Bir bacağı 65 kilo
36 yaşındaki İngiliz Mandy Sellers'in ayak ve bacakları 7 yaşından beri her gecen gun buyuyor.
Guncelleme:23 Ağustos 2011 16:04
vucudu normal boyutlarda olan talihsiz kadının yakalandığı bir hastalık yuzunden doğduğudan beri yakları durmaksızın buyuyor.
FOTOĞRAFLAR İCİN TIKLAYIN - FOTO GALERİ
Doktorların onune gecemediği bu hastalığın psikolojisini de etkiledğini soyleyen Sellers, "Gercekten artık kendimi cok kotu hissediyorum. Bende artık normal olculere sahip bir ayak ve bacak istiyorum. Kendi bacaklarımdan kurtulmak istiyorum" dedi.
Doktorların 2010 yılında sol bacağını aşırı buyumeden dolayı kestiklerini dile getiren kadın, "Biliyorum, ayaklarım buyumeye devam edecek. Bunun onune gecilemiyor bir turlu. Doktorumda aynı şeyleri soyleri" acıklamsında bulundu.
Şuan protez bacaklarıyla yeniden dengesini kurabilen Mandy Sellers'in yurumeye başladığı bildirildi.
Kendisini ilk defa bu kadar sağlıklı hissetiğini soyleyen Sellers, "Cocukluktan beri başlayan bacağimdaki şişliğin nedenini doktorlar bulamamıştı. bundan dort sene once internette yaptığım araştırmalar sonucunda kendi tanımı koydum ve doktorlar bana uygulanan tedavide neyin yanlış olduğunu fark etti." dedi.
Lancashire'da yaşayan 36 yaşındkai Joseph Merrick isimli adamın yakalandığı 'Fil Adam' hastalığı ile aynı olduğunu belirten Mandy, "Şu kullandığım protez bacaklar sayesinde benim hayatından her zamankinden cok daha iyi. kendimi fiziksel olarak ruhsal olarak da harika hissediyorum. Şu anda gercekten mutluyum." şeklinde konuştu.
36 yaşındaki İngiliz kadın Mandy Seller şimdi zamanının coğunu dunya capında bu hastalığa yakalanan 200 kişiyi bildirmekle geciriyor.
http://haber.mynet.com/bir-bacagi-65-kilo-588448-dunya