməyi məcbur edən qanun ədalətli ola bilməz.
Qadını əldə eləmək istəyirsizsə onun ehtiraslarına muraciət edin, ləyaqətinə yox.
Napoleon
Ağıldan dərrakəyə qədər olan yol hamının duşunduyundən daha uzun olur.
Yoxuşa qalxanda dayanmaq olur, enişdə isə mumkun deyil.
Yalnız həqiqət təhqiredici ola bilir.
Mumkun deyil ifadəsi ağmaqların luğətindən goturulub.
Qoşununu yedirmək istəməyən xalq az kecməz ki, yadları yedirməyə məcbur olar.
Sunguylə hər şey eləmək olar, bircə onun ustunə oturmaq olmaz.
Duma
Qadınlar başqalarını asanlıqla diz cokdurən kişiləri daha cox ağlamağa məcbur edə bilirlər.
Hec bir işin olmayanda gozləmək xususilə dozulməz olur.
Niyə uşaqlar belə ağıllı, boyuklərsə belə axmaqdı? Ola bilər problem təhsildədir.
Mən orda olmasaydım yəqin ki, cox darıxardım.
Tarix mənimcun mıxa bənzər bir şeydir, mən ora oz romanlarımı asıram. Tarixlə hər bir şey eləmək olar, təki nəticəsində uşaq alınsın.
Nə qədər ağıllı danışsan da uzunculuq eləyən kimi dediklərin axmaq sozlərlə bitəcək.
Mənə tolazlanan daşları yığmaq zəhmətini cəksəydim onlardan ucaldılan heykəl yazıcı şərəfinə qoyulmuş ən boyuk abidə olardı.
İnsan həyatı davam eləməyin bir, həyatı məhv eləməyin isə minlərlə yolunu bilir.
Mən sevgililərimin sayını insanpərvərliyimdən artırıram. O, bircə dənə olsadı hec bir həftə dozməzdi.
Bir birinə hec bənzəməyən əsər yaratmaq mumkun deyil. Allah da insanı yaradanda onu uydurmayıb, oz timsalında yaradıb.
Ailə boyunduruğu o qədər ağırdır ki, onu ikilikdə, yaxşı olardı ki, lap uclukdə daşıyasan.
Jorj Sand
Kişi həmişə uşaqdı, hətta boyusə belə əlində hakimiyyət tutmuş uşaqdı.
Bəzən bircə kişinin ağlına təsir edə bilməyən kişilər qadınların ağlını əlindən alıb ona sonsuz dərəcədə təsir gostərə bilirlər.
Həyatda bir sevinc var – sevib sevilmək.
Həyatda bir dənə də kişi tapılmaz ki, qadının təkcə ruhu və mahiyyətiylə uzun muddət kifayətlənə bilsin.
Evlilik evlənənə qədər cox gozəl olur.
Sevgisiz evlənmə omurluk katorqadır.
Analıq əlbəttə ki, insanı sonsuz dərəcədə xoşbəxt edə bilir. Amma sevgidə, evlilikdə olan xoşbəxtlik insana elə baha başa gəlir ki, onu hec duşmənimə də arzulamaram.
Fikirlərinin yaşını hec kimə acma.
Səni unudanların cicəkləri məzar uzərində daha yaxşı bitir.
Mənim peşəm azadlıqdı, mənim arzum hec kimdən nə sədəqə, nə də mərhəmət gozləməkdi.
Qoy başqaları bir-birinə təmbəllikdən oyrəşsin, etinasızlıqdan bağışlasın.
Mən başqalarının bağbanlıqla məşğul olduğu kimi ədəbiyyatla məşğulam.
həyatımızın bir səhifəsini də cırıb ata bilmərik, amma həyatımız yazılmış romanı ocağa atıb tam kulə dondərərik.
Həyat cox vaxt romana bənzəyir, nəinki bizim romanlar həyata.
Sevgi haqqında ağıllı sozlər deyən kişi vurulmayıb.
Hər şeyi bilmək lazım deyil, hər şeyi anlamaq kifayət edər.
Şuur hec vaxt ağlamır, bu onun işi deyil. Urəksə hec vaxt duşunmur, o bizə bununcun verilməyib.
Əmir Teymur
Goydə tək olan Allah kimi, yerin də hakimi tək olmalıdır!
Yer uzunun məskunlaşmış əraziləri iki padşah arasında bolunməyə layiq deyil.
Vaqner
İnsan onu təbiətə bağlayan telləri qəbul edənə qədər azad ola bilməyəcək. Nə qədər ki, sənət həyatla əlaqəsindən utanmağa səbəb tapır o, azad ola bilməz.
Qara Qarayev
Xalq musiqisinə sırf qoruyuculuq baxımından yanaşanda o, muzey eksponatına cevirir.
Bax və Caykovskini sevə-sevə xudbin və əclaf olmaq mumkun deyil. Mosart və Qlinkanı anlayan insan hec vaxt əxlaqsız və cirkli əməl eləməz...
Məncə Bakı dunyada ən gozəl şəhərdir. Hər gun o, aydın gunəşli, yaxud zəif bozumtul-mirvari dumanlı və yağışlı səhərlə oyanarkən oxuyur. O ozu butunlukdə mahnıdır...
Tolstoy
Tanrının padşahlığı icinizdədir.
Mən Allaha inanıram. Onu hər şeyin başlanğıcı, Ruh və Sevgi kimi qavrayıram. Mən ondayam, o da məndə. Hamının Tanrı kimi qəbul elədiyi İsaya dua etməsini ən boyuk gunah sayıram.
Mopassan
Qadın uzərində hər yeni qələbə bir daha subut eləyir ki, bizim qucağımızda onlar hamısı eynidir…
Pikasso
İncəsənət bizi həqiqəti anlamağa komək edən yalandır.
Allah da başqa rəssamlar kimi rəssamdır.
Rəngkarlıq korlar ucundur. Rəssam gorduyunu yox, duyduğunu cəkir.
İnsanlar arasında da kopiya orijinaldan daha coxdur.
Bədii cərəyanlar mağaza vitrinlərini oz silahı kimi işlədəndə qalib gəlirlər.
Cavan rəssamı az adam başa duşur, yaşlı rəssamı ondan da azı.
Rey Bredberi
Qəbrimə gələsi olsaz kabus ucun alma gətirməyi unutmayın.
Hec vaxt baş verən mocuzələrə şubhə eləmə.
Dunyada tənha olduğunu anlamayana qədər hec kimin qocalmağa haqqı catmır.
Fantastika bizim arzularımızın memarlığıdır.
Omru boyu işləmək istəmirsənsə oz işini sev.
İnsanlar canlı zaman maşınılır
Mən Marsa ucmaq istəyirəm, mənimlə gedirsənmi?
Biz mumkun olmayan kainatın mumkunsuzluyuk.
Biz dəliyik, amma birlikdə dəli olmaq necə də xoşdur!
İnsanlar məndən gələcəyi soruşur, mənsə onun qarşısını almaq istəyirəm.
Biz ağlımızın səsinə qulaq assaydıq hec vaxt sevə bilməzdik. Hec vaxt da dostumuz olmazdı.
Qayadan aşağı ucarkən qanadları ucuş vaxtı yetişdirmək lazımdı.
Mənə bir ovuc fakt verin, sabah axşam cay sufrəsində mən əvəzində sizə bir yuk maşını dolu nəzəriyyə qaytarım.
Olum arxadan səni izləyirsə «Həyatın mənası nədədir?» sualı cox mənasızlaşır.
rep isterim