Şırnak'ın Cizre ilcesinde bir tavuk yumurtasının icinden başka bir yumurta cıktı.
Boş zamanlarında evinde beslediği tavuk ve horozlarla ilgilendiğini belirten Nesim Dağlı, yumurta icinde yumurta bulunduğuna ilk kez şahit olduğunu soyledi. Dağlı, "Oğle yemeği icin eve geldiğimde tavuk kumesinden cok garip sesler geldiğini duydum. Bir sure umursamadım ancak sesler devam edince merak edip kumese girdim.
Her şey normaldi. Sesi kumesteki tavuklardan birinin cıkardığını gordum ve yemeğimi yemek icin tekrar eve dondum. Ancak, tavuktan gelen anormal seslerin devam etmesi uzerine kız kardeşlerimden kumesin yanında nobet tutmalarını istedim. Kısa sure sonra kardeşlerim, beni cağırıp tavuğun yumurtlayacağını soylediler. Ben de merakla tavuğun yumurtlamasını bekledim. Tavuk yumurtlarken yanındaki diğer tavuk da hemen yumurtayı gagasıyla kırdı ve tavuk ancak bu şekilde yumurtlayabildi. Bir de baktık ki, tavuğun yumurtası hindi yumurtasının neredeyse iki katı ve icinde de başka bir yumurta var. Cok şaşırmış haldeydim. Hemen durumu babama anlattım. İlk etapta inanmadı ama yumurtayı gorunce o da cok şaşırdı. Cizre'nin alimlerine ve ileri gelenlerine de anlattım, onlar da ilk kez boyle bir şeye rastladıklarını soyledi" dedi.
(İHA)