tanrıya inananlar olsun inanmayanlar olsun hepinize saygılar
genelde ateistleri kotuleyen bir topluluk oldugumuz icin suan bu paragrafı yazarken bile tedirginim..eminimki bir cok kişi başlamıştır belkide bu kotu duşuncelere..
ama ateist olan bir insanın illaki tanrıya inanmadıgı icin herdaim kotuluklere yatkın asla iyilik yapmayan birisi olarak gorulmemelidir..
cunku bu katiyen boyle değildir..
bir cok inancı yuksek insanlar da tanrıya inanmak adı altında kotuluk yapmaktadır..ama yurdumuzun bi coğu bu olayı kucuklukten beri kafasına yerleştirdigi bilgilerle doldurmuştur..bu yuzden duşunmeyi bile gereksiz gormektedir..
bu olayda cok arastırma yapmış biri olarak inananlar ve inanmayanlar areasındaki tek fark soyutluk ve somutluktur..
boyle inanan arkadaslar soyut kavramına girer..ve bu inanmak olayı genelde ailesinden gordukleri ni uyguladıkları icin kucuklukten beri yaptıklarını dogru buldugu icin inanmaya devam ederler ve bu olay uzerine arastırma dahi yapmazlar..eger bana sorarsanız haklılar..
gelelim inanmayan arkadaslara somutlara..
ya ailesinden gormuştur yada arastrıp bulmuştur ama inananlardan daha cok mantıklı duşunmektedirler.(bu nu unlu bilim adamları solemektedir)
şu konuya deyinmek istiyorum inanan arkadaşlar ..hepiniz demiorum bazılarıız dininizde gecmeyen kotulukleri yapıp gunaha girdiginizi bilerek yaptıklarınız ve sonra tanrıya yalvarıp tovbe etmeniz.. bu nekdr dogru sizce?
bir beyin yanılgısı degilmi dir ? kendi pişmanlıgınızdan duydugunuz uzuntuyle icinizi rahatlatmak istemeniz uzerine tasarladıgınız bir duşuncedir bu sadece..bu zamana kadar gorunmeyen bir şeye olene dek var olarak saymak bu ulkede olmasada bir cok insanı duşunmektedir..
boyle yapanlar ustune alınsın lutfen sadece..
ve sizce bumu daha iyi yoksa inanmam hemde yaptıgım koluklerdekendime diyen mi iyi..
en azından yuzsuzluk yapıp yuce ulu eşsiz dediğiniz şey'i kandırmıyorlar...
Bu yuzden insan insandır din dindir ..herkezin dini kendine .. kimse kimseyi dini adı altında suclayamaz.
teşekkurler..
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- olmayan birşeyle gorunmez birşey arasında cok az farkvardır!