Peygamber efendimizin mizah anlayışı:

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Şaka Yapmayi Sever Fakat Asla Insanlari uzucu Ve Kirici Sakalar Yapmaz Ashabi'ninda Yapmasina Engel Olurdu.peygamberimi z in Sakalarindan Biride Soyledir Bir Gun Umm-u Eymen Isimli Bir Kadin Resulullah a Gelerek ya Resulullah Kocam Sizi Davet Ediyor Deyince.resulullah Kocaniz Iki Gozunde Beyazlik Olan Adam Mi? Diye Sordular. hayir,onun Gozunde Beyazlik Yoktur. hayir,hayir Var. Kadin Yine hayir Yok Deyince Resulullah Gozunde Beyazlik Olmayan Olur Mu? Buyurdular.

Kendisine cocuk Yastan Itibaren Hizmetinde Bulunan Hz.Enese Latife Olsun Diye Iki Kulakli Derdi.efendimizden Yuzlerce Hadis Nakleden Hz.Enes in Isitme Duyusu Oldukca Kuvvetliydi.cabuk Işitirdi Bu Saka Onun Icin Buyuk Bir Iltifatti Ve Daha Dikkatli Dinlemeye Tesvik Manasi Tasiyordu.

Hz Ali Ile Beraber Kahvalti Etmektedirler.hz Peygamber Gulumsemektedir,cunku caktirmadan Yediği Zeytinleri Hz Ali Nin
onune Yiğar.sonunda Hz Ali Ye onundeki Zeytinleri Gostererek ey Ali cok Acikmişsin Herhalde, Ne Kadarda cok Zeytin Yemişsin der.hz Ali şakayi Anlar Ve Hemen Cevap Verir evet Ya Resulallah der, Fakat Siz Dahacok Acikmişsiniz Herhalde , Baksaniza onunuzde Hic cekirdek Yok cekirdekleriyle Beraber Yemişsiniz

Yaşli Bir Kadin Mescide Gelir Ve Peygamber Efendimiz e ey Allah in Elcisi ,benim Icin Dua Et De Allah Beni Cennetine Koysun. der
Hz Peygamber yaşli Kadinlar Cennet E Giremez der.
Bunun uzerine Kadin uzulur Ve Ağlamaya Başlar. Resulullah Gulerek uzulme der,cennet e Herkes Gencleşmiş Olarak Girecek

Bir Arkadaşi Peygamberimizden Bir Binek Devesi Ister..o olur Der Seni Bir Dişi Deve Yavrusuna Bindirelim Arkadaşi şaşirarak Itiraz Eder
iyi Ama Ben Deve Yavrusunu Napayim? Işime Yaramazki
Hz Peygamber Guler Ve butun Develer Bir Dişi Devenin Yavrusu Değilmi Der