bunlar benim anılarım
sizinkiler?

Birgun marketin birinde meyve reyonunda meyvelerden tadıyordum. İşte kiraz, şeftali vs vs.... Gorevli de bana bakıyor ama ben hic aldırmadan yemeye devam ediyorum. Sonun da gorevli yavaşca yanıma yaklaştı ve: "Abi karpuz da keselim mi?" dedi.
-----------------------------------------------------------------------
Bankada staj yaparken kredi kartı başvurularını inceliyordum. Hepsi iyi hoş guzeldi ama bir formu okumaya başladıktan kısa bir sure sonra gulmekten koptum. Hatunun biri cinsiyet bolumunde bulunan kadın, erkek seceneklerine bir de kız seceneğini eklemiş ve onu işaretlemiş. Bunu yapan kızımız da bu arada 43 yaşında...
---------------------------------------------------------------
Bandırma'da bir restoranın camı: "23 saat acığız"
--------------------------------------------------------------------
Eski isimde, Hindistan'ın koyu Musluman kesiminden bir firmayla
calışıyorduk. Bir gun telefon etmem gerekti, adama "How are you?" dediğimde aldığım cevap tuyler urperticiydi: "Fine elhamdullillah!" yetmezmiş gibi bir isteğimi ilettikten sonra gelen tepki ise: "Okey inşallah! "
Bu olay Trabzon Farabi Tıp Fakultesinde aynen yaşanmış bir olaydır. Acil
kapısının onune kornalar calarak 2-3 arac geliyor. İcinden insanlar
fırlayarak klasik "Doktorlar nerde sedye getirin" şeklinde bağırmalar
oluyor. Ondeki arabadan cıkan bir kişi arkadaki arabaya hastayı arabadan
cıkarmasını soyluyor. Ve arkadakinin yanıtı: "SİZİN ARABADA DEĞIL MİYDİ?" Yani vatandaşlar hastayı Rize'de bırakıp diğer arabada olduğunu sanarak Rize'den yani 1 saatlik yoldan son surat gelmişler... Bu hikaye kesinlikle favorim
Beşiktaş'tan minibuse binip Yıldız'da inecektim malum yokuş. Şoforun onu
bildiğimiz dantel, havlu ve bilumum sus eşyalarıyla dolu ve de havlunun
ortasına ozenle yerletirilmis cep telefonu. Tahminen iki yuz metre ya gittik
ya gitmedik cep telefonu caldı. Şoforumuz sol dirsek camda, el
direksiyonda sağ eli ile cep telefonunu aldı ve actı: - ALOOOO.. BUYRUN CEP TELEFONU....
"ER RYAN'! I KURTARMAK" filminin, muhabbetleri vahşet ve huzne cevirdiği donemlerdi. Ben de dayanamadım gidiyim dedim Şu filme. Gittim, abi film acayip manyak başladı tum salonu ucurdu zaten ilk 10 dk.'da. Neyse izleyenler bilirler bir karakter vardı "upham" miydi neydi?. Adam tırsak bir tipti oyle savaşma falan gibi becerileri yoktu. Heyecanın tavana vurduğu dk.'lardi. Filmin ortaları falan bu bizim "UPHAM" korkudan
arkadaşına cephane taşıyamadı ve o herif oldu. Herkes kendi capında bu
senaryoya uzulurken arkadan bir ses beni ve tum salonu dumurdan kirdi,
gecirdi:ULAN ALLAH BELANI VERSIN. SENI BU FILME ALANIN
Gecenlerde Eminonu'nden Aksaray'a giden treni kacırmamak icin altgecide girdim. Bilirsiniz; altgecitte,sağlı sollu dukkanlar ve seyyar satıcılar vardı. Bunlardan oyuncak satan bir seyyar satıcıda gorduğum bir oyuncak beni dumurdan dumura soktu: Action Man'leri biliyorsunuz... Amcalar onun yerlisini uretmişler. "Macera Adam". Yalnız beni daha da şaşırtan, Macera Adam (yani ActionMan) tam bir Turk: Sakallı, Maltepe paketi var cebinde,bir adet Kırıkkale silahı var, bir adet Kuran-i Kerim, bıcak, yeşil renk bandana ve tespihi var!
2 sene once Sevgililer gununde dolmuşla Kadıkoy'e gidiyordum. On koltukta oturuyorum, calan radyoda dj şoyle bir anons yaptı "bu guzel sevgililer gununde simdi yanınızdaki o guzel insana donup elini tutun ve seni seviyorum deyin" Arkadakilere bir goz attım, oturan ciftler birbirlerinin
elini tutup seni seviyorum dediler. Onume donerken şofore gozum takıldı ve şofor muzip, bana aynen sunu dedi: "Sakin aklına bile getirme"
Bir arkadaşım Topkapı otobus duraklarında otobusun kapılarının acılmasını
bekliyordu. Hemen arkasında bir kadın ve cocuğu vardı, otobusun hareket
saati geldiği zaman kapılar acildi, arkadaşım kadınla cocuğa oncelik verdi onlar otobuse bindikleri zaman cocuk bomboş otobuste hangi koltuğa oturacağını şaşırmıştı, bir o koltuğa koşuyor bir o koltuğa, annesi cocuğa: "Bak oğlum ozgurluk iste boyle bir şey.
Mevsimlerden yaz, berbat bir sıcak. Ankara, Sıhhiye'de kuzenle otobus
bekliyoruz. Sıcağa daha fazla dayanamayıp hemen oradaki bufeye gidiyoruz birseyler icmek icin. Kuzen bufedeki tipe "Bize iki Yedigun Light" diyor. Tipin verdiği cevap bizi koparıyor: Yedigun Light kalmadı abi, Marlboro Light veriyim mi?
Bir gun universitenin kantininde sırada bekliyorum. Onumde kantinin surekli mudavimlerinden bir kız da cay alıyor. Şaşırtıcı bir şekilde kız cayına 5 tane seker koydu, bir kac tane de eline aldı. Bunu goren kantinci eleman kıza bakıp, suratında yayık bir sırıtma ile "Bir kac tane daha al, ağda yaparsın." dedi. Kantinciye helal olsun gibisinden baktığımı hatırlarım.
Arkadaş evde bangır bangır muzik dinliyormuş. Annesi de cıkarmış elektrik supurgesini butun evi supuruyomus. Tabi gurultuden aletin sesini duymuyor... Muziği kapatınca fark etmişler ki kadın calışmayan supurgeyle butun evi dolasiyomus yarim saattir..

R E P L E R İ U N U T M A Y A L I M