ISPARTA kent merkezinde, bir bankaya ait otomatik para cekme makinesinin (ATM), para haznesinden banknotlar cıkmaya başladı. O sırada oradan gecen işci 23 yaşındaki Ali Osman Turan, durumu fark edip ATM kabinine girdi. Turan, 50, 20 ve 10 YTL'lik banknotlar halindeki 2 bin 720 YTL'yi de goturup polise teslim etti.
Isparta'da dun saat 19.30 sıralarında, filmlerde gorulebilecek ilginc bir olay yaşandı. Mimar Sinan Caddesi uzerinde bulunan Akbank'a ait ATM'den para gelmeye başladı. O sırada oradan gecen işci Ali Osman Turan, kimsenin olmadığı ATM kabininde cihazdan cıkan paraları gorunce gozlerine inanamadı. Turan, o sureye kadar para haznesinden cıkan 50, 20 ve 10 YTL'lik banknotlar halindeki 2 bin 720 YTL'yi de toplayıp, Carşı Polis Merkezi'nde polislere teslim etti. Olayı duyan polisler de şaşırdı.
Antalya'daki bir otelde işci olarak calıştığını ve 2 gunluk tatilini gecirmek uzere memleketi Isparta'nın Şarkikaraağac İlcesi'ne geldiğini anlatan Turan, “Akşam Antalya'ya donmek icin otogara gidiyordum. ATM kabini boştu. Hazneden para aktığını gorunce cok şaşırdım. Acaba yanlış mı goruyorum diye duşundum. Eğer butona basmasaydım para gelmeye devam edecekti'' diye konuştu.
Olayın yaşandığı sırada cebinde sadece 60 YTL bulunduğunu ve asgari ucretle calışan bir işci olduğunu soyleyen Ali Osman Turan, “Ama benim yerimde kim olsa bu parayı goturup polise teslim ederdi'' dedi.
YATIRMA İŞLEMİNİ TAMAMLAMAMIŞ
Isparta'da Mimar Sinan Caddesi uzerindeki ATM'de inceleme yapan banka yetkilileri, olayı acıklığa kavuşturdu. Ali Osman Turan'ın bulup polise teslim ettiği 2 bin 720 YTL'nin, ATM'den daha once para yatırma işlemi yapan Şukru Şibar'a ait olduğunu bildiren yetkililer, paranın eksiksiz bir şekilde teslim edildiğinin de kayıtlarla tespit edildiğini vurguladı. Yetkililer, Şukru Şibar'ın 2 bin 720 YTL'yi hesabına yatırdığını duşunup acelesi olduğu icin son olarak ‘Onay’ tuşuna basmadan ATM'yi terk ettiğini ancak paranın hesaba gecmediğini, daha sonra da para yatırma haznesinden tutarın iade edildiğini aktardı. Banka yetkilileri, bankamatiğin sorunsuz şekilde calıştığını kaydetti.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- ATM'den para yağdı